Maker van 'The Night Agent' kreeg verrassend weinig betaald van Netflix ondanks grote populariteit

De populaire 'The Night Agent' heeft Netflix heel veel opgeleverd, maar toch ziet de maker van de serie niks van dit grote geld.

Adrienne Koolen, 08-06-2023 15:06

Eerder dit jaar werd Netflix helemaal veroverd door The Night Agent. De serie leek uit het niets te komen, maar iedereen was op slag verliefd op de politieke thriller.
The Night Agent laat zien dat een serie geen enorme reclamecampagne nodig heeft. De serie is nu namelijk dankzij enkele trailers en goede recensies de meest bekeken serie in de geschiedenis van Netflix.

Enorm populair

Netflix heeft dus heel veel verdient aan The Night Agent, maar helaas is dit streamingmodel niet ontworpen zodat de makers en schrijvers extra geld krijgen. De bedenker en producer Shawn Ryan krijgt nu dus vrij weinig betaald.


Hij vertelde dat hij de berekeningen had gedaan en blijkbaar hebben meer dan 61 miljoen mensen alle 10 de afleveringen in de eerste 18 dagen gekeken.

Niet meer betaald

Je zou dan denken dat de maker met al deze opbrengst iets extra’s zou krijgen. Dat is echter niet het geval, want Ryan krijgt alleen een kleine bonus wanneer seizoen 2 opgepakt wordt.

Hij ziet dus niets van het grote geld dat seizoen 1 opgehaald heeft. Toch klaagt hij er niet over, maar wel vindt hij dat deze manier van werken een hele grote verandering is voor televisie.

Te zien op Netflix

Stream The Night Agent op Netflix.

Lees meer over: The Night Agent, Netflix, Shawn Ryan

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Netflix komt deze week met 11 nieuwe series

Netflix komt deze week met 11 nieuwe series

Populair nieuws

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix