'The Super Mario Bros. Movie' kijk je nu gewoon thuis op de televisie

Filmnieuws - Vanaf 5 april was het mogelijk om 'The Super Mario Bros. Movie' te zien in vele bioscopen door het hele land. Vanaf woensdag 7 juni heb je ook de mogelijkheid om hem te kijken bij Pathé Thuis.

Patricia Koning, 05-06-2023 11:39

De film van regisseurs Aaron Horvath, Michael Jelenic en Pierre Leduc kan je dan eindelijk ook thuis op je eigen buis bekijken. Dit kan vanaf 7 juni bij Pathé Thuis.

Lange tijd stil

Nadat in 1993 de live-action film Super Mario Bros. flopte, was het allemaal een hele tijd niet zo zeker of en wanneer we weer wat zouden gaan zien over Mario en Luigi. In 2022 was het volgens Nintendo dan toch de juiste tijd om ons The Super Mario Bros. Movie te geven.

Nieuwe magische wereld

Mario en Luigi werken samen als loodgieters aan een ondergrondse waterleiding in Brooklyn. Tijdens hun werkzaamheden komen ze via een mysterieuze buis in een hele nieuwe magische wereld terecht. Mario en Luigi raken van elkaar gescheiden en dan begint voor Mario de zoektocht in deze nieuwe wereld.

Mario krijgt training om zijn eigen krachten te vinden van niemand minder dan Prinses Peach en hulp van Toad. Gaat het hem lukken om Luigi terug te vinden met een grote dreiging op komst.

Stemmen

In de film horen we Chris Pratt de rol van Mario vertolken. Charlie Day heeft de stem van Luigi ingesproken en Jack Black heeft de stem van Bowser gedaan. Anya Taylor-Joy horen we als Princess Peach, Khary Payton als Penguin King en Keegan-Michael Key als Toad.

Kleurrijk

Met een score van 7.2/10 op IMDb doet de film het goed. De critici op Rotten Tomatoes lijken niet allemaal even blij te worden van de film met een score van 59%. Het publiek is wel door het dolle over de film met een hele goede 95%.

"Een heerlijke kleurrijke gameverfilming die met zorg en goede research is uitgewerkt. Let's-a-go!", aldus recensent Arjan Welles van Filmtotaal. Hij geeft de film dan ook 4 van de 5 sterren.

Pathe Thuis

Mocht je nu ook enthousiast geworden zijn en de film willen zien, dan kan je dat doen vanaf woensdag 7 juni bij Pathé Thuis.Lees meer over: The Super Mario Bros Movie, Pathe Thuis, Chris Pratt, Charlie Day, Jack Black, Anya Taylor Joy, Khary Payton, Keegan Michael Key, Aaron Horvath, Michael Jelenic, Pierre Leduc

Populair nieuws

Populair nieuws

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam