Hoe is het tegenwoordig met 'Donna', het verwende blondje uit 'Beverly Hills 90210'?

Tori Spelling is de dochter van Aaron Spelling en had zo een free-pass om in deze populaire serie te mogen spelen.

Bas de Kramer, 07-06-2023 00:23

Al meer dan dertig jaar geleden werd de iconische serie Beverly Hills 90210 opgestart. De serie, die liep van 1990 tot 2000, boeide een hele generatie tieners die zich via de serie onderdompelde in de avonturen van de jeugd in het chique Beverly Hills. Een personage dat al snel uitgroeide tot een favoriet onder de fans was Donna Martin, gespeeld door Tori Spelling.
Donna Martin was een personage dat gedurende de serie groeide van een naïeve tiener tot een sterke, onafhankelijke vrouw. Waar ze in eerste instantie erg afhankelijk is van haar vriendinnen en de meningen over haar op school groeit ze steeds verder uit tot een volwassen vrouw.

Tori Spelling

Geboren op 16 mei 1973, komt Tori Spelling uit een familie die diep geworteld is in de entertainmentindustrie. Haar vader, Aaron Spelling, was een invloedrijke televisieproducent die bekend stond om het creëren van iconische series, zoals Charlie's Angels en Dynasty.

Naast haar rol in Beverly Hills 90210 is Tori Spelling betrokken geweest bij verschillende andere televisie- en filmprojecten. Ze speelde in haar eigen reality-tv-serie, Tori & Dean: Inn Love. Daarnaast heeft ze gespeeld in films zoals Trick en Scream 2. Duidelijk is dat haar acteersbestaan met Beverly Hills 90210 haar hoogtepunt had.


Nepo-baby

Als kind speelde ze in enkele door haar vader geproduceerde televisieseries, waaronder The Love Boat en Saved by the Bell. In zoverre is zij misschien wel een van de eerste zogeheten Nepo-baby's die via haar familie in de gelegenheid werd gesteld om een acteercarrière op te bouwen.

Spelling trouwde in 2006 met McDermott en samen hebben ze vijf kinderen. Spelling is mede via haar eigen reality-show altijd erg openhartig geweest over de ups en downs in haar relatie.


Lees meer over: 0098749

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Kinderen 'GOT'-actrice moesten zwijgen over rol

Kinderen 'GOT'-actrice moesten zwijgen over rol

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie