search
Dit is wanneer je seizoen 7 van 'Outlander' eindelijk kunt zien
Series / Nieuws

Dit is wanneer je seizoen 7 van 'Outlander' eindelijk kunt zien

Winnaar in de categorie 'Most Bingeworthy Show' bij de Critics' Choice Awards keert terug!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Diana Gabaldon's razendpopulaire boekenserie heeft een succesvolle serie opgeleverd. Na lang wachten kunnen de fans hun hart weer ophalen aan de avonturen van Claire (Catriona Balfe) en haar grote liefde Jamie (Sam Heughan).

Seizoen 7 start op 16 juni in de VS, de verwachting is dat deze daarna naar Nederland komt. Hieronder lees je wat je kunt verwachten in het langverwachte nieuwe seizoen.

Afronding boek


Seizoen 7 wordt gesplitst uitgezonden, waarbij de tweede helft in 2024 te zien zal zijn. De gebeurtenissen uit boek zes uit de serie, getiteld 'Sneeuw en as' zullen worden afgerond, waarna 'Echo in de tijd' op het scherm wordt gebracht.

Partij kiezen


Dit houdt in dat we gebeurtenissen zullen zien op het Amerikaanse continent (onder andere Canada), Engeland en Schotland. De Amerikaanse Burgeroorlog staat op het punt om uit te breken, waardoor Jamie en zijn naasten zich voor een keuze geplaatst zien.

Verder keert tijdreiziger Wendigo Donner (Brennan Martin) terug. Brianna (Sophie Skelton) is zwanger en de geboorte van haar dochter Amanda met Roger (Richard Rankin) zal ongetwijfeld deel van seizoen 7 uitmaken. Aangezien Amanda een hartkwaal heeft zullen haar ouders naar de 20e eeuw reizen opdat hun dochter de medische hulp krijgt die zij nodig heeft.

Verleden en toekomst


We zullen dus twee tijdslijnen te zien krijgen. Brianna en Roger bouwen hun leven op in het Lallybroch van vandaag, terwijl Claire en Jamie naar Schotland reizen om Jennie (Kristin Atherton, die Laura Donnelly vervangt) en Ian (
Steve Cree) te bezoeken. Inmiddels is Jamie's zoon William Ransom (Charles Vandervaart) volwassen. Als Earl Ellesmere krijgt hij zijn eigen aandeel in seizoen 7.

Er is voor de fans genoeg om naar uit te kijken. Seizoen 7 van Outlander gaat op 16 juni van start op de Amerikaanse zender Starz. Op dit moment is nog niet bekend wanneer deze naar Nederland komt, wel kun je seizoen 1 tot en met 6 alvast streamen op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen