search
Hoeveel remakes van 'The Office' zijn er eigenlijk gemaakt?
Series / Nieuws

Hoeveel remakes van 'The Office' zijn er eigenlijk gemaakt?

Hoe meer hoe beter is bij 'The Officie' zeker van toepassing.

The Office is een serie die inmiddels zo iconisch is dat vrijwel iedereen minstens één aflevering gezien heeft in zijn leven. De meeste mensen denken bij deze serie meteen aan de Amerikaanse variant. De serie is echter oorspronkelijk Brits, en heeft daarnaast nog enorm veel varianten in andere landen.

Als je de titel van de serie hoort, zijn Michael Scott, Jim en Pam of Dwight Schrute ongetwijfeld de eerste namen die in je opkomen. Maar deze personages waren eigenlijk niet de eerste managers en medewerkers van The Office. De Amerikaanse serie is namelijk een remake van de gelijknamige Britse serie.

Duitse remake was eerder


Oké, voor de echte fans van de serie is dit misschien geen nieuws. Maar het is nog steeds best interessant om te beseffen hoe populair de remake is geworden. En er is meer. Het blijkt dat de Amerikaanse versie niet eens de eerste was die uitkwam na de originele Britse serie.

De allereerste remake van een BBC-serie was de Duitse versie genaamd Stromberg. Deze werd voor het eerst uitgezonden in 2004 en duurde 5 seizoenen. De remake was zelfs behoorlijk populair en kreeg geweldige beoordelingen.

Wereldreis


De derde was de Amerikaanse remake, die veruit het meest populair werd. Maar daarna begon de internationale reis van The Office pas echt. Zo hebben we het Franse Le Bureau, La Job uit Canada en zelfs La Ofis uit Chili. Al deze versies duurden slechts één seizoen en waren niet echt populair bij kijkers.Israël besloot in 2010 ook hun eigen versie te maken met net een andere insteek, en noemde het Ha Misrad, wat "papieren kantoor" betekent. Het lijkt een traditie te zijn geworden om iedere twee jaar een remake uit te brengen, want in 2012 kwam de Zweedse variant Kontoret en in 2014 het Tsjechische Kancl.

Genoeg opties


In 2017 bracht Finland hun eigen versie uit genaamd Konttori. India en Polen hebben allebei eigen versies die nog steeds lopen. En afgelopen jaar kwam Saoedi-Arabië met hun eigen variant, die na één seizoen ophield.De Amerikaanse The Office is te zien op Netflix. Mocht je deze echter beu zijn, dan zijn er in totaal dus maar liefst 12 andere opties om uit te kiezen. En binnenkort zelfs 13, want ook Australië is bezig met een eigen remake.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen