Op deze dag start seizoen 7 van 'Outlander'!

Eindelijk is bekend wanneer seizoen 7 van deze populaire serie weer te zien is.

Valeria Milić, 25-03-2023 22:17

Outlander komt terug! IndieWire heeft bericht dat op 16 juni aanstaande het nieuwste seizoen in première gaat op Starz. Wel is het zo dat de zestien afleveringen gesplitst worden uitgezonden.
Sinds de start van de serie is het de eerste keer dat een Outlander-seizoen zestien afleveringen kent. Net zoals dit destijds bij seizoen 1 het geval was wordt seizoen 7 in twee helften uitgezonden.

Nieuwste boek

Vanaf 16 juni zal de eerste helft wekelijks uitgezonden worden. De tweede helft wordt in de loop van 2024 verwacht. Enerzijds is dit jammer, aan de andere kant zitten er zeker voordelen aan deze aanpak.

De fans kunnen op die manier langer genieten van de serie.Verder heeft schrijfster Diana Gabaldon op die manier de tijd om het tiende boek over Jamie (Sam Heughan) en Claire (Caitrí­ona Balfe) af te ronden. Seizoen 8, wat het laatste seizoen wordt, kan dit boek dan meenemen in de verfilming.

Betere verdeling

Tot slot is daar de spin-off Blood of my Blood, over de ouders van Jamie. Wanneer Outlander eindigt dan biedt dit de mogelijkheid om de prequelserie relatief kort daarna te laten starten. Deze verdeling biedt de kijkers een doorlopend geheel waardoor het verhaal uiteindelijk beter tot zijn recht komt.

Outlander kun je bekijken op Netflix.
Lees meer over: Outlander, Catriona Balfe, Sam Heughan, Graham McTavish, Lotte Verbeek

Populair nieuws

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix