search
'Game of Thrones'-schrijver George R.R. Martin op de barricades tijdens schrijversstaking
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-schrijver George R.R. Martin op de barricades tijdens schrijversstaking

De schrijver steunt zijn Hollywood-collegas tijdens de vierde week van de stakingen.

De schrijversstakingen in Hollywood zijn nog altijd in volle gang. Over een paar dagen is het alweer een maand geleden dat de protesten aanvingen. Ook George R.R. Martin – schrijver van Game of Thrones en House of the Dragon – neemt deel in de protesten.

Begin mei, toen de stakingen begonnen, liet de schrijver via zijn persoonlijke blog al weten de stakers voor de volle honderd procent te steunen.

Staking


De schrijver heeft nu de daad bij het woord gevoegd. De staking kwam afgelopen week naar de staat New Mexico, waar Martin woonachtig is. Op zijn persoonlijke blog deelt hij foto's waarop hij ook zelf met een protestbord in actie te zien is.

House of the Dragon


Martin is betrokken bij veel producties, onder andere bij een aantal verfilmingen van zijn eigen werk. Het tweede seizoen van House of the Dragon had de schrijftafels al verlaten toen de stakingen begonnen, en heeft dus geen hinder ervan. De episodes worden momenteel gedraaid in Zuid-Spanje.

Een andere serie die momenteel in ontwikkeling is, getiteld A Knight of the Seven Kingdoms, ligt voorlopig wel stil. De verfilming van de Dunk & Egg-novella's van de schrijver loopt dus zoals zoveel projecten vertraging op.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen