search
Disney+ haalt nu ook een Marvel-serie van de streamingdienst af

Disney+ haalt nu ook een Marvel-serie van de streamingdienst af

Deze superhelden zijn voorlopig niet meer te bewonderen op de streamingsdienst.

Nienke Sterken
Recentelijk is er een trend gaande op verschillende streamingsdiensten om content te verwijderen. Dit doen de streamingsdiensten om kosten te besparen. Disney+ heeft nu een verrassende serie uit het aanbod verwijderd.

Onlangs werd bijvoorbeeld bekend dat HBO een van hun grootste series verwijderde: de science fiction-serie Westworld. Dat bij een streamingsdienst als Disney+ een serie uit de Marvel-franchise zou verdwijnen leek zelfs toen nog moeilijk te geloven.

Runaways


Toch is dat laatste nu gebeurd. Disney+ heeft de Marvel-serie Runaways inmiddels verwijderd uit het aanbod. Origineel was de serie een product van de zuster-streamingsdienst Hulu. Ook daar is Runaways echter verwijderd.

Het hoofd van Marvel Studios, Kevin Feige, heeft nooit bevestigd dat de serie officieel onderdeel is van het Marvel Cinematic Universe. Toch is de verwijdering een grote verrassing. Disney heeft namelijk geen eerdere indicatie gegeven dat de serie zou verdwijnen.

Onzekerheid


De beslissing roept ook de vraag op welke films en series immuun zijn voor verwijdering, en of er uberhaupt content is dat nooit verwijderd zal worden. Voorlopig kunnen fans de rest van de Marvel-films en -series in ieder geval nog wel bekijken op de streamingsdienst.




Aanbevolen artikelen