search
De naam van dit personage in 'Breaking Bad' heeft een verborgen betekenis
Series / Nieuws

De naam van dit personage in 'Breaking Bad' heeft een verborgen betekenis

De naam van Walter White klinkt erg doorsnee, en dat is ook precies de bedoeling.

De naam Walter White in Breaking Bad is niet zo betekenisloos als deze in eerste instantie lijkt. Hoe simpel de naam ook klinkt, hij staat wel degelijk ergens symbool voor.

In Breaking Bad zien we de duistere metamorfose van Walter White, die van een schuchtere scheikundeleraar verandert in een meth-fabrikant. Hoewel zijn aanvankelijke motivatie om de criminele wereld in te gaan draait om het veiligstellen van een goede financiële toekomst voor zijn gezin, verandert hij in een steeds corruptere bandiet.

Alter ego


Naarmate Walter (gespeeld door Bryan Cranston) meer en meer verankerd raakt in de misdaadwereld, verliest hij zijn gezin uit het oog en begint hij het gevoel van macht te omarmen. Als gevolg hiervan duikt hij dieper in zijn criminele alter ego, Heisenberg, en maakt hij zichzelf los van Walter White.

Showrunner Vince Gilligan heeft in een interview met Vulture onthuld dat de naam Walter White opzettelijk nogal droog klinkt. Het sprak Gilligan aan omdat het een alliteratieve klank had. De eenvoud hiervan legt de essentie van Walter Whites karakterisering vast, voordat hij zijn alter ego Heisenberg aanneemt.

Saai leven


In hetzelfde interview legde Gilligan ook uit hoe White natuurlijk staat voor de kleur wit, wat de kleur is van vanille. Dit benadrukt dat de naam synoniem is voor het gewone, saaie leven van Walter White.



De betekenis achter de naam van Walter White creëert ook de perfecte tweedeling tussen zijn twee identiteiten in Breaking Bad. Zijn echte naam Walter White weerspiegelt hoe hij een stereotiepe man uit de arbeidersklasse is zonder onderscheidende kenmerken of capaciteiten. Heisenberg vertegenwoordigt juist hoe anders en gevaarlijk hij met één druk op de knop kan worden.

Contrast


Het feit dat de naam Heisenberg, afgeleid van de beroemde natuurkundige Werner Heisenberg, in schril contrast staat met Walter White, stelt het personage in staat om zijn duistere instincten en acties als drugsbaron te omarmen en zelfs te rechtvaardigen.



Breaking Bad is te zien op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen