Deze slimme scifi-actiefilm moet je gezien hebben bij HBO Max

Filmnieuws - Alweer bijna tien jaar geleden kwam deze film naar de bioscopen. Op HBO Max kan je 'Edge of Tomorrow' streamen en ook daar weet de film het nog steeds goed te doen.

Patricia Koning, 08-06-2023 07:50

Edge of Tomorrow is gebaseerd op de manga-roman van Hiroshi Sakurazaka, genoemd All You Need is Kill. De film waar hij aan meeschreef kwam in 2014 naar alle bioscopen en is nu te zien op HBO Max.

Timeloop

In de nabije toekomst wordt de aarde aangevallen door buitenaardse wezens. Majoor William Cage is een officier die nog nooit een oorlogsfront van dichtbij gezien heeft, totdat hij betrokken raakt bij een zelfmoordmissie. Hij sneuvelt binnen enkele minuten en belandt vervolgens op raadselachtige wijze in een timeloop. Hierin moet hij elke keer hetzelfde gevecht doen.

Mede dankzij de hulp van Special Forces strijder Rita Vrataski kan hij steeds meer tegenstand bieden tegen de wezens en komen ze samen dichterbij het overmeesteren van de vijand.

Onverwachts slim

We zien dat de film het goed doet op IMDb, daar pakt de film namelijk een goede 7.9/10. De critici op Rotten Tomatoes geven de film 91% en het publiek is het er zo goed als mee eens. Zij scoren de film een goede 90%.

"Er zijn een aantal goede sciencefiction momenten, strategische grappige en opwindende actie en een slim en scherp verhaal dat nooit saai wordt."Sterke cast

De film is geregisseerd door Doug Liman, ook wel bekend van Mr. and Mrs. Smith en The Bourne Identity.
Tom Cruise pakt de hoofdrol in de film en wordt daarbij vergezeld door Emily Blunt. In de film zien we ook Bill Paxton, Brendan Gleeson, Jonas Armstrong en Tony Way.

Streamen maar

Als je van actie en sciencefiction houdt, is Edge of Tomorrow zeker een film die je een keer gezien moet hebben. Bekijk de film op HBO Max.


Lees meer over: Edge of Tomorrow, HBO Max, Tom Cruise, Emily Blunt, Doug Liman, Bill Paxton, Brendan Gleeson, Jonas Armstrong, Tony Way

Populair nieuws

Populair nieuws

Serie over WO II slaat in als bom op Netflix

Serie over WO II slaat in als bom op Netflix