Hoe is het tegenwoordig met 'Corky', de bijzondere acteur uit jaren 90-hit 'Life Goes On'?

De rol van de bijzondere Corky werd gespeeld door Chris Burke.

Bas de Kramer, 08-06-2023 08:27

In de late jaren 80 en vroege jaren 90 werd de Amerikaanse televisieserie Life Goes On een opmerkelijk succes. Deze baanbrekende dramaserie, belichtte het dagelijks leven van de Thatcher-familie en de uitdagingen waarmee zij werden geconfronteerd, onder andere door hun zoon met het syndroom van Down, Corky. Hij werd gespeeld door Chris Burke.
Life Goes On liep vier seizoenen en nam ons mee in het leven van de Thatcher-familie, die in het fictieve Amerikaanse stadje Glenbrook woonde. De serie, die in totaal 83 afleveringen telde, bood een eerlijke en realistische weergave van de dagelijkse uitdagingen waarmee de familie werd geconfronteerd.

Corky

Corky Thatcher was een personage dat de harten van het publiek veroverde. Corky werd geboren met het syndroom van Down, en de serie behandelde dit onderwerp op een respectvolle en realistische manier. Burke gaf de kijkers hiermee een dieper begrip van de uitdagingen waarmee mensen met het syndroom van Down te maken kunnen krijgen.

Chris Burke werd geboren op 26 augustus 1965 en had net als Corky, ook het syndroom van Down. Naast zijn acteerwerk heeft Burke zich ook ingezet als spreker en pleitbezorger voor mensen met het syndroom van Down. Burke schreef begin jaren '90 ook een boek A Special Kind of Herosamen met Jo Beth McDaniel.


Bijgedragen aan acceptatie

Hij heeft zijn levensverhaal gedeeld en heeft bijgedragen aan de bewustwording en acceptatie van mensen met een verstandelijke beperking in de samenleving.

Burke heeft na Life Goes on ook nog in een aantal films gespeeld, waaronder Jonathan: The Boy Nobody Wanted.


Lees meer over: life goes on, corky, chris burke, kellie martin

Populair nieuws

Populair nieuws

Serie over WO II slaat in als bom op Netflix

Serie over WO II slaat in als bom op Netflix