search

Ons nieuws van maandag 5 juni 2023

Recensie Netflix-serie 'Perfil Falso'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Perfil Falso'

Mooie mensen in Colombia spelen smerige spelletjes met elkaar in deze rommelige telenovela vermomd als erotische thriller.

Regie: Catalina Hernández, Klych López | Cast: Carolina Miranda (Camilla), Rodolfo Salas (Fernando), Manuela González (Ángela), Lincoln Palomeque (David), Mauricio Hénao (Adrián), Felipe Londoño (Cristóbal), Victor Mallarino (Pedro), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 34-46 minuten | Jaar: 2023

Wanneer de knappe Colombiaanse plastisch chirurg Fernando zijn internetdate Camilla ziet, verdenkt hij haar van het hebben van een vals profiel. "Op de foto’s ben je beeldschoon," verzucht hij, "maar in het echt ben je een engel." Als je dan niet te maken hebt met een gladjakker van jewelste waarvoor je het gelijk op een rennen moet zetten dan weet je het ook niet meer. Camilla weet het wel. Deze Mexicaanse stripper die werkt in Las Vegas valt in katzwijn voor de man.

De twee ontmoeten elkaar op een seksgeoriënteerde app en al bij hun eerste ontmoeting spatten de vonken ervan af. Camilla houdt Fernando voor dat ze verpleegster is, maar verzuimt te vertellen dat ze dit enkel in een sexy outfit op een podium is, aanschouwd door kwijlende mannen. Ze ziet er tegenop Fernando de waarheid te vertellen, maar kan zich beter zorgen maken om haar date zelf. Na een maand of vier besluit ze hem te verrassen in de Colombiaanse miljoenenstad Cartagena, maar dat had ze beter uit haar hoofd kunnen laten.

Het Colombiaanse Perfil Falso verwijst met haar titel weliswaar naar een vals datingprofiel, maar dit is slechts de aanleiding voor een stortvloed aan intriges, vreemdgaande partners, leugens, bedrog en machtsspelletjes. Tot overmaat van ramp wordt Camilla ook nog eens achternagezeten door een gewelddadige ex. Schrijver Pablo Illanes presenteert het als een erotische trillerserie – en ja, er wordt veelvuldig de liefde bedreven – maar weet niet te voorkomen dat het al het gekonkel van de veel te mooie mensen toch het meest weg heeft van een typische telenovela.

Deze Spaanstalige variant van de soap is nog steeds ongekend populair, maar Illanes wekt voortdurend de indruk en pretentie dat hij het anders aan wil pakken. Deze belofte zit hem vooral in de sterke openingsaflevering. Op deze opening na voltrekken de vele verhaallijnen die draaien om de rijke schoonfamilie van Fernando zich op en rond een elitair wooncomplex, Hier heeft iedereen naast werk en elkaar het leven zuur maken ook nog tijd om meer blokjes op zijn of haar buik te kweken dan een mens kan tellen.

Goed, naar een stel lelijkerds willen we natuurlijk ook niet kijken, maar het is door al het uiterlijk vertoon wel erg lastig om enige sympathie voor en herkenning in de personages te vinden. Camilla tuigt samen met een toevallig ontmoete taxichauffeur (die er met iedere aflevering beter uit gaat zien) een heel nepleven op om Fernando te ontmaskeren. Ondertussen vermoeit Illanes zijn kijkers met afgezaagde thema's als overspel en de macht om het familiebedrijf. De komst van een ober die niemand kan verstaan is een ultiem zwaktebod.

Pater familias is Pedro die als een halve Al Pacino met een moeilijke zonnebril de bewoners van het complex naar zijn hand probeert te zetten. Het is zelden geloofwaardig als personages eenduidig goed of slecht zijn. In het geval van Perfil Falso heeft iedereen wel een geheime agenda, wat de geloofwaardigheid niet bepaald ten goede komt. Illanes verwart hiermee de complexiteit van de menselijke natuur met de vuistregel dat een serie of film wel gebaat is bij enige scheiding tussen goed en kwaad.

Dit is een serie waarvan je niet te veel moet verwachten en je enkel op een zomeravond opzet bij gebrek aan beter. De hoop dat er meer in zit, die mogelijk rijst na de eerste aflevering, wordt namelijk al vlot de kop ingedrukt. Er zit wel lekker veel vaart in dit complete gebrek aan diepgang, maar beklijven doet de serie geen moment. Een nare smaak in de mond geven wel.

★★☆☆☆

Perfil Falso is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Woody Harrelson wordt helemaal kapot gemaakt door zijn collega's uit 'Cheers'
Series / Nieuws

Woody Harrelson wordt helemaal kapot gemaakt door zijn collega's uit 'Cheers'

De oud-castleden pakten de draad meteen weer op tijdens de reünie en vertelden grappige verhalen over vroeger.

Wat een gezellige reünie van oud-castleden zou moeten zijn, werd ineens een heftige roast-sessie over Woody Harrelson. Er was alleen één twist, aangezien Harrelson er niet was om zichzelf te verdedigen.

De cast van de sitcom Cheers had onlangs een reünie om de 30-jarige verjaardag van de serie te vieren. Dat was echter niet de enige reden. Iedereen was ook bij elkaar gekomen om de Cheers-spinoff Frasier te vieren.

Leuke herinneringen


De reünie had een oude en vertrouwde sfeer, waardoor er heel luchtige momenten waren. Sam, de barman, gespeeld door Ted Danson startte dan ook al snel een vriendelijke roast tegen Harrelson, die Woody Boyd speelde.

Danson moedigde iedereen aan om leuke herinneringen te delen. Wendt (die Norm speelde) begon een verhaal over de reactie van de vegetarische Harrelson nadat hij varkensvlees had gegeten.

Een vriendelijke roast


Wendt vertelde dat ze een keertje met iedereen aan het eten waren en Harrelson er na 20 minuten achterkwam dat hij vlees aan het eten was.



Wendt en Ted besloten om samen met Harrelson zichzelf te gaan zuiveren van het vlees. Helaas waren er maar drie hokjes bij het herentoilet en de mannen konden hun lach niet helemaal goed inhouden tijdens het overgeven.

Prime Video


Bekijk hieronder een interview en stream Cheers op Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Stomende beelden in trailer voor erotische Netflix-thriller 'Fatal Seduction'
Series / Trailer

Stomende beelden in trailer voor erotische Netflix-thriller 'Fatal Seduction'

Op 7 juli zet de streamer Netflix weer een flinke opwarmer online.

Netflix komt regelmatig met een nieuwe Original vol passie en spanning. Begin volgende maand zet de streamer de serie Fatal Seduction online, een erotische thriller vol mooie mensen, warm weer en uiteraard de nodige stomende momentjes.

De serie gebaseerd op de Mexicaanse serie Dark Desire heeft rollen voor een geheel Zuid-Afrikaanse cast. Het duo Thapelo Mokoena en Kgomotso Christopher spelen de hoofdpersonages, Leonard en Nandi Motlatsi.

Fatal Seduction
In Fatal Seduction beleeft een getrouwde vrouw een noodlottig weekend buiten huis, een weekend dat weliswaar vol passie is, maar tragisch eindigt. Dit leidt ertoe dat ze de waarheid in twijfel trekt over de mensen die haar dierbaar zijn.

Andere rollen komen van Prince Grootboom, Nat Ramabulana, Lunathi Mampofu, Ngele Ramulondi en Frances Sholto Douglas.

Begin juli op Netflix


Over ongeveer een maand zal Fatal Seduction te zien zijn op Netflix, namelijk op 7 juli. Zet alvast een herinnering aan als je de serie graag even mee wil pikken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom blijven sommige vragen onbeantwoord na de finale van 'Manifest'?
Series / Interview

Waarom blijven sommige vragen onbeantwoord na de finale van 'Manifest'?

De finale van 'Manifest' sloot de serie op een mooie manier af, maar toch zijn er nog een paar vragen onbeantwoord gebleven...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Josh Dallas, bekend van zijn rol als Ben Stone in Manifest, laat weten waarop sommige vragen nog steeds onbeantwoord zijn gebleven na de finale van seizoen 4 deel 2.

In de aanloop naar de ontknoping werd de spanning steeds meer opgebouwd en waren er nog tal van onbeantwoorde vragen. Hoewel sommige vragen eindelijk werden beantwoord in de finale van Manifest, bleven er nog steeds een aantal losse eindjes over.

Laatste aflevering


Na alle schokkende gebeurtenissen die de personages hebben meegemaakt, bevinden ze zich weer terug in het jaar 2013. We zien hen op de luchthaven van New York, waar ze oorspronkelijk zouden moeten landen.



Er zijn een aantal aanwijzingen waarin je kan zien dat de groep van alles heeft meegemaakt, maar in het algemeen lijkt het alsof hun vliegtuig nooit op mysterieuze wijze is verdwenen tijdens de vlucht.

onbeantwoorde vragen


Dallas besprak het einde van Manifest seizoen 4 deel 2 in een interview met Entertainment Weekly. Hij benadrukte dat er nog een paar onbeantwoorde vragen waren en legde uit waarom de serie niet alles hoefde te onthullen. Bekijk zijn uitspraak hieronder:

"De serie beantwoordt de grote vragen, maar niet alles," begon Dallas. "En dat hoeft ook niet, want ik denk dat het uiteindelijk meer gaat over de menselijkheid van deze mensen en de wereld."

Daarna vervolgde hij: "Het gaat erom wat je met je tijd doet, hoe je het besteedt en hoe je die doorbrengt. Ze krijgen het grootste geschenk: een tweede kans met de kennis van wat ze zojuist hebben meegemaakt."



Stream alle afleveringen van Manifest op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Man die 321 dagen dood was krijgt rol in Amerikaanse tv-serie 'CSI'
Series / Nieuws

Man die 321 dagen dood was krijgt rol in Amerikaanse tv-serie 'CSI'

Het verhaal van Josh Nalley is bijna te bizar om waar te zijn.

In de wondere wereld van Hollywood komen dromen lang niet altijd uit, maar als ze uitkomen gebeurt dat soms op een hele merkwaardige wijze. Daar weet de Amerikaan Josh Nalley inmiddels alles van.

Nalley heeft een TikTok-account waar hij al bijna een jaar lang dagelijks video's publiceert waarop hij doet alsof hij dood is. Deze stunt herhaalde hij 321 dagen lang in de hoop een rol te krijgen als lijk in een tv-serie.

Chilisaus


De Amerikaan kreeg het idee toen hij een vrouw zag die video's publiceerde met chilisaus erin. Zij kreeg vervolgens allerlei aanbiedingen van winkeliers voor gratis saus. Nalley vroeg zich af of hij hetzelfde kon doen, maar dan wat betreft het spelen van een lijk op televisie.

Het antwoord op de vraag bleek 'ja'. Na 321 dagen werd hij opgemerkt door de casting directors van de misdaadserie CSI: Vegas. Naar aanleiding van zijn overtuigende acteerwerk als dood lichaam kreeg hij een rol aangeboden in de serie.

CSI: Vegas


Hoe overtuigend Nalley zijn rol als dode man zal spelen kunnen we gaan zien in het derde seizoen van CSI: Vegas. Dat seizoen komt naar verwachting later dit jaar of begin volgend jaar uit.

@living_dead_josh #foryoupage #fyp ♬ Conspiracy - Kieran Rogers






Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De naam van dit personage in 'Breaking Bad' heeft een verborgen betekenis
Series / Nieuws

De naam van dit personage in 'Breaking Bad' heeft een verborgen betekenis

De naam van Walter White klinkt erg doorsnee, en dat is ook precies de bedoeling.

De naam Walter White in Breaking Bad is niet zo betekenisloos als deze in eerste instantie lijkt. Hoe simpel de naam ook klinkt, hij staat wel degelijk ergens symbool voor.

In Breaking Bad zien we de duistere metamorfose van Walter White, die van een schuchtere scheikundeleraar verandert in een meth-fabrikant. Hoewel zijn aanvankelijke motivatie om de criminele wereld in te gaan draait om het veiligstellen van een goede financiële toekomst voor zijn gezin, verandert hij in een steeds corruptere bandiet.

Alter ego


Naarmate Walter (gespeeld door Bryan Cranston) meer en meer verankerd raakt in de misdaadwereld, verliest hij zijn gezin uit het oog en begint hij het gevoel van macht te omarmen. Als gevolg hiervan duikt hij dieper in zijn criminele alter ego, Heisenberg, en maakt hij zichzelf los van Walter White.

Showrunner Vince Gilligan heeft in een interview met Vulture onthuld dat de naam Walter White opzettelijk nogal droog klinkt. Het sprak Gilligan aan omdat het een alliteratieve klank had. De eenvoud hiervan legt de essentie van Walter Whites karakterisering vast, voordat hij zijn alter ego Heisenberg aanneemt.

Saai leven


In hetzelfde interview legde Gilligan ook uit hoe White natuurlijk staat voor de kleur wit, wat de kleur is van vanille. Dit benadrukt dat de naam synoniem is voor het gewone, saaie leven van Walter White.



De betekenis achter de naam van Walter White creëert ook de perfecte tweedeling tussen zijn twee identiteiten in Breaking Bad. Zijn echte naam Walter White weerspiegelt hoe hij een stereotiepe man uit de arbeidersklasse is zonder onderscheidende kenmerken of capaciteiten. Heisenberg vertegenwoordigt juist hoe anders en gevaarlijk hij met één druk op de knop kan worden.

Contrast


Het feit dat de naam Heisenberg, afgeleid van de beroemde natuurkundige Werner Heisenberg, in schril contrast staat met Walter White, stelt het personage in staat om zijn duistere instincten en acties als drugsbaron te omarmen en zelfs te rechtvaardigen.



Breaking Bad is te zien op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Super Mario Bros. Movie' kijk je nu gewoon thuis op de televisie
Films / Nieuws

'The Super Mario Bros. Movie' kijk je nu gewoon thuis op de televisie

Vanaf 5 april was het mogelijk om 'The Super Mario Bros. Movie' te zien in vele bioscopen door het hele land. Vanaf woensdag 7 juni heb je ook de mogelijkheid om hem te kijken bij Pathé Thuis.

De film van regisseurs Aaron Horvath, Michael Jelenic en Pierre Leduc kan je dan eindelijk ook thuis op je eigen buis bekijken. Dit kan vanaf 7 juni bij Pathé Thuis.

Lange tijd stil


Nadat in 1993 de live-action film Super Mario Bros. flopte, was het allemaal een hele tijd niet zo zeker of en wanneer we weer wat zouden gaan zien over Mario en Luigi. In 2022 was het volgens Nintendo dan toch de juiste tijd om ons The Super Mario Bros. Movie te geven.

Nieuwe magische wereld


Mario en Luigi werken samen als loodgieters aan een ondergrondse waterleiding in Brooklyn. Tijdens hun werkzaamheden komen ze via een mysterieuze buis in een hele nieuwe magische wereld terecht. Mario en Luigi raken van elkaar gescheiden en dan begint voor Mario de zoektocht in deze nieuwe wereld.

Mario krijgt training om zijn eigen krachten te vinden van niemand minder dan Prinses Peach en hulp van Toad. Gaat het hem lukken om Luigi terug te vinden met een grote dreiging op komst.

Stemmen


In de film horen we Chris Pratt de rol van Mario vertolken. Charlie Day heeft de stem van Luigi ingesproken en Jack Black heeft de stem van Bowser gedaan. Anya Taylor-Joy horen we als Princess Peach, Khary Payton als Penguin King en Keegan-Michael Key als Toad.

Kleurrijk


Met een score van 7.2/10 op IMDb doet de film het goed. De critici op Rotten Tomatoes lijken niet allemaal even blij te worden van de film met een score van 59%. Het publiek is wel door het dolle over de film met een hele goede 95%.

"Een heerlijke kleurrijke gameverfilming die met zorg en goede research is uitgewerkt. Let's-a-go!", aldus recensent Arjan Welles van Filmtotaal. Hij geeft de film dan ook 4 van de 5 sterren.

Pathe Thuis


Mocht je nu ook enthousiast geworden zijn en de film willen zien, dan kan je dat doen vanaf woensdag 7 juni bij Pathé Thuis.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
 Dit is Pedro Pascals vervanging in 'The Last of Us' seizoen 2
Series / Nieuws

Dit is Pedro Pascals vervanging in 'The Last of Us' seizoen 2

Pedro Pascal gaat zijn plek als vaderfiguur voor Ellie afstaan voor iemand anders.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er zal het een en ander gaan veranderen in het tweede seizoen van The Last of Us. De game had in Part II namelijk een vervanger voor Joel en de serie heeft deze ook al geïntroduceerd.

Joel (Pedro Pascal) was in seizoen 1 het hoofdpersonage van The Last of Us. Hier zal echter verandering in komen in seizoen 2. Part II van de game laat namelijk een verdrietig einde zien voor Joel.

Vervanging


Degenen die al bekend zijn met de game weten het waarschijnlijk al; in Part II wordt Joel vermoord. Zijn dood zal een heel belangrijk onderdeel zijn van seizoen 2 en de serie zal een vervanger moeten vinden voor hem.



Iemand anders zal voor Ellie moeten gaan zorgen als Joel er niet meer is en dit personage is al in seizoen 1 geïntroduceerd. Het is niemand minder dan Joels broer Tommy.

Niet zoals Joel


Hoewel Tommy een vaderfiguur voor Ellie zal worden, kan hij Joel nooit volledig vervangen. Toch zal hij Ellie helpen tijdens haar rouwproces en zelfs Joels moordenaar opsporen.

Bekijk hieronder een interview en stream The Last of Us op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Squid Game' hintte al snel naar dat schokkende einde van de Netflix-hit
Series / Nieuws

'Squid Game' hintte al snel naar dat schokkende einde van de Netflix-hit

Deze weddenschap geeft een mega grote hint naar het einde van Squid Game.

Afgelopen jaar heeft Squid Game de hele wereld op zijn kop gezet. Iedereen zat tijdens de quarantaine deze serie te kijken, maar dit parallel is bij velen over het hoofd gegaan.

Series hinten wel vaker in eerdere afleveringen naar een belangrijk plotpunt of zelfs naar het einde. Zo deed Squid Game dat ook, maar veel kijkers hebben dit helemaal niet gemerkt.

Klassenscheiding


Op het eerste gezicht lijkt Squid Game te gaan over hoe ver iemand wil gaan voor geld, maar na elke aflevering wordt het steeds duidelijker dat de echte focus de klassenverdeling in Zuid-Korea is.



In het begin van de serie leren we Gi-hun kennen. Een arme man die gokverslaafd is en op paarden aan het wedden is. Zijn verslaving wordt extra benadrukt om zijn wanhoop duidelijk te maken.

Het parallel


De scène waarin Gi-hun op de paarden aan het wedden is, is een directe hint naar de gemaskerde toeschouwers die tijdens de spelen op de kandidaten wedden. Dit parallel laat zien hoe Gi-hun van een echte gokker naar één van de paarden gaat.

Squid Game is te streamen op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De nieuwe 'Star Wars'-serie 'Ahsoka' luistert direct naar kritiek van fans
Series / Nieuws

De nieuwe 'Star Wars'-serie 'Ahsoka' luistert direct naar kritiek van fans

Een probleem dat kijkers hadden met het ontwerp van Ahsoka is in de nieuwe serie opgelost.

Een afbeelding uit de aankomende Ahsoka-serie bevestigt dat Lucasfilm eindelijk het grootste probleem met het uiterlijk van het personage heeft opgelost. Hierop kwam al sinds seizoen 2 van The Mandalorian kritiek.

In The Mandalorian zagen we Ahsoka voor het eerst in live-action in plaats van animatie. Een aspect van Ashoka's ontwerp kwam echter onder vuur te liggen, wat de nieuwe serie nu lijkt te hebben rechtgezet.

Montrals


Het probleem in kwestie zijn de montrals (hoorns) van Ahsoka. In The Mandalorian en The Book of Boba Fett waren deze veel korter dan ze eerder in de Star Wars-animatie waren. Uit een exclusieve afbeelding van Empire Magazine blijkt nu gelukkig dat dit aspect is verbeterd.

Het is duidelijk dat er een gezamenlijke inspanning is geleverd om ervoor te zorgen dat de montrals in de nieuwe serie meer lijken op Ahsoka's geanimeerde tegenhanger. De montrals waren in eerste instantie korter gemaakt vanwege het stuntwerk. Met kortere hoorns konden de stunts makkelijker uitgevoerd worden.

Langer


Veel Star Wars-fans waren het hier echter niet mee eens en wilden liever dat de serie trouw bleef aan het originele geanimeerde model van Ahsoka. Dit is nu aangepast voor de nieuwe serie, want de montrals zijn duidelijk langer. Ook zien ze er vloeiender uit dan voorheen, wat ze meer op de geanimeerde versie doet lijken. Bekijk de afbeelding hieronder:



Ahsoka is vanaf augustus te zien op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze geliefde fantasy-franchise is morsdood
Series / Nieuws

Deze geliefde fantasy-franchise is morsdood

Niettegenstaande een fanatieke campagne bleek een nieuw platform niet mogelijk.

De prequelserie van Supernatural, die over Sam en Dean's ouders John en Mary gaat, heeft het niet gered. Supernatural-ster en uitvoerend producent Jensen Ackles maakte onlangs op Twitter bekend dat The Winchesters definitief gestopt is.

Dit betekent dat de Supernatural-franchise morsdood is. Momenteel zijn er geen plannen voor andere series of een eventuele film.

Drie opties


In de VS werd The Winchesters uitgezonden door de zender CW. Deze is onlangs van bestuur gewisseld, en men streeft naar wat goedkopere producties, wat het einde van The Winchesters betekende. Warner Bros. Television, die de serie produceert, heeft er alles aan gedaan om de serie elders voort te zetten, maar dit is helaas niet gelukt.

De drie opties waren in dit verband Max, dat onder hetzelfde overkoepelende bedrijf valt als Warner Bros. Television. Verder waren daar Netflix en Amazon, maar geen van deze drie heeft de serie opgepakt.

"Rust zacht"


Ackles noemde de schrijversstaking en de overige veranderingen in tv-land als bijkomende factoren: "Timing is alles. Met de grote veranderen bij de zenders, en ook nog eens een staking....rust zacht, 'The Winchesters'," aldus de acteur.

Kijk The Winchesters en Supernatural op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het is onvermijdelijk: Carice van Houten moet wel in 'House of the Dragon' gaan opduiken
Series / Nieuws

Het is onvermijdelijk: Carice van Houten moet wel in 'House of the Dragon' gaan opduiken

Op social media wordt steeds vaker bepleit dat Carice van Houten een rol zou moeten krijgen in 'House of the Dragon'.

Er gaan op social media steeds meer stemmen op om een bijzonder karakter uit Game of Thrones een rol te geven in prequel House of the Dragon. Het gaat hierbij om onze 'eigen' Carice van Houten in haar rol van Melisandre. Is dit überhaupt mogelijk?

Melisandre, de Rode Priesteres, heeft natuurlijk een belangrijke rol gespeeld in Game of Thrones. Met haar vermogen om visioenen te zien en wonderen te verrichten, heeft ze een cruciale rol gespeeld in de strijd om de IJzeren Troon. Haar verhaal kwam tot een bevredigend einde toen ze haar ultieme doel bereikte: het redden van Jon Snow en het verslaan van de Night King.

Hoe oud is ze?


In Game of Thrones blijkt dat Melisandre, ondanks haar jonge verschijning, al heel oud is. Hoe oud precies? Dat blijft wat onduidelijk. Carice van Houten vertelde in een interview eens dat ze veel ouder dan 100 was. David Benioff, showrunner, gaf aan dat ze meerdere eeuwen oud is. Acteur Oliver Ford Davies, die Maester Cressen speelde, gaf aan begrepen te hebben dat Melisandre 400 jaar oud zou zijn.

House of the Dragon speelt zich ongeveer 200 jaar voor de gebeurtenissen van Game of Thrones af en in zoverre zou een rol voor Van Houten in House of the Dragon inderdaad best mogelijk zijn.

Why don’t we want her to make a cameo?
by u/sceletons in HouseOfTheDragon


Nostalgische connectie


Het is natuurlijk de vraag of de showrunners dit überhaupt zouden moeten willen. Enerzijds heeft haar personage diepe indruk achtergelaten en haar aanwezigheid zou een nostalgische connectie kunnen creëren tussen de twee series. Anderzijds zou dit mogelijk ook afleiden van de verhaallijn van House of the Dragon en zou dit afbreuk kunnen doen aan de geheel op zichzelf staande serie.

We hopen in de zomer van 2024 het tweede seizoen van House of the Dragon te gaan zien en we gunnen Carice van Houten uiteraard een nieuwe glansrol in de wereld van Westeros!

Bekijk op instagram


Bekijk op instagram


Kijk Game of Thrones op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Onsmakelijke gewoontes maken 'Beef'-acteur Dave Choe nog vreemder
Series / Nieuws

Onsmakelijke gewoontes maken 'Beef'-acteur Dave Choe nog vreemder

Je gaat nooit raden welk geheime ingrediënt Dave Choe in zijn smoothies stopt.

Heel veel acteurs doen wel iets ongebruikelijks om zich voor te bereiden op hun nieuwe rol. Deze nieuwe gewoonte van Beef-acteur Dave Choe had echter niemand aan zien komen.

Choe sprak op de podcast van The Joe Rogan Experience over zijn nieuwe gewoonte. Hij drinkt nu namelijk elke dag speciale smoothies. Dit klinkt prima, totdat je weet wat er allemaal in zit. (Let op als je een gevoelige maag hebt.)

De ingrediënten


Na de zwangerschap van zijn vrouw is Choe begonnen met placenta te eten. Dit is nu zijn geheime ingrediënt geworden in zijn ochtend smoothies.

Dit was echter niet het vreemdste wat hij zei tijdens de podcast. Als hij familie of vrienden ziet, vraagt hij blijkbaar of ze nog wat placenta over hebben.

Een vriezer vol


De acteur legt uit dat hij het zonde vind als het weggegooid wordt. Dit betekent dat hij nu "een vriezer vol met menselijke placenta" heeft.



Choe raadt de smoothie echter niet aan, want "het smaakt naar stront". Toch blijft hij zelf de smoothies wel drinken.

Te zien op Netflix


Bekijk hieronder een interview met de cast en stream Beef op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt deze week met 16 nieuwe series waaronder het spraakmakende 'Arnold'
Series / Nieuws

Netflix komt deze week met 16 nieuwe series waaronder het spraakmakende 'Arnold'

Het is deze week flink genieten van human interest en spraakmakende documentaires op Netflix.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Arnold (seizoen 1)



Verschijnt op: 7 juni
Genre: Documentaire / Biografie
Kijk op Netflix

Synopsis: Deze intieme docuserie volgt het veelzijdige leven en de carrière van Arnold Schwarzenegger, van bodybuildingkampioen tot Hollywoodster en politicus.





Riverdale (seizoen 7 - aflevering 11)



Verschijnt op: 8 juni
Genre: Criminaliteit / Drama / Mysterie
Kijk op Netflix

Synopsis: Terwijl hij de moeilijkheden van de romantiek, school en familie ontdekt, raken Archie en zijn groep verstrikt in de donkere mysteries van Riverdale.





Tourd de France: Unchained (seizoen 1)



Verschijnt op: 8 juni
Genre: Documentaire / Sport
Kijk op Netflix

Synopsis: Deze serie volgt zeven teams wielrenners over hoge toppen en door diepe dalen tijdens hun deelname in 2022 aan de meest slopende wielerwedstrijd ter wereld.





Overige series nieuw op Netflix



Hieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

5 juni: Barracuda Queens (seizoen 1) - Criminaliteit / Drama / Thriller - Een groep jonge vrouwen in een rijke buitenwijk van Stockholm raakt diep in de schulden en besluit de huizen van buren te beroven. Geïnspireerd op waargebeurde feiten.

5 juni: Vinland Saga (seizoen 2 - aflevering 22) - Animatie / Actie / Avontuur - Thorfinn gaat op een zoektocht naar de moordenaar van zijn vader om wraak te nemen en met hem in duel te gaan en zijn leven te beëindigen in een poging een eervolle strijder te zijn en zijn vader te eren.

7 juni: Love is Blind Brazil (seizoen 3) - Reality-TV / Romantiek - Het datingexperiment arriveert in Brazilië, waar lokale singles op zoek gaan naar ware liefde en zich verloven, zonder de andere persoon eerst te ontmoeten.

7 juni: Doctor Cha (seizoen 1 - aflevering 7-8) - Drama - Twintig jaar nadat ze de medische wereld achter zich heeft gelaten, keert een huisvrouw terug in het vak. Ze moet haar draai zien te vinden in een baan vol verrassingen.

7 & 8 juni: The Good Bad Mother (seizoen 1 - aflevering 13-14) - Komedie / Criminaliteit / Drama - Een ambitieuze aanklager houdt na een tragisch ongeval het mentale vermogen van een kind over, waardoor hij en zijn moeder moeten proberen hun relatie te herstellen.

7 juni: The Ultimatum: Queer Love (seizoen 1 - aflevering 9-10) - Reality-TV - Vrouwelijke en non-binaire stellen worden acht weken lang gevolgd terwijl ze zich moeten opmaken voor een ultimatum: de ene persoon is klaar om in het huwelijksbootje te stappen, de andere niet.

8 juni: Never Have I Ever (seizoen 4) - Komedie / Drama - Na een traumatisch jaar wil een Indiaas-Amerikaanse tiener populair worden. Maar vrienden, familie en gevoelens maken het haar niet makkelijk.

9 juni: The Playing Card (seizoen 1) - The Playing Card - Een speelkaart die op een moordlocatie is achtergelaten verbindt een reeks moorden met elkaar in deze docureeks over een beruchte seriemoordenaar die in 2003 Spanje terroriseerde.

9 juni: Bloodhounds (seizoen 1) - Actie / Criminaliteit / Drama - Twee jonge boksers en een goedaardige geldschieter slaan de handen ineens om een meedogenloze woekeraar uit te schakelen die aast op mensen met zware financiële problemen.

9 juni: Human Resources (seizoen 2) - Animatie / Komedie / Romantiek - In deze spin-off van Big Mouth krijgen lovebugs, hormoonmonsters en een reeks andere wezens te maken met romantiek, drama op de werkplek en hun menselijke klanten.

9 juni: This World Can't Tear Me Down (seizoen 1) - Animatie / Komedie / Drama - Als een oude vriend terugkeert naar de buurt waar hij opgroeide, wil Zerocalcare hem helpen zijn plaats in de wereld terug te vinden. Maar maakt hij wel de juiste keuze?

9 juni: Tex Mex Motors (seizoen 1) - Reality-TV - In deze levendige serie veranderen oude barrels in juweeltjes in de handen van deze professionals die auto's van Mexico naar El Paso brengen om ze er radicaal te restaureren.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk: 'Avatar: The Way of Water' kijk je nu thuis op de buis!
Films / Nieuws

Eindelijk: 'Avatar: The Way of Water' kijk je nu thuis op de buis!

Stream de spectaculaire beleving 'Avatar: The Way of Water' van regisseur James Cameron dan nu eindelijk bij Disney+.

In dit tweede deel van de franchise zien we Kate Winslet, Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang en Cliff Curtis. Bekijk de film vanaf woensdag 7 juni bij Disney+.

Oude dreiging


In deze tweede spectaculaire Avatar film zien we dat Jake en Ney'tiri een gezin hebben gevormd en dat ze er met zijn allen het beste van proberen te maken. Ze hebben hun huis achter moeten laten en nu verkennen ze Pandora. Wanneer een oude dreiging de kop opsteekt, is het aan Jake om een moeilijke strijd voeren.



Ongeëvenaard


We zien dat de film op IMDB een mooie score heeft van 7.7/10. Op Rotten Tomatoes zien we dat het publiek de film een hele mooie 92% scoort. De critici score de film een mooie 76% en zeggen onder meer het volgende over de film.

"'Avatar: The Way of Water' is niets minder dan een filmisch wonder dat op veel fronten zwaarder weegt dan zijn voorganger."

"Cameron blijft bijna ongeëvenaard als het gaat om het maken van actiescènes, maar het zijn de momenten van pure schoonheid in 'The Way of Water' die echt blijven hangen."



Disney+


Geniet van de ervaring van Avatar: The Way of Water en stream de film vanaf woensdag 7 juni bij Disney+.

Ook is het mogelijk om bij Disney+ de special Avatar: The Deep Dive te bekijken. Dit is ook zeker een aanrader om te doen.







Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gaaf idee voor 'Doctor Who' zou de show weer echt top moeten maken
Series / Nieuws

Gaaf idee voor 'Doctor Who' zou de show weer echt top moeten maken

Oud showrunner Steven Moffat zou zo zijn baan terug kunnen krijgen met dit idee.

Meestal als je stopt met bepaald werk, neem je ook echt afstand van je oude baan. Dit is voor oud Doctor Who-showrunner niet het geval. Hij deelt namelijk enthousiast nog wat ideeën.

Twee Doctor Who sterren, Michelle Gomez en Sacha Dhawan, kwamen bij elkaar om de Armageddon Expo te hosten. Dhawan deelde dit nieuws met een korte video op Instagram.

Een team-up


In de video lopen ze samen in slow motion een trap af terwijl de toepasselijke "Sexy Villain" van Rémi Wolf op de achtergrond speelt.



Gomez maakte haar debuut als Missy in 2014. Ze begon als een heftige manipulator, maar ze kreeg een hele mooie karakterboog. Dhawans laatste optreden was in 2022 in “The Power of the Doctor”.

Heel wat ideeën


Voormalig showrunner Steven Moffat kon hier niet stil over blijven en deelde zijn steun voor een team tussen de twee Renegade Time Lord-incarnaties.

Bekijk hieronder de video en stream Doctor Who op Prime Video.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.