Acteurs ontvangen professionele therapie na traumatische ervaring op 'Lord of the Rings: Rings of Power'-set

'Lord of the Rings' heeft een terapeut nodig

De getalenteerde acteurs hebben het zo zwaar dat ze hulp krijgen van een professionele therapeut.

Adrienne Koolen, 25-05-2023 15:11

Hoeveel moeite de cast en crew ook in hun series stoppen, soms komt er harde backlash die niemand aan zag komen. Dit is ook gebeurd bij Lord of the Rings: Rings of Power. ZIj kregen te maken met racistische opmerkingen.
Hoewel er veel steun was van de kijkers, waren de racistische opmerkingen heel luid en duidelijk. De cast van Rings of Power is namelijk divers en niet iedereen kon hier tegen.

Zelfs bedreigingen

Er werd gezegd dat er geen gekleurde mensen in Midden-aarde konden wonen. Bovendien kregen veel acteurs bedreigingen en moesten ze omgaan met intimidatie en misbruik.

Dit zorgde voor veel stress op de set, waardoor er een belangrijke beslissing werd genomen. Vanaf dat moment is er altijd een therapeut op set om de acteurs te helpen en te ondersteunen.


Quote

Acteur Ismael Cruz Córdova vertelde in een interview met Variety hoe fijn het is om een therapeut op set te hebben. Lees hieronder de quote.

"Je hebt steun nodig wanneer dit gebeurt, omdat de reacties zo luid zijn en ze vanuit zoveel plaatsen op je af komen... Ik vond het geweldig om haar op de set te zien, zelfs als we elkaar niet spraken.

Het deed pijn. Het had een psychologische en mentale impact op mijn gezondheid. Dat is iets waar ik heel, heel open over ben, zodat mensen begrijpen dat wat ze online doen en zeggen mensen echt pijn doet. Het heeft echt een impact op ons..."


Prime Video

Bekijk hieronder een theorie over seizoen 2 en stream The Rings of Power op Prime Video.

Lees meer over: Rings of Power, Joseph Mawle, Sam Hazeldine, Vernon Sanders, Lord of The Rings, Halbrand, Sauron, Morfydd Clark, Galadriel, Richard Armitage

Populair nieuws

Laatste serienieuws