search
Dit zegt 'Game of Thrones'-schrijver George R.R. Martin over de Hollywoodstaking
Series / Nieuws

Dit zegt 'Game of Thrones'-schrijver George R.R. Martin over de Hollywoodstaking

De schrijver is duidelijk over wat hij van de staking vindt.

Momenteel is Hollywood in de ban van de schrijversstaking. Op 2 mei gingen de computerschermen van scenaristen op zwart, en er zal geen enkel script meer geschreven worden tot er een akkoord is bereikt.

Veel prominente Hollywood-figuren hebben zich al uitgesproken over de staking. Nu laat ook George R.R. Martin, schrijver van de A Song of Ice and Fire-boeken waar Game of Thrones op gebaseerd is, van zich horen.

Hollywood


Martin was ruim voor Game of Thrones al actief in Hollywood. In de jaren 80 en 90 was hij schrijver en producent voor verschillende televisieseries. Voor de eerste vier seizoen van Game of Thrones schreef hij het script voor een van de episodes. Tegenwoordig schrijft hij zelf geen scripts meer, maar is hij wel als producent betrokken bij verschillende films en series.

Steun


''Ik wil mijn volledige en ondubbelzinnige steun uitspreken voor de staking'', laat de schrijver weten in een blogpost. ''Niemand wilde dit, maar de producenten, studio's, zenders en streamers laten ons geen keus.''

Verwachting


Martin was zelf onderdeel van de staking in 1988, die 22 weken duurde. Hij denkt dat deze staking wel eens langer zou kunnen duren. Studio's, zenders en streamingsdiensten hebben maandenlang een voorraad opgebouwd aan scripts en kunnen dus voorlopig vooruit.

House of the Dragon


Zoals eerder bekend werd zal de staking voorlopig geen invloed hebben op het tweede seizoen van House of the Dragon; de productie van die serie is de schrijffase al voorbij en de opnames zijn momenteel bezig. De Game of Thrones-spinoff A Knight of the Seven Kingdoms wordt wel geraakt door de staking. De serie was vol in de ontwikkelingsfase, maar de schrijvers sluiten zich aan bij de staking.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen