search
Netflix deelt de eerste cijfers: wat is de invloed na invoeren wachtwoord-restricties op abonnees?
Series / Nieuws

Netflix deelt de eerste cijfers: wat is de invloed na invoeren wachtwoord-restricties op abonnees?

De nieuwe aanpak zou het streaming-platform een toename in het aantal abonnees opleveren.

In Nederland begint Netflix langzaam maar zeker het delen van wachtwoorden in te perken. Eerder berichtten wij hier al over. In de VS deelt Netflix de eerste cijfers.

Het onderzoeksbedrijf Antenna heeft gekeken naar het aantal nieuwe abonnees in de maand mei. Naar verluidt stijgt het aantal abonnees, maar het aantal mensen dat opzegt wordt hierin niet meegenomen.

Gunstige verhouding


Variety bericht dat er een sprake is van een toename van abonnees in de maand mei. Vergeleken met de 60 dagen daarvoor gaat het om 102%. Omgerekend is dat ongeveer 73.000 nieuwe klanten. Volgens Antenna is dat een grotere toename dan het aantal nieuwe klanten aan het begin van de Covid-pandemie in 2020.

De factor die niet volledig is meegenomen is het aantal abonnees dat heeft opgezegd. Wel geeft Antenna aan dat de uiteindelijke groei zo'n 25,6 % betreft wanneer je kijkt naar de verhouding tussen de nieuwe abonnees en de opzeggingen.

Nederland


De cijfers in de VS laten een gunstige uitkomst voor de streaming-gigant zien. Aangezien Nederland pas is begonnen met de wachtwoord-restricties is er op dit moment nog niets met zekerheid te zeggen. Het is een redelijke aanname dat over een aantal maanden meer over de Nederlandse situatie bekend zal zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen