search
Is deze 'goedzak' de veroorzaker van alle ellende in 'Game of Thrones'?

Is deze 'goedzak' de veroorzaker van alle ellende in 'Game of Thrones'?

Ned Stark was een nobele ridder die wellicht wat te ver doordreef in zijn idealen?

Bas de Kramer
Game of Thrones is een fantastische televisieserie die nog altijd zeer populair is en waarover de fans op internet blijvend hun mening blijven verkondigen. De theorieën die op social media worden gedeeld zijn niet altijd even doordacht, maar wij kwamen op Reddit wel een interessante theorie tegen.

Er circuleert een theorie die beweert dat Ned Stark, het naar onze mening meest rechtvaardige personage uit de gehele serie, feitelijk verantwoordelijk is voor alle narigheid in Game of Thrones. Is dat een logische theorie?

Hand van de Koning


Volgens de theorie begon het allemaal toen Stark de rol van Hand van de Koning accepteerde. Vanuit zijn gevoel van eer en plicht voelde Stark zich gedwongen om de dood van zijn voorganger, Jon Arryn, te onderzoeken, hetgeen tot een hoop gedoe leidde.

Verder probeerde Stark de plannen om Daenerys om te laten brengen door een huurmoordenaar te stoppen. Diezelfde Daenerys maakte uiteindelijk heel King's Landing kapot. Een verkeerde inschatting van Ned Stark?Cersei


Een andere fatale fout was hoe hij omging met de ontdekking dat de kinderen van Cersei niet van de koning waren, maar waren verwekt door haar broer. In plaats van deze omstandigheden onmiddellijk aan zijn beste vriend en Koning Robert te melden, koos Stark er voor om eerlijk te handelen, waardoor Cersei en haar erfgenamen tijd kregen om een plan te bedenken hem uit te schakelen. Hetgeen hem uiteindelijk zijn leven kostte.

Volgens fans van de theorie zou Ned Stark door andere keuzes te maken niet alleen zichzelf maar ook de andere familieleden hebben kunnen redden.

Bekijk op instagram


Moed en eer?


In de wereld van Game of Thrones lijkt eer en moed het veelal af te leggen tegen sluwheid en bedrog. Het leven en de dood van Ned Stark is hierop geen uitzondering. Stark betaalt een hoge prijs voor zijn nobelheid en in deze theorie zit in zoverre dus zeker een kern van waarheid.

Kijk Game of Thrones op HBO Max.Aanbevolen artikelen