search
Hoe is het nu eigenlijk met de slimme en cynische 'Hawkeye Pierce' uit de jaren '70-serie 'M.A.S.H.'?
Series / Featured

Hoe is het nu eigenlijk met de slimme en cynische 'Hawkeye Pierce' uit de jaren '70-serie 'M.A.S.H.'?

De immens populaire serie 'M.A.S.H.' werd mede gedragen door acteur Alan Alda.

De serie M.A.S.H. was ongekend populair in de jaren '70. De serie werd uitgezonden van 1972 tot 1983. Het was een satirische komedie die zich afspeelde in een mobiel veldhospitaal tijdens de Koreaanse oorlog in de jaren '50. Eén van de hoofdrolspelers was voor Captain Benjamin Franklin 'Hawkeye' Pierce, gespeeld door Alan Alda.

In de serie wordt de tragiek en ellende van de oorlog verzacht door bijtende humor. De serie was ook een aanklacht tegen de Vietnam-oorlog en zat vol met slimme humor, gelaagde personages en het nodige sociale commentaar.

Hawkeye


Alan Alda speelde in M.A.S.H. de rol van 'Hawkeye', een briljante en sarcastische chirurg met een scherp gevoel voor humor. Hawkeye was een belangrijk personage in de serie en speelde als enige in alle 256 afleveringen van de serie.

De vertolking van Hawkeye maakte Alda destijds een geliefd gezicht op televisie en zijn rol leverde hem meerdere Emmy Awards op.



Alan Alda


Alan Alda werd geboren op 28 januari 1936 in New York en is inmiddels dus al flink op leeftijd Hij is getrouwd met Arlene Weiss en samen hebben ze drie inmiddels ook al oudere dochters en 8 kleinkinderen.

In 2018 onthulde Alan dat bij hem de ziekte van Parkinson was vastgesteld.

Bekijk op instagram

The West Wing


Alda speelde ook in The West Wing, waarin hij de rol van senator Arnold Vinick vertolkte. Buiten zijn carrière als acteur is Alan Alda ook actief geweest als regisseur, scenarioschrijver en auteur. Hij heeft verschillende boeken geschreven, waaronder zijn memoires en boeken over communicatie en wetenschap. Ook is hij een groot voorstander van 'vrouwenrechten'.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen