'Game of Thrones'-schrijver George R.R. Martin op de barricades tijdens schrijversstaking

De schrijver steunt zijn Hollywood-collegas tijdens de vierde week van de stakingen.

Tom Veldman, 31-05-2023 18:31

De schrijversstakingen in Hollywood zijn nog altijd in volle gang. Over een paar dagen is het alweer een maand geleden dat de protesten aanvingen. Ook George R.R. Martin – schrijver van Game of Thrones en House of the Dragon – neemt deel in de protesten.
Begin mei, toen de stakingen begonnen, liet de schrijver via zijn persoonlijke blog al weten de stakers voor de volle honderd procent te steunen.

Staking

De schrijver heeft nu de daad bij het woord gevoegd. De staking kwam afgelopen week naar de staat New Mexico, waar Martin woonachtig is. Op zijn persoonlijke blog deelt hij foto's waarop hij ook zelf met een protestbord in actie te zien is.

House of the Dragon

Martin is betrokken bij veel producties, onder andere bij een aantal verfilmingen van zijn eigen werk. Het tweede seizoen van House of the Dragon had de schrijftafels al verlaten toen de stakingen begonnen, en heeft dus geen hinder ervan. De episodes worden momenteel gedraaid in Zuid-Spanje.

Een andere serie die momenteel in ontwikkeling is, getiteld A Knight of the Seven Kingdoms, ligt voorlopig wel stil. De verfilming van de Dunk & Egg-novella's van de schrijver loopt dus zoals zoveel projecten vertraging op.


Lees meer over: George RR Martin, Game of Thrones, House of the Dragon, A Knight of the Seven Kingdoms, schrijversstaking

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Kinderen 'GOT'-actrice moesten zwijgen over rol

Kinderen 'GOT'-actrice moesten zwijgen over rol

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie