search
'Outlander' krijgt 'Game of Thrones-achtige finale
Series / Nieuws

'Outlander' krijgt 'Game of Thrones-achtige finale

Het zevende seizoen van de serie gaat op 16 juni a.s. in première op Starz.

Het einde van Game of Thrones kreeg behoorlijk wat kritiek, maar dat leek met name voort te komen uit het feit dat de serie uiteindelijk het verhaal van de boeken had ingehaald.

Het einde van de boekenreeks van Game of Thrones is ondertussen nog steeds niet verschenen.

Onafgeronde zaken


Eenzelfde lot lijkt de serie Outlander beschoren. De boekenreeks waarop die serie is gebaseerd is ook nog niet afgerond, maar de serie heeft dat verhaal inmiddels ingehaald.

De reeks van Diana Gabaldon bestaat uit tien boeken, waarvan de negende werd gepubliceerd in 2021. Het tiende en laatste boek heeft nog geen releasedatum.

Respect voor de auteur


De Starz-serie Outlander heeft ondertussen de voorgaande boeken vrij trouw verfilmd. Het zevende seizoen, dat vanaf 16 juni wordt uitgezonden, zal in totaal uit 16 afleveringen bestaan, maar wordt wel opgehakt in twee helften.En daarna volgt het achtste en laatste seizoen, dat in 2025 moet eindigen. Het is echter nog niet duidelijk waar dit laatste seizoen op gebaseerd zal zijn, door het ontbreken van het laatste boek.

Verdeeldheid vermijden


Tijdens een panel van het ATX Television Festival, liet uitvoerend producent Maril Davis weten dat het einde van de serie in elk geval zal afwijken van Gabaldons nog niet verschenen tiende boek:

"We zullen niet het einde gebruiken van de boekenreeks, want dat zou getuigen van weinig respect. We willen dat zij dat einde voor zichzelf kan houden.

Ik en een van de acteurs zijn de enige twee die het einde van het tiende boek hebben gelezen. En ik heb er niks over gedeeld, dus onze showrunner kan er niet door worden beïnvloed."


Deze aanpak verschilt dus wel ietwat van Game of Thrones, maar hopelijk zal de keuze voor een ander einde niet tot net zoveel onenigheid leiden als bij die serie het geval was.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen