Netflix en 'Wednesday' schrapt in seizoen 2 een belangrijk onderdeel

De hoofdrolspeelster gaat zich meer bemoeien met de ontwikkeling van het personage.

Glenn Walsh, 08-06-2023 07:14

De hitserie Wednesday was voor Netflix een van de grootste successen van vorig jaar. Een tweede seizoen was een logisch gevolg, en hoofdrolspeelster Jenna Ortega vertelt alvast dat komend seizoen de romantiek plaatsmaakt voor horror.
Ortega gaat namelijk volgend seizoen ook aan de slag als producent van de serie en heeft al behoorlijk wat plannen als het om haar personage aan komt. Het zal in ieder geval duidelijk anders worden dan het eerste seizoen.

Geen liefdespartner

In een interview met actrice Elle Fanning vertelt Ortega dat de romantiek voor Wednesday komend seizoen afwezig zal zijn. In het eerste seizoen had ze een liefdesverhouding met Tyler Halpin (Hunter Doohan) en Xavier Thorpe (Percy Hynes White).

Maar ook was het eerste seizoen volgens Ortega heel luchthartig. Samen met de producenten heeft ze besloten dat er in het komende seizoen meer horrorelementen naar voren zullen komen, omdat dit beter bij het personage zou passen.

Ortega steekt de handen uit de mouwen

Omdat het personage zo geliefd is bij vele fans wilde Ortega haar best doen om het personage zoveel mogelijk eer aan te doen. Ze vertelt dat ze het type actrice is die graag meer wil weten over het personage dan de gemiddelde andere actrice.Ter voorbereiding van het tweede seizoen wilde ze er bovenop zitten en alles voorbereid hebben. Ze wilde alvast alle kostuums zien, de nieuwe personages beoordelen, de scripts doorlezen en de producenten waren meer dan bereid haar die rol te geven.

Geen paspop

Ze is erg gelukkig in haar nieuwe rol. Vaak als ze alleen maar scripts moest opdreunen voelde Ortega zich maar een beetje een paspop. De beste ervaringen op een set waren die voor haar als ze zelf wat meer vinger in de pap had.


Al met al belooft het heel wat voor het tweede seizoen. Kijk tot die tijd alle afleveringen van Wednesday op Netflix.
Lees meer over: Wednesday, Jenna Ortega, Percy Hynes White, Hunter Doohan, Netflix

Populair nieuws

Populair nieuws

Serie over WO II slaat in als bom op Netflix

Serie over WO II slaat in als bom op Netflix