search
De grootste theorieën rondom het 60-jarig jubileum van 'Doctor Who'
Series / Nieuws

De grootste theorieën rondom het 60-jarig jubileum van 'Doctor Who'

De zestigste verjaardag van 'Doctor Who' geeft weer ruimte aan talloze theorieën en speculaties

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Doctor Who, de langlopende sciencefictionserie geliefd bij miljoenen fans over de hele wereld, staat op het punt zijn 60-jarig jubileum te vieren.

Met deze speciale gelegenheid in het vooruitzicht zijn er talloze theorieën en speculaties ontstaan over wat we kunnen verwachten in deze drie speciale afleveringen. Hier zijn de tien belangrijkste theorieën:

10. Susan komt terug


Een steeds terugkerende theorie, bij elke mijlpaal van Doctor Who, is dat Susan, de kleindochter van de Doctor, zal terugkeren.

Dit zou een nostalgisch moment zijn voor de fans, omdat Susan voor het laatst te zien was in The Dalek Invasion of Earth uit 1964.9. Het Multiversum


Er wordt gespeculeerd dat het jubileumseizoen een multiversumverhaallijn zal verkennen.

Verschillende versies van de Doctor uit parallelle universums zouden hierbij samenkomen. Dit zou een episch en verbluffend concept zijn, dat de deur opent naar eindeloze mogelijkheden.8. Reisgenoten keren terug


Fans hopen op een reünie van eerdere metgezellen, zoals Rose Tyler, Martha Jones en Amy Pond.

Het zou geweldig zijn om deze geliefde personages weer op het scherm te zien en herinneringen op te halen aan hun avonturen met de Doctor.

We hadden hier al een klein voorproefje van gezien in The Power of the Doctor.7. Ontmaskering van The Valeyard


De mysterieuze "Valeyard", een duistere toekomstige incarnatie van de Doctor, zou eindelijk kunnen worden onthuld.

Dit personage is al lang een bron van speculatie en elke keer hopen de fans dat deze duistere figuur eindelijk terug zal keren. en de 60e verjaardag zou een perfecte gelegenheid zijn om zijn ware identiteit te onthullen.

De Valeyard verscheen in het verhaal The Trial of a Time Lord, met Colin Baker als de Doctor.6. De terugkeer van oude vijanden


De jubileumaflevering zou ook kunnen dienen als een reünie van oude vijanden van de Doctor.

Daleks, Cybermen, Weeping Angels en andere iconische schepsels kunnen allemaal hun opwachting maken, wat voor een spectaculair conflict zou zorgen.

Dit is al vaker gebeurd, bijvoorbeeld in de laatste aflevering van Matt Smith's Doctor, Time of the Doctor.5. De Nieuwe Doctor


We weten al dat David Tennant terugkeert als de Veertiende Doctor. Hoewel deze Doctor het gezicht van de tiende Doctor draagt, weten we nog niets van deze incarnatie.

Daarnaast weten we ook dat de echte nieuwe Doctor, Ncuti Gatwa (Sex Education, zijn opwachting gaat maken in de specials.4. De Doctor reist in de tijd, terug naar oude reincarnaties


Een mogelijke verklaring waarom de Veertiende Doctor een vorig gezicht heeft, is dat hij teruggaat in zijn vorige levens.

Dit verhaal werd al eens eerder verteld in Doctor Who-strips in de vroege jaren 80, rond dezelfde tijd als "The Star Beast".

Echter, aangezien de klassieke serie Doctors alleen verschenen in "The Power of the Doctor", is het onwaarschijnlijk dat dit verhaal dezelfde impact zou hebben.

In plaats daarvan is het mogelijk dat de Veertiende Doctor terugreist door zijn eigen tijdlijn om antwoorden te vinden op waarom hij het gezicht heeft van zijn Tiende incarnatie en onderweg zijn vorige zelf tegenkomt.3. De Oorsprong van de Doctor


Een van de meest intrigerende theorieën is dat de oorsprong van de Doctor eindelijk volledig wordt onthuld.

Het mysterie rondom dit buitengewone personage heeft de fans jarenlang beziggehouden, en een dergelijke onthulling zou een belangrijk moment zijn in de geschiedenis van de show.

Showrunner Chris Chibnall introduceerde het 'Timeless Child' concept, waarbij de Doctor onsterfelijk is en dat dankzij haar regeneratie de Time Lords zijn ontstaan.

Fans waren hier niet blij mee, dus het is interessant om te zien of nieuwe showrunner Russell T. Davies hier op terugkomt.2. Waar is de Veertiende Doctor?


In de paar clips die al van Ncuti Gatwa's Doctor zijn verschenen draagt hij de kleren van David Tennant's Doctor.

Showrunner Russell T. Davies heeft al laten weten dat de achtergrond van die clips veranderd is om spoilers te voorkomen.

Een theorie is dat hij vast zit aan 'Rand van het Bestaan' uit The Power of the Doctor. Als dit zo is, zou dit een groot risico zijn voor het voortbestaan van de Doctor(s).

Een andere theorie is dat de verandering is gemaakt om het "onmogelijke" interieur van de TARDIS geheim te houden.1. Donna Noble krijgt haar herinneringen terug


De grootste theorie rondom het 60-jarig jubileum van Doctor Who draait om de dood van Donna Noble.

Russell T. Davies heeft gehint dat Donna haar hereniging met de Doctor mogelijk niet zal overleven.

Haar dood zou een nog somberder einde zijn voor Donna's verhaal, omdat ze effectief gestraft zou worden voor het herinneren van de beste tijden van haar leven.

De Tiende Doctor slaagde er niet in om Donna te redden in de seizoensfinale van Doctor Who seizoen 4, maar sindsdien is hij drie andere personen geweest.

Day of the Doctor heeft vastgesteld dat ze onmogelijke situaties kunnen oplossen door de oplossing voort te zetten in latere incarnaties.Misschien heeft de Veertiende Doctor het gezicht van de Tiende omdat ze eindelijk hebben uitgevogeld hoe ze Donna's herinneringen aan de TARDIS kunnen herstellen.

Er zou geen mooiere viering van de show kunnen zijn dan dat iemand zich herinnert waarom ze verliefd werden op de Doctor en hun TARDIS in de eerste plaats.Doctor Who keert in november terug met drie speciale afleveringen. De show zal uiteraard te zien zijn in de [url1https://www.bbc.co.uk/iplayer/episodes/a/doctor-who=]BBC iPlayer[/url1], maar ook op Disney+!


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen