Eén van de beste scifi-films ooit gemaakt staat nu gewoon op Netflix

Filmnieuws - Op de streamingdiensten staan heel wat mooie films en komende periode werpen we een blik op de mooiste parels die de uiteenlopende diensten te bieden hebben.

Bram de Groot, 31-05-2023 00:33

Soms kun je je op streamingdiensten rot zoeken naar een film of serie. Want is er nog iets leuks dat je nog niet hebt gezien? Hieronder werpen we een blik op een van de betere scifi-films die er ooit zijn gemaakt, en deze staat gewoon op Netflix.
En die scifi-films is de anime Akira van regisseur Katsuhiro Otomo. De animatiefilm van maar liefst 124 minuten komt alweer uit 1988 en heeft in de originele Japanse uitvoering stemmen voor Mitsuo Iwata, Nozomu Sasaki, Mami Koyama en Tessho Genda.

Meeslepende scifi
Netflix omschrijft Akira als "dystopisch, meeslepend" en "cyberpunk" en is gebaseerd op de gelijknamige manga uit 1982 van Otomo zelf.

In Akira gaat over twee jeugdvrienden die de onderwereld van Neo-Tokyo worden ingezogen. Kaneda is de leider van een Motorbende en de brave Tetsuo is een van de bendeleden. Als Tetsuo wordt gearresteerd en als proefkonijn wordt gebruikt krijgt hij ongelooflijke krachten. Kaneda is degene die hem kan tegenhouden.

Een van de beste
Akira wordt gezien als een van de beste anime's die er ooit is gemaakt en wist in 1988 een fraaie 50 miljoen dollar aan de wereldwijde box office op te halen.


Op Rotten Tomatoes staat Akira op een uitstekende 91 procent op de Tomatometer en heeft 90 procent als Audience Score. "Akira is opvallend bloederig en gewelddadig, maar zijn fenomenale animatie en pure kinetische energie helpen om de standaard voor moderne anime neer te zetten," aldus de critics consensus.

Live action
Nog altijd wachten we op een live action Hollywood-remake. Sinds 2002 is deze in ontwikkeling bij Warner Bros. Regisseurs als George Miller, Jordan Peele en Taika Waititi werden al aan het project verbonden.


In het verleden werden er vele blanke acteurs (bijna) aangetrokken voor de hoofdrollen, zoals Leonardo DiCaprio, Gary Oldman, Garret Hedlund en Kristen Stewart. Na de vele kritiek op de anime-verfilming van Ghost in the Shell met Scarlett Johansson zal de film ongetwijfeld een voornamelijk Aziatische cast krijgen.

Je kunt Akira nu gewoon op Netflix kijken.

Lees meer over: Akira, Netflix, Katsuhiro Otomo, Mitsuo Iwata, Nozomu Sasaki, Mami Koyama

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Kinderen 'GOT'-actrice moesten zwijgen over rol

Kinderen 'GOT'-actrice moesten zwijgen over rol

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie