search

Ons nieuws van zondag 11 juni 2023

Recensie Disney+-serie 'Blood Curse'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Blood Curse'

Indonesische serie biedt een slimme mix van horror en familiedrama.

Regie: Kimo Stamboel | Cast: Mikha Tambayong (Wulan), Deva Mahenra (Esa), Jystin Adiwinata (Wisnu), Ence Bagus (Asep), Willem Bevers (Bondan), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 42-50 minuten | Jaar: 2022

Het Indonesische Blood Curse biedt een bijzondere combinatie van horror en familieperikelen van bijna soapachtige proporties, vol duistere geheimen en dik aangezette problemen. Wanneer in de eerste aflevering duidelijk wordt dat een familie door iemand vervloekt is, is de vraag meteen wie van de vele kandidaten dit zou kunnen hebben gedaan. Hiermee is de serie een soort whodunnit, die met elke aflevering steeds meer licht schijnt op een ingewikkelde familiegeschiedenis.

Hoewel de serie zich niet volledig richt op horror zijn de gruwelijkheden niet makkelijk te verteren. Een van de redenen waarom Aziatische horror zo goed is, is het kleinschalige, het makkelijk herkenbare – zoals insecten op plekken waar je ze niet wilt hebben. Veel voelbaarder dan bijvoorbeeld een spectaculaire onthoofding of overdreven bloedbad. Deze huis-tuin-en-keuken-horror past goed in een verhaal waarin de gebeurtenissen omtrent de familie de boventoon voeren.

Een modern (lees: rijk) gezin, wonend op Jakarta, krijgt te maken met eeuwenoude zwarte magie. Vreemde gebeurtenissen in en rond het huis luiden een periode van angst en verlies in. Zo modern is de familie overigens niet: wanneer dochter Wulan een huwelijksaanzoek krijgt is haar eerste reactie te gaan zitten mokken omdat ze nu blijkbaar huisvrouw moet worden, ook al benadrukt haar verloofde haar carrière niet in de weg te willen staan.

Waar Aziatische horror tevens om bekendstaat is dat deze soms tergend langzaam is, wat enerzijds een naargeestige toon uitstekend kan benadrukken, maar anderzijds de kijker in slaap kan doen vallen. Ook Blood Curse heeft de neiging in te zakken, vooral omdat er zoveel aandacht wordt besteed aan het drama en de menselijke relaties. De echte horrorliefhebber wordt niet bediend met deze serie, maar wellicht is zij vooral geschikt voor wie wil beginnen met (Aziatische) horror.

Vooral de laatste afleveringen zijn traag, maar door de spannende cliffhangers is het toch lastig niet direct aan de volgende te beginnen. Er komt steeds minder horror, ook valt de horror zelf steeds vaker in herhaling. Gelukkig blijft de zoektocht naar de boosdoener wel spannend, waardoor de serie meer wegheeft van een thriller of detective. Hier en daar zijn wat plotgaatjes te spotten – of wellicht heeft de kijker onvoldoende opgelet tijdens de langzame momenten?

De ontknoping brengt alle losse eindjes toch samen en is gruwelijk op kleinschalig voelbaar niveau, in lijn met zowel de vertelmethode van de serie als de focus op de familie. Het einde maakt de saaie momenten zeker goed. Disney+ investeert behoorlijk in Indonesische series en afgaand op Blood Curse bekijken is dat niet verwonderlijk. Origineel en bijzonder, moeilijk te categoriseren en daarom juist heel opvallend. Wat er verder nog aan series uit Indonesië komt zal vast interessant zijn, maar het is moeilijk voorstelbaar dat het zo uniek zal zijn als deze serie.

★★★☆☆

Blood Curse is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zo dichtbij en toch zo ver weg: dit had het beste koppel in 'Stranger Things' kunnen zijn
Series / Nieuws

Zo dichtbij en toch zo ver weg: dit had het beste koppel in 'Stranger Things' kunnen zijn

Dit had het perfecte koppel kunnen zijn in 'Stranger Things', maar helaas hebben we ze nooit samen gezien.

Stranger Things heeft ons de afgelopen seizoenen al gezegend met een aantal geweldige koppels: Mike en Eleven, Lucas en Max, Nancy en Jonathan, Hopper en Joyce. Er was echter ook een koppel in de serie dat een enorm potentieel had, maar helaas nooit een kans kreeg…

Een koppel dat we bijna hadden gehad, maar uiteindelijk eindigde in de dood van beide personages: Eddie en Chrissy. Volgens fans was dit een geweldige toevoeging aan de serie geweest, maar helaas heeft het niet zo mogen zijn.

Chemie


Cheerleader Chrissy en metalhead Eddie hebben niet zoveel momenten samen gedeeld. Aanvankelijk wilde Chrissy gewoon wat drugs van Eddie kopen. Maar de scène waarin ze elkaar in het bos ontmoeten maakte meteen een hoop duidelijk. Eddie en Chrissy hadden een enorme chemie. Het is begrijpelijk waarom fans denken dat ze een perfect stel zouden zijn.

Eddie toonde voor het eerst zijn meelevende persoonlijkheid, terwijl Chrissy duidelijk een getraumatiseerd persoon is met een donker verleden. Gezien Eddies medeleven zou hij er altijd voor Chrissy zijn en haar door haar problemen heen helpen.

Jason?


Maar hoe zit het dan met Jason, die eigenlijk Chrissy's vriendje was? Nou, Chrissy's relatie met Jason leek idyllisch, en door wat we later in het seizoen hebben gezien weten we dat Jason echt van haar hield. Maar er is een addertje onder het gras.



Chrissy had hem duidelijk nog nooit verteld over haar problemen. Hij zag alleen een ideaalbeeld van haar, terwijl ze bij Eddie haar echte zelf kon zijn. Helaas gaat dit alles natuurlijk niet door, aangezien Eddie en Chrissy allebei dood zijn. Chrissy stierf en liet Jason diep bedroefd achter, terwijl de dood van Eddie de harten van duizenden kijkers brak.

Seizoen 5


Het laatste seizoen van Stranger Things was oorspronkelijk gepland voor eind 2023 of begin 2024. Door de schrijversstakingen heeft het seizoen echter vertraging opgelopen. Het is nu nog niet duidelijk wanneer seizoen 5 wel te zien zal zijn. Stranger Things kijk je op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Arnold'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Arnold'

Even alles op een rijtje over Schwarzenegger, maar wel sterk beïnvloed door hemzelf.

Regie: Lesley Chilcott | Afleveringen: 3 | Speelduur: 60 minuten | Jaar: 2023

"He came up to me, tears in his eyes." Deze woorden gebruikt Donald Trump zo vaak dat het lijkt alsof niemand het in zijn aanwezigheid droog kan houden. Gelukkig weet bijna iedereen dat het onzin is. Tijdens het luisteren naar Arnold Schwarzenegger in de documentaire over hemzelf blijkt dat hij af en toe ook de neiging heeft om het verhaal aan te passen naar zijn eigen werkelijkheid. Gelukkig houdt de vergelijking daar op, maar het blijft een irritant trekje.

De documentaire Arnold vertelt in drie afleveringen van een uur over het leven van Schwarzenegger, vanaf de geboorte tot het einde van zijn werk als gouverneur van Californië. Eerst zijn bodybuilding, dan zijn acteerwerk en als laatste de politiek. Veel mensen uit zijn leven komen aan het woord, maar niemand zo veel als Arnie zelf.

Soms is het gebabbel met tunnelvisie, soms oprecht en eigen fouten erkennend, maar altijd met die typische charme die flink heeft bijgedragen aan Schwarzeneggers roem en succes. Het is niet moeilijk om te zien hoe ontmoetingen tijdens zijn klim naar de top moeten hebben plaatsgevonden. Het is een dominant trekje: iets zien wat je wil en het met zo'n brede glimlach toe-eigenen dat de ander meent het zelf te hebben gegeven. Zo zijn wel meer mensen en Schwarzenegger is er daar een van.

Hij klinkt als Trump op sommige momenten waarop hij spreekt over zijn vroege succes. Volgens Schwarzenegger was Pumping Iron, de documentaire over zijn bodybuildingcarrière, het grootste ding dat in 1977 uitkwam, terwijl dat jaar ook gewoon de eerste Star Wars verscheen. Die film is niet alleen langer blijven hangen, maar was destijds ook echt de titel die de bioscoopkassa's liet exploderen. Schwarzenegger schept op deze wijze over meer zaken op, dus alles wat hij zegt mag met een korreltje zout worden genomen.

Hij spreekt ook, als een typische bodybuilder, over mindset. De uren die hij heeft gestopt in het vormen van zijn lichaam en de focus die hij hield om dit te blijven doen, niet weken maar jaren, dat is helemaal hem. Wat hij aanvankelijk niet lijkt te begrijpen is dat hij ook een hoop heeft te danken aan andermans gunfactor.

Althans, in de eerste instantie, want in de laatste aflevering merkt hij dan weer wel letterlijk op dat hij niet selfmade is, maar het resultaat van een leger aan helpende handen. Jammer dat dit het staartje is, want zijn eerdere geouwehoer over klimmen op eigen kracht is op het moment zelf irritant om aan te horen en achteraf naar eigen zeggen kennelijk onwaar.

Het laatste deel wordt ook ietwat uitgerekt. Het gaat veel over zijn aanloop naar de beslissing om zichzelf verkiesbaar te stellen als gouverneur, waardoor minder tijd overblijft om het zorgvuldig te hebben over zijn ambtstermijn. Dat die opent met hoe hij vertelt over zijn 'smoking tent' die hij liet opzetten in het hofje van een kantoorgebouw is een goede weergave van hoe Schwarzengger te werk ging als politicus: veel show, leunend op zijn roem en reputatie, maar met weinig benul van het vak.

Het is een geluk dat de man midden-rechts is, want het had erger kunnen aflopen. Hij is goed voor Californië geweest door het belang van de gezondheid van onze planeet in te zien. In theorie had hij de ambitie om onderwijs te verbeteren, maar de praktijk verliep anders. En economisch heeft hij de staat niet kunnen redden.

Als zoon van een Oostenrijker die moest vechten voor de nazi's kent Schwarzenegger het gevaar van zo'n gedachtegang en vecht ertegen. Aan de andere kant begrijpt hij dat veel van de aanhangers daarvan mensen zijn die verkeerd zijn geïnformeerd of opgevoed. Het zijn geen leugens als hij zegt dat hij waarde ziet in mensen die samenwerken, want als gouverneur werkte hij erg open samen met zowel Republikeinen als Democraten.

Zijn ex-vrouw komt niet aan het woord, maar wordt uiteraard wel besproken. En hoe hun huwelijk door hem ten einde kwam. Het ontdoet niet wat hij gedaan heeft, maar het is tenminste iets dat hij toegeeft zich te hebben misdragen. Zijn relatie – of eerder voormalige vete – met Sylvester Stallone (die ook zijn zegje doet) is pas echt hilarisch. Nu staan ze op goede voet, maar ooit was er pure haat tussen de twee en dat delen ze met de kijker.

Als serie toont Arnold in rap tempo een heel levensverhaal. Het is een boeiend leven, waar zeker iets inspirerends in zit. Door de man zelf aan het woord te laten wordt het natuurlijk grotendeels een kijk-mij-eens-even-geweldig-zijn-show. Zijn geschiedenis is nooit geheimgehouden, maar dit is in ieder geval het hele verhaal samengevat.

★★★☆☆

Arnold is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze grote twist in 'The Wheel of Time' zou alles kunnen veranderen in seizoen 2
Series / Nieuws

Deze grote twist in 'The Wheel of Time' zou alles kunnen veranderen in seizoen 2

Het lijkt erop dat 'The Wheel of Time' steeds meer van de boeken gaat afwijken.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er staat ons een hoop te wachten in seizoen 2 van The Wheel of Time. De Loial-twist die we in seizoen 1 zagen, zal het nieuwe seizoen waarschijnlijk drastisch veranderen.

The Wheel of Time heeft een aantal wijzigingen moeten doen ten opzichte van de boeken. Dat is logisch, want de boekenreeks bevat maar liefst 14 romans. Toch bestaat er onder fans veel verdeeldheid over deze keuzes, aangezien deze soms grote gevolgen hebben.

Tar Valon


Het verhaal van Loial heeft tot nu toe relatief weinig veranderingen ondergaan, maar dat lijkt drastisch te veranderen nadat hij aan het einde van seizoen 1 werd neergestoken. In de boeken vergezelt Loial Rand en de anderen terwijl ze Padan Fain en de Horn of Valere achtervolgen.

Maar nadat hij is neergestoken door de vervloekte dolk van Shadar Logoth, moet hij naar Tar Valon worden gebracht om genezen te worden door Aes Sedai. Dat betekent dat hij meer dan waarschijnlijk de jacht op de Horn of Valere zal missen. Hoewel het mogelijk is dat hij op een andere plek door Aes Sedai is genezen, lijkt het hoogst onwaarschijnlijk dat er ergens anders genoeg Aes Sedai aanwezig is om zo'n wond te genezen.

Egwene en Nynaeve


Als Loial uiteindelijk naar Tar Valon gaat voor genezing, zal hij waarschijnlijk deel gaan uitmaken van de verhaallijn van Egwene en Nynaeve. Dit is een behoorlijk grote verandering ten opzichte van het bronmateriaal, aangezien Loial het overgrote deel van zijn tijd in de boeken doorbrengt met Rand, Mat en Perrin.



Loial hoeft echter niet de hele serie deel uit te maken van de verhaallijn van de Aes Sedai. Hij zal zich waarschijnlijk een seizoen lang aansluiten bij het verhaal van Egwene en Nynaeve, voordat hij zich weer aansluit bij Falme of de Stone of Tear.

Perrin


En er is nog iets waar de verandering invloed op heeft. Mat is alleen in Tar Valon, Loial lijdt aan een ernstige verwonding en Rand dwaalt alleen door de Blight. Hierdoor blijft alleen Perrin achter om de Horn na te jagen. Het feit dat Mat hier niet meer bij is, is het meest schokkend. Hij zou namelijk degene moeten zijn die uiteindelijk op de hoorn blaast.



Deze verhaallijn zou kunnen verschuiven naar Perrin, die de enige lijkt te zijn die beschikbaar is om de Horn op te sporen. The Wheel of Time seizoen 2 is vanaf 1 september te zien op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is de opvolger beter dan het origineel? Tien series die je moet zien om erachter te komen
Series / Nieuws

Is de opvolger beter dan het origineel? Tien series die je moet zien om erachter te komen

Niet alle revivals zijn even succesvol, toch zijn er zeker enkele juweeltjes die eruit springen

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het nieuw leven inblazen van geliefde franchises brengt altijd risico's met zich mee, maar sommige series stijgen op briljante wijze boven hun oorspronkelijke werken uit.

10. Night Court


1 seizoen, 16 afleveringen (lopend)

Het originele Night Court was een komedie die bijna 200 afleveringen produceerde in negen seizoenen.

De nieuwe serie volgt Abby Stone (Melissa Rauch), de dochter van wijlen Harry Stone (Harry Anderson) uit de oorspronkelijke serie.

Abby volgt in de voetsporen van haar vader als rechter met nachtdienst, waar ze te maken krijgt met veel onconventionele personages.

Night Court creëert leuke, meeslepende zaken, maar er is ook uitstekende karakterontwikkeling, inclusief Dan Fielding (John Larroquette) die terugkeert, dit keer als een openbare verdediger.



9. Duck Tales


3 seizoenen, 69 afleveringen

DuckTales (2017) kan volledig bekeken en gewaardeerd worden zonder enige voorkennis van de originele serie uit de jaren negentig.

Het doet uitstekend werk met zijn interpretatie van Dagobert Duck (ingesproken door niemand minder dan Doctor Whos David Tennant) en de nieuwe avonturen die Huey, Dewey, en Louie beleven.

DuckTales zit vol speelse chaos, net als het origineel, maar het presenteert ook een diepere verhaallijn die verder gaat dan alleen het verhaal en de wereld waarin we worden meegezogen.



8. Samurai Jack


1 seizoen, 10 afleveringen

Genndy Tartakovsky boekte succes met series als Dexter's Laboratory, Star Wars: Clone Wars en Samurai Jack. Samurai Jack werd voortijdig stopgezet na vier seizoenen, maar Tartakovsky kreeg de kans om de losse eindjes van de serie af te ronden in 2017.

De nieuwe serie afleveringen van Samurai Jack kunnen op zichzelf worden bekeken, maar ze worden gepresenteerd als het vijfde en laatste seizoen van de serie.

Samurai Jacks nieuwe thuisbasis op Adult Swim geeft de serie meer vrijheid en de mogelijkheid om volwassener thema's te verkennen.



7. Dynasty


5 seizoenen, 108 afleveringen

De series op het CW netwerk worden vaak bekritiseerd vanwege te veel melodramatische momenten.

Deze melodramatische instincten van het netwerk lenen zich eigenlijk perfect voor een revival van een primetime soap uit de jaren tachtig.

Dynasty uit 2017 staat op gelijke voet met het origineel met de familievete die groeit tussen Fallon Carrington en haar nieuwe stiefmoeder, Cristal.

Elizabeth Gillies levert ook een extreme acteerprestatie als Fallon, wat altijd leuk is om naar te kijken.



6. Beavis & Butt-Head


2 seizoenen, 46 afleveringen, 1 film (lopend)

Het is gemakkelijk om Beavis and Butt-Head te onderschatten, maar er zit een echte kunst in de komische talenten van deze twee personages.

Beavis and Butt-Head kreeg eerder een revival voor een achtste seizoen in 2011 op MTV, dat grotendeels genegeerd werd.

Paramount+ heeft de absurdistische humor van Beavis and Butt-Head warm omarmd met de steun die het verdient, met een volledige speelfilm en twee lange seizoenen.



5. The Outer Limits (1995)


7 seizoenen, 152 afleveringen

The Outer Limits is een anthologieserie die griezelige genre-inhoud verkent en vaak wordt genoemd als een hedendaagse tegenhanger van The Twilight Zone.

Niet elk verhaal in The Outer Limits is een hit, maar de serie heeft een sterke staat van dienst en de revival uit 1995 bevat zelfs enkele vervolgen op iconische afleveringen uit de originele serie uit 1963.



4. Animaniacs


3 seizoenen, 36 afleveringen

Animaniacs was een geliefde tekenfilmserie uit de jaren 90 die zowel voor volwassenen als kinderen even leuk was.

Sommige personages uit de originele Animaniacs ontbreken misschien, maar de humor en het schrijven zijn net zo scherp en zelfs nog moediger dan het origineel.



3. iCarly


3 seizoenen, 33 afleveringen (lopend)

Miranda Cosgrove keert terug als haar iconische personage, Carly Shay, bijna een decennium na de gebeurtenissen van de oorspronkelijke serie uit 2007.

Carly herstart haar titulaire webshow iCarly, maar de revival heeft een zwaardere toon. Naast genoeg hilariteit, heeft de nieuwe serie ook meer serieuzere momenten.

In deze nieuwe serie komen veel oude bekenden tegen, maar er is één personage dat schittert als grote afwezige en dat is , Samantha "Sam" Puckett (gespeeld door Jennette McCurdy).

Wél zien we Nathan Kress als Freddy Benson en Jerry Trainor als Carly's broer Spencer.



2. W/ Bob & David


1 seizoen, 5 afleveringen

Bob Odenkirk en David Cross hebben illustere carrières, maar hun vierseizoenensketchserie uit de jaren 90, Mr. Show with Bob and David, wordt nog steeds geprezen als een van het beste werk van het duo en als een baanbrekende sketchserie.

Netflix brengt Mr. Show onofficieel tot leven als W/ Bob & David, een sketchserie waarin een groot deel van de oorspronkelijke cast en creatief talent herenigd wordt.



1. Reno 911!


2 seizoenen, 36 afleveringen, 1 film

Reno 911! liep zes seizoenen op Comedy Central als een moeiteloze parodie op COPS en andere ongescripte politieseries.

Reno 911! zou een ramp zijn in minder bekwame handen, en decennia geschiedenis tussen de cast van de show helpt hen perfect om deze semi-improviserende chaos overtuigend neer te zetten.

De revival is zo sterk dat het de originele serie overtreft en bewijst dat Reno 911! nog steeds relevant en hilarisch is.



Dit zijn slechts enkele voorbeelden van tv-revivals die erin slagen om de originele show te overtreffen.

Hoewel niet alle revivals even succesvol zijn, zijn er zeker enkele juweeltjes die eruit springen en de moeite waard zijn om te bekijken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Tour de France: Au Cœur du Peloton'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Tour de France: Au Cœur du Peloton'

De wielersport geeft zijn visitekaartje af met een spectaculair, maar iets té gedramatiseerd verslag van de grootste wielerwedstrijd ter wereld.

Regie: Jamie Batten | Afleveringen: 8 | Speelduur: 34-49 minuten | Jaar: 2023

Documentaires over de wielersport zijn al een tijdje in de mode en nu is er dan ook een flitsende serie over de grootste wielerwedstrijd ter wereld. Wielerliefhebbers zullen gretig inschakelen, maar de sensationele beelden in Tour de France: Au Cœur du Peloton dienen in de eerste plaats om via Netflix een nieuw publiek aan te spreken. Voor de gelegenheid verleenden een paar van de grootste profploegen hun medewerking, wat ondanks de oppervlakkige opzet wat boeiende inkijkjes oplevert.

INEOS Grenadiers, EF Education-EasyPost, Team Jumbo-Visma; werp een blik op de samenstelling van het wielerpeloton en je struikelt over de sponsormerken. Je ziet ze het hele jaar door, op de flinterdunne truitjes, de fietsframes, de bidons en de teambussen. Toch is er grof gezegd één wedstrijd die bepaalt of de ploegen volgend jaar nog steeds zo heten. De Tour de France staat in elke teamagenda rood omcirkeld en de beste klimmers van het peloton rusten pas als ze in de gele trui kunnen thuiskomen.

De wedstrijdorganisatie en de deelnemende profploegen hebben een goed jaar uitgekozen om een visitekaartje van de wielersport af te geven. De Tour de France van vorige zomer stond bol van de opvallende koersontwikkelingen: een jonge, verlegen Deen (Jonas Vingegaard) weerhield de absolute topfavoriet (Tadej Pogačar) van de eindwinst, de koers werd als vanouds ontsierd door valpartijen en een mountainbiker met doodsverachting (Thomas Pidcock) reed zo hard van een berg af dat de andere renners eruitzagen als een stel amateurs.

Tour de France: Au Cœur du Peloton is zo opgezet dat elk van de acht afleveringen met bijpassende ploegen en renners een specifieke dimensie van de wedstrijd belicht. Zo is er een aflevering over twee Franse ploegen die zich vooral op de kaart willen zetten in eigen land en een over de grillen van een fanatieke sprinter (Jasper Philipsen). De documentaire laat goed zien hoe de verschillende ploegen tijdens een etappe botsende belangen verdedigen en zelfs binnen een ploeg kunnen er lastig oplosbare spanningen ontstaan.

Het Nederlandse team Jumbo-Visma had drie weken lang te maken met een luxeprobleem. Jonas Vingegaard, de uiteindelijke eindwinnaar, reed in dezelfde ploeg als Wout van Aert, nog steeds de meest complete renner ter wereld. Van Aert wist zich op indrukwekkende wijze te verzekeren van de groene trui (in de regel gewonnen door de beste sprinter), maar moest zich in opdracht van de ploegleiding ook opofferen voor de belangen van zijn teamgenoot.

Beelden van achter de schermen laten zien dat de doorgaans bescheiden Belg meermaals opkwam voor zijn eigen belangen. Dat neemt alleen niet weg dat hij op beslissende momenten alsnog onmisbaar was voor eindwinnaar Vingegaard. In de laatste aflevering wordt dit gelukkig goed zichtbaar, maar daar gaat een eerdere aflevering aan vooraf waarin de nadruk ligt op de ambities van Van Aert en de onvrede van Vingegaard. We horen precies de commentaren die de luxeknecht onsympathiek doen overkomen ten opzichte van de leider.

Zoek je hierin een stukje relativering, dan ben je beter af met All-In: Team Jumbo-Visma, een meer diepgravende documentaire die dit voorjaar voorscheen. Au Cœur du Peloton is minstens zo vermakelijk, maar de afleveringen zijn vluchtiger, met drukke muziek en een overvolle agenda van foeterende ploegbazen en wedstrijdfragmenten. Acht ploegen dingen mee naar een momentje in de schijnwerpers (waarvoor ze ook aardig wat uitgekeerd krijgen) en de springerige montage staat het niet toe om de wedstrijd langere tijd door dezelfde lens te bekijken.

De nadruk op conflict en sensatie is tekenend voor een serie die zieltjes voor de sport wil winnen en daarbij de verhoudingen tussen ploegen en renners bewust wat op scherp zet. Dezelfde kritiek klinkt de laatste paar seizoenen ook steeds sterker door in reacties op Formule 1: Drive to Survive, Netflix' vergelijkbare visitekaartje voor de autosport. Dat de makers wat te kort door de bocht sturen betekent overigens niet dat de sporters elkaar in werkelijkheid zoetjes naar de mond praten: het probleem is eerder dat de makers niet de moeite nemen om hun onderlinge verhoudingen tactvol te belichten.

Voor trouwe wielerliefhebbers is de overdaad aan drama flauw gezichtsbedrog (het drama voltrekt zich wel, maar meer gedoseerd), maar als Au Cœur du Peloton een nieuw publiek enthousiasmeert is dat ook wat waard; er zijn namelijk weinig sporten die sterker worstelen met het imago 'saai' dan wielrennen. Deze documentaire heeft door zijn hang naar een doelgroep zeker zijn tekortkomingen, maar saai is de serie zeker niet. Je kunt ervan op aan dat dat laatste volgende maand ook weer geldt voor de Tour.

★★★☆☆

Tour de France: Au Cœur du Peloton is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Reddit weet het zeker: deze fantastische acteurs zouden heel goed passen in de nieuwe 'Harry Potter'-serie
Series / Nieuws

Reddit weet het zeker: deze fantastische acteurs zouden heel goed passen in de nieuwe 'Harry Potter'-serie

Vijf acteurs die zo in de nieuwe 'Harry Potter'-reeks zouden passen

Op Reddit gaan lijstjes rond wie de perfecte acteurs zouden zijn voor de serie van Harry Potter. Zoals jullie waarschijnlijk wel weten, komt er immers een complete reboot van Harry Potter aan. Wij zetten een paar van deze ideale acteurs die genoemd worden voor je op een rijtje

Tom Felton als Lucius Malfoy


De ster van de originele films is nu volwassen en kan gecast worden om de vader van zijn personage, Lucius Malfoy, te spelen. Fans zeggen dat Felton's casting een mooie hommage zou zijn aan de eerste Harry Potter-verfilming.
Bekijk op instagram


Andy Serkis als Mad-Eye Moody


De ster van The Lord of the Rings heeft alle talent om Alastor 'Mad-Eye' Moody te vertolken, wat geen gemakkelijke rol is omdat de acteur zowel Moody als Barty Crouch Jr. in vermomming moet spelen. Andy Serkis lijkt ook enigszins op Brendan Gleeson, die Moody eerder speelde.
Bekijk op instagram


Cillian Murphy als Voldemort


De charismatische ster van Peaky Blinders oogt soms net zo gevaarlijk en raadselachtig zijn als Lord Voldemort. Gezien de veelzijdigheid van de acteur, zou Murphy de rol van Voldemort wel eens heel goed in kunnen vullen.
Bekijk op instagram


Jared Harris als Dumbledore


Deze acteur heeft al de nodige rollen in diverse genres gespeeld. Een eventuele vertolking van Dumbledore zou weleens heel elegant zijn, net als de meester-tovenaar zelf.
Bekijk op instagram


Natalie Dormer als Bellatrix


Fans beweren dat Natalie Dormer, bekend van Game of Thrones in haar rol als de mooie Margaery Tyrell, er ook geweldig uit zou zien als Bellatrix Lestrange in Harry Potter. Natalie Dormer is prachtig, maar ze kan ook gevaar uitstralen als de krachtige en gestoorde tovenares.
Bekijk op instagram


Wij blijven het allemaal volgen en houden jullie op de hoogte van het vervolg. Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot de serie te zien zal zijn. Tot die tijd de films nog maar eens bekijken? Dat kan hier op HBO Max.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel-icoon Stan Lee krijgt zijn eigen docufilm op Disney+
Films / Nieuws

Marvel-icoon Stan Lee krijgt zijn eigen docufilm op Disney+

De bedenker en creator van Marvel krijgt zijn eigen documentaire die je kan streamen bij Disney+ vanaf vrijdag 16 juni.

Stan Lee wordt in eerste instantie herinnerd als comic schrijver. Vandaag de dag wordt hij ook herinnerd door al zijn cameo werk in diverse Marvel liveaction films en geanimeerde Marvel films en series.

De grootste held van Marvel


Stan Lee heeft samen met Jack Kirby en Steve Ditko Marvel gemaakt tot wat het nu is. Met zijn drieën bedachten en creëerden zij als eerste Fantastic Four. Niet lang daarna volgde Hulk, Thor en X-Men.



Cameo in diverse Marvel films


In 1989 zagen we Lee voor het eerst in één van de velen Marvel films. Zijn eerste cameo was in The Trial of the Incredible Hulk als een van de juryleden bij de rechtszaak tegen dr. Bruce Banner.

We zagen hem ook in onder meer Iron Man, X-Men: The Last Stand, Agents of S.H.I.E.L.D. en Guardians of the Galaxy.

Disney+


Als je meer wilt weten over het leven en de carrière van Stan Lee en het tot stand komen van alle grote superhelden van deze tijd, stream de documentaire dan vanaf 16 juni bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bryan Cranston geeft opheldering over aangekondigd pensioen
Series / Nieuws

Bryan Cranston geeft opheldering over aangekondigd pensioen

Wat klopt er nu van de berichtgeving over dat de acteur gaat stoppen?

Het was groot nieuws afgelopen week: Breaking Bad-acteur Bryan Cranston stopt met acteren. Maar de acteur merkte dat zijn woorden niet helemaal correct werden geïnterpreteerd. Op zijn Instagram-pagina licht hij nu een en ander toe.

''Afgelopen week kwam er nieuws naar buiten dat zelfs voor mijzelf niet helemaal duidelijk was,'' zegt de acteur. Hij wil nu even een en ander rechtzetten. ''Ik ga niet met pensioen.''

Pauze


In plaats daarvan noemt de acteur het een 'pauze'. Die gaat in als hij 70 jaar wordt, en dat is pas in 2026 het geval. Het duurt dus nog even voor het zover is.

In zijn pauzejaar wil Cranston meer tijd besteden aan zijn vrouw. Daarnaast wil hij reflecteren op zijn toekomst als acteur en zich opladen voor de rollen die hij erna nog gaat spelen.

Asteroid City


Los van de naderende pauze is Cranston de komende tijd nog in een aantal producties te zien, waaronder de Wes Anderson-film Asteroid City. Bekijk hieronder het volledige bericht van de acteur.



Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'The Days'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'The Days'

Claustrofobische, maar ook wat droge serie over de kernramp in Fukushima.

Regie: Hideo Nakata, Masaki Nishiura | Cast: Koji Yakusho (Masao Yoshida), Yutaka Takenouchi (shift supervisor), Fumiyo Kohinata (prime minister), Karoru Kobayashi (operator), Oji Suzuka (Kiko Kirihara), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 46-66 minuten | Jaar: 2023

The Days vertelt vanuit verschillende perspectieven over de kernramp die in 2011 plaatsvond in Fukushima en de complexe nasleep ervan. Deze werd veroorzaakt door een tsunami die een kernreactor beschadigde, waardoor de mogelijkheid ontstond dat een zeer groot deel van Japan last zou krijgen van straling. Dit probleem wordt op genuanceerde wijze benaderd. De verschillende groepen die betrokken zijn bij de ramp (politici, mensen die ter plekke werken, de baas van de kernreactor) worden allemaal uitgebreid belicht. Zo krijgt de kijker inzicht in de problemen waar de verschillende instanties mee te maken hadden.

De eerste aflevering is de meest indringende omdat deze draait om de ramp zelf. Ze bevat zeer claustrofobische scènes van mensen die vast komen te zitten terwijl ze het water van de tsunami op zich af zien komen. De drukkende sfeer wordt benadrukt door het groenige filter dat over de scènes bij de kernreactor ligt. In de daaropvolgende afleveringen zijn er nog steeds spannende momenten (de personages worden geteisterd door naschokken en complicaties), maar de focus verschuift ook naar de politieke spelletjes en de race tegen de klok om meer doden te voorkomen.

Doordat de serie zo gefocust is op het vertellen van een genuanceerd verhaal, wordt zij soms een tikkeltje droog. Het draait weliswaar om de morele afwegingen die de personages moeten maken, maar op bepaalde vlakken voelt het meer als een filosofisch gedachte-experiment dan dat de personages werkelijk driedimensionaal zijn. Dat heeft ermee te maken dat de serie er geen onnodige verhaallijnen over familie of romantische subplots bij haalt. Dat betekent ook dat de kijker wat meer op afstand blijft van hun leven.

Binnen het verhaal zelf lijken de dilemma's waarmee de personages worden geconfronteerd zich in zekere zin te herhalen. Is het ene probleem opgelost, dan dient het andere zich alweer aan. Daardoor voelt de serie soms wat eentonig, maar tegelijkertijd is het ook zenuwslopend. Want hoewel de personages misschien niet enorm veel betrokkenheid oproepen, spreekt een ramp als deze wel tot de verbeelding. In combinatie met de onheilspellende beeldtaal weet serie daarmee toch de aandacht vast te houden.

Jammer is het uiteindelijk wel dat The Days aan het einde de boodschap nog even toe wil lichten. Er volgt een wat moraliserende voice-over en extra informatie over de ramp. Ook blijkt dat de serie een zeer gedegen basis heeft (er is geput uit meerdere bronnen) en er wordt verantwoord hoe dingen zijn gefictionaliseerd.

Met The Days zal je gegarandeerd van tijd tot tijd op het puntje van je stoel zitten. Diegenen die willen weten welke keuzes bepaalde personen moesten maken tijdens deze ramp zitten ook goed. Echter, de afstand die wordt geschept door wat droogjes te verhalen over al deze morele kwesties zorgt er helaas voor dat de serie net dat laatste zetje mist om echt onvergetelijk te worden. Desondanks is The Days als geheel de moeite waard en een overtuigende ontleding van een nationale ramp.

★★★☆☆

The Days is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spider-Man-acteur Josh Keaton blikt terug op onverwachte vervanging door Drake Bell
Series / Nieuws

Spider-Man-acteur Josh Keaton blikt terug op onverwachte vervanging door Drake Bell

Josh Keaton werd zonder waarschuwing vervangen door Drake Bell als Spider-Man.

De laatste tijd hebben alle Marvel-fans het maar over één ding gehad: Spider Man: Across the Spider-Verse. De film bracht oude varianten terug, waaronder Josh Keatons uit de Spectacular Spider-Man.


In een Instagram live keek Josh Keaton terug op zijn tijd als Spider-Man en onthulde hij een verrassend feitje.

Vervanging


Keaton herinnerde zich namelijk dat hij vervangen is als Spider-Man door Drake Bell. "Dit was na Spectacular Spider-Man" en niemand wist nog van Ultimate Spider-Man, de serie waar Bell uiteindelijk in zou spelen.

De acteur had er op dat moment niet heel veel problemen mee, omdat hij nog altijd Avengers: Earth’s Mightiest had. Hij wist op dat moment nog niet dat zijn serie gecanceld zou worden voor die van Bell.

Niet mijn stem


Hij vertelde dat hij op een avond voor de televisie zat en ineens dacht "dat is niet mijn stem". Keaton was in shock toen er in de aftiteling niet zijn naam, maar die van Drake Bell stond.

Precies rond die tijd werd Ultimate Spider-Man aangekondigd met het feit dat Bell Spider-Man zou gaan spelen. Keaton was al die tijd niet op de hoogte gebracht van deze vervanging en vindt dat ze hem "op zijn minst hadden kunnen bellen".

Bekijk hieronder Keatons live en stream Spectacular Spider-Man op Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het verdrietige levensechte verhaal achter Jax Teller in 'Sons of Anarchy'
Series / Nieuws

Het verdrietige levensechte verhaal achter Jax Teller in 'Sons of Anarchy'

De echte inspiratie achter de stoere Jax Teller zal iedereen verbazen.

Alle verhalen en personages in Sons of Anarchy zijn compleet fictief, maar toch zit er een klein beetje waarheid achter al het drama. Jax Teller is namelijk gebaseerd op een echte motorrijder.

Charlie Hunnam speelt de stoere motorrijder Jax Teller. Hij was van het begin tot het einde de leider van Sons of Anarchy en is door de serie heen heel veel veranderd.

De inspiratie


Jax’ verhaal is compleet fictief, maar er zijn wel wat elementen uit Shakespeares Hamlet gehaald om zijn verhaal vorm te geven. Dat is echter niet de enige inspiratie die gebruikt is voor het personage.

Hunnam heeft namelijk meegelopen met "een zeer bekende motorclub in Oakland" om zich voor te bereiden op zijn rol als Jax. Hier heeft hij een 22-jarige man ontmoet die volgens de acteur op en top Jax Teller was.

Van echt tot fictie


Helaas is de motorrijder kort na Hunnams bezoek overleden, maar hij had zo'n grote impact op Hunnam dat de acteur besloot zijn personage te baseren op deze 22-jarige. Van de broeken die hij droeg, tot de manier waarop hij praatte. Alles is geïnspireerd op een echte en onverschrokken motorrijder.

Bekijk hieronder de trailer en stream Sons of Anarchy op Prive Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Neil Gaiman onthult details over de tijdsprong in 'Good Omens' seizoen 2
Series / Nieuws

Neil Gaiman onthult details over de tijdsprong in 'Good Omens' seizoen 2

Co-auteur Neil Gaiman onthult eindelijk hoe groot de tijdsprong is in seizoen 2 en wat deze betekent.

De langverwachte trailer voor Good Omens is eindelijk uit en er zijn heel wat veranderingen voor seizoen 2. Zo zal er een grote tijdsprong zijn, maar wat betekent dit voor het verhaal en hoe groot is deze sprong eigenlijk?

De Prime video-serie vertelt het verhaal van de gelijknamige roman van Gaiman en Terry Pratchett. Het gaat over de unieke relatie tussen een engel en een demon.

Tijdsprong


Iedereen is nog steeds ondersteboven van het eerste seizoen, maar door de nieuwe trailer vragen steeds meer fans af wat seizoen 2 in petto heeft. De co-auteur van Good Omens, Neil Gaiman, heeft nu officieel bevestigd dat er een grote tijdsprong is tussen seizoen 1 en 2.



Volgens Gaiman speelt seizoen 2 zich "een paar jaar na het einde van seizoen 1 af". De sprong moet echt aanvoelen, wat betekent dat het ongeveer 4 jaar zal zijn.

Het verhaal


Het is nog onbekend of er onthuld gaat worden wat er in die vier jaar gebeurd is. Zijn Aziraphale en Crowley nog in contact geweest en wat heeft deze 4 jaar voor ze betekend?

Bekijk hieronder de nieuwe trailer en stream Good Omens op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe is het nu toch met Tatyana Ali, het leuke jonge zusje 'Ashley' uit 'The Fresh Prince of Bel-Air'?
Series / Featured

Hoe is het nu toch met Tatyana Ali, het leuke jonge zusje 'Ashley' uit 'The Fresh Prince of Bel-Air'?

Hoe is het nu tch met Tatyana Ali, die het jonge zusje uit de familie Banks speelde?

The Fresh Prince of Bel-Air is een populaire Amerikaanse sitcom die van 1990 tot 1996 werd uitgezonden. De serie volgde het leven van een jongen die vanuit een achterstandswijk in Philadelphia naar het chique Bel-Air verhuist om bij zijn rijke oom en tante te gaan wonen. Eén van de geliefde personages in de serie was Ashley Banks, gespeeld door actrice Tatyana Ali.

Ashley was het jongere zusje van de familie Banks en zij had een zorgeloze en vrolijke persoonlijkheid. Ze werd vaak gezien als het lieve en onschuldige familielid.

Tatyana Ali


Tatyana Ali werd geboren op 24 januari 1979 en ontleend haar bekendheid aan haar rol in The Fresh Prince of Bel-Air. Naast acteren heeft Ali ook succes geboekt als zangeres, met hits als 'Daydreamin' en 'Boy You Knock Me Out'.

Na The Fresh Prince of Bel-Air heeft Tatyana Ali aan verschillende projecten gewerkt. Ze verscheen in tv-series zoals Love That Girl! en Second Generation Wayans, en speelde ook in films zoals The Brothers en Jawbreaker.

Bekijk op instagram


Persoonlijk leven


In 2016 trouwde Ali met Dr. Vaughn Rasberry, een professor Engels aan het prestigieuze Stanford University. Ze hebben samen twee zoons.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tyrion Lannister is zo afschrikwekkend in de boeken van 'Game of Thrones' dat ze hem flink hebben aangepast voor de serie
Series / Nieuws

Tyrion Lannister is zo afschrikwekkend in de boeken van 'Game of Thrones' dat ze hem flink hebben aangepast voor de serie

De iconische rol die Peter Dinklage speelt als 'Tyrion Lannister' is een heel andere 'Tyrion' dan die uit de boeken.

De hitserie Game of Thrones is gebaseerd op de boekenreeks van George R.R. Martin. Fans weten wel dat de boeken beslist niet 1-op-1 zijn overgenomen. Dit geldt ook voor de rol van Tyrion Lannister, gespeeld door Peter Dinklage.

De rol van Tyrion is voor de serie-kijkers eigenlijk niet voor te stellen zonder dat je aan Peter Dinklage denkt, die echt een geweldige Tyrion Lannister neerzette. Toch lijkt Tyrion in de serie nauwelijks op de Tyrion uit het boek.

Tyrion Lannister


In de boeken wordt Tyrion namelijk beschreven als een dwerg met misvormde benen, korte vingers en een vooruitstekend voorhoofd. Gezien het feit dat zijn ogen verschillende kleuren hadden en zijn haar bijna wit was, is het niet verwonderlijk dat mensen in Westeros zelfs niet durfden naar hem te kijken.

In de serie daarentegen ziet Tyrion er natuurlijk helemaal niet afzichtelijk uit. Naast zijn afschrikwekkende uiterlijk raakt Tyrion in de boeken ook zwaar verminkt na de Slag van Zwartewater.. Hierdoor leek hij in de laatste delen van de boeken op een rottend lijk, en het feit dat HBO ervoor koos om Dinklage's gezicht niet te verminken in de serie, stoorde sommige boekfans.
Bekijk op instagram


Quote


"Als de serie trouw zou zijn aan het boek, denk ik eerlijk gezegd dat veel van het publiek minder aandacht aan hem zou schenken of gewoon bang voor hem zou worden en het moeilijker zou vinden om hem als 'normaal' te zien," merkte een fan op.

Kijk Game of Thrones op HBO Max.







Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Section 31: déze 'Star Trek'-captain treft een ander lot dan Kirk en Picard
Series / Nieuws

Section 31: déze 'Star Trek'-captain treft een ander lot dan Kirk en Picard

De lichamen van Picard en Kirk worden bewaard op Daystrom Station van Section 31.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Section 31 is een onaangenaam onderdeel van de United Federation of Planets. De organisatie is een geheime dienst die operaties uitvoert voor de Federation, maar die wel een hoge mate van autonomie heeft.

Section 31 werd geïntroduceerd in Star Trek: Deep Space Nine, en voerde lugubere experimenten uit op Daystrom Station. Verder bleek in Star Trek: Picard dat de lichamen van Picard en Kirk hier bewaard worden.

Geen beslag


Er is de nodige speculatie over de reden, maar vast staat dat captain Sisko dit niet zal overkomen. Gezien het einde van Star Trek: Deep Space Nine is het niet erg waarschijnlijk dat Section 31 beslag zal kunnen leggen op zijn lichaam.

Transformatie


Aan het einde van de serie kwam Benjamin Sisko er achter dat hij Bajoraans DNA had. Er was echter meer aan de hand dan half-Bajoraan zijn. Sisko was een van de zogehetern Prophets. Dit betreft een groep goddelijke wezens in de wereld van Bajor, die in een aparte dimensie wonen in een wormgat van het Gamma Kwadrant.

Sisko transformeert uiteindelijk en voegt zich bij de overige Prophets. Hij is met andere woorden een soort 'godheid' geworden. Mocht hij in de toekomst terugkeren in Star Trek, dan zal dit duidelijk niet in menselijke vorm zijn. Section 31 kan met andere woorden fluiten naar uitbreiding van de 'collectie'.

Project Phoenix


De categorisatie van Kirk's lichaam als onderdeel van Project Phoenix, zoals te zien is in Star Trek: Picard, wekt wel de nodige nieuwsgierigheid op. Section 31 staat niet bepaald positief te boek. Zoals in seizoen 3 van Picard duidelijk werd, was Project Proteus te gruwelijk voor woorden. Hierdoor ontstaat het vermoeden dat Project Phoenix niet veel beter zal zijn.

De diefstal van Picard's lichaam geeft daarnaast aan dat genetisch materiaal wel degelijk misbruikt kan worden. Door dit alles is het mogelijk dat Project Phoenix terugkeert in een toekomstig Star Trek-verhaal.

Je kunt Star Trek:The Original Series en Star Trek: Deep Space Nine bekijken op Netflix. Star Trek: Picard is te zien op Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ zet deze week 12 nieuwe afleveringen online, van o.a. het komische 'The Full Monty'
Series / Nieuws

Disney+ zet deze week 12 nieuwe afleveringen online, van o.a. het komische 'The Full Monty'

Verwacht deze week op Disney+ meer van de bekende hits, en een aantal nieuwe.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

The Full Monty (seizoen 1)



Verschijnt op: 14 juni
Genre: Komedie / Drama
Kijk op Disney+

Synopsis: De originele groep vrienden begeven zich in het Sheffield van vandaag waarbij de aftakelende gezondheidszorg en banenmarkt hen dwingt op zoek te gaan naar een meer plezierige, gekke en humane manier om door het leven te gaan en waar blijkt dat gemeenschappelijke moeite altijd kan winnen van tegenslag.





Will Trent (seizoen 1 - aflevering 10)



Verschijnt op: 14 juni
Genre: Criminaliteit / Drama
Kijk op Disney+

Synopsis: Agent Will Trent van het Georgia Bureau of Investigation (GBI) werd na zijn geboorte afgestaan en maakte een moeilijke jeugd door in het overbelaste jeugdzorgsysteem van Atlanta. Tegenwoordig is Will Trent vastbesloten zijn unieke visie te gebruiken om ervoor te zorgen dat niemand in de steek wordt gelaten zoals hijzelf, en heeft hij het hoogste oplossingspercentage van het GBI.





True Lies (seizoen 1 - aflevering 9)



Verschijnt op: 14 juni
Genre: Actie / Avontuur / Komedie
Kijk op Disney+

Synopsis: Het leven van een onbevredigde huisvrouw uit een voorstad raakt volledig op zijn kop als ze ontdekt dat haar saaie en onopmerkelijke computerconsultant van een echtgenoot een zeer vaardig internationaal spion blijkt te zijn.





Overige series nieuw op Disney+



Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

14 juni: 9-1-1 (seizoen 6 - aflevering 18) - Actie / Drama / Thriller - Een blik in het leven van de hulpdiensten die het eerste op de plaats van ongeval zijn en de mensen die in de meest angstaanjagende, schokkende en penibele situaties terecht komen.

14 juni: 9-1-1: Lone Star (seizoen 4 - aflevering 16) - Actie / Drama / Thriller - Een brandweerman uit New York wordt overgeplaatst naar Austin, Texas waar hij de levens van mensen probeert te redden terwijl hij zijn eigen persoonlijke problemen probeert op te lossen.

14 juni: Arayis (seizoen 1) - Drama - Nisan, een ongelukkige, zieke vrouw die vastzit in het stadse leven, gaat op zoek naar haar vriendin die verdwijnt nadat ze samen een genezingssessie hebben bijgewoond. In haar zoektocht ontdekt Nisan een louche sekte. Ondanks haar twijfels kan Nisan de beloftes van de sekte niet negeren, waarop ze besluit een geheimzinnige man genaamd Tufan te volgen. Dit leidt haar naar een avontuur vol onzekerheden.

14 juni: Farm Rebellion (seizoen 1) - Documentaire - Benedikt Bösel was bankier, maar toen kwam de financiële crisis en daarmee ook de vraag naar de zin en betekenis van het leven. Vandaag de dag is hij boer en visionair en staat hij aan het hoofd van een jong team dat in de strijd tegen de klimaatverandering een compleet nieuwe vorm van landbouw aan het testen is.

14 juni: Pandora: Beneath the Paradise (seizoen 1 - aflevering 11) - Actie / Drama / Thriller - Hong Tae-ra leeft een leven waar iedereen jaloers op is, met een perfecte echtgenoot en een prachtige dochter. Haar leven raakt echter overhoop als ze plots geconfronteerd wordt met onderdrukte herinneringen.

14 juni: Race (seizoen 1 - aflevering 11-12) - Drama / Romantiek - Een verhaal over potentie, als een doorsnee medewerker aangenomen wordt door een hoogstaand PR-bedrijf door een speciale manier van werving.

14 juni: The Great North (seizoen 3 - aflevering 22) - Animatie / Komedie - De avonturen van een alleenstaande vader en zijn vreemde Alaskaanse familie.

15 juni: The Kardashians (seizoen 3 - aflevering 4) - Drama / Reality-TV - De Kardashians vieren hun nieuwe avonturen en verkennen hun nieuwe 'normale' leven van moeder zijn, relaties en carrièredoelen.

17 juni: Tengoku Daimakyou (seizoen 1 - aflevering 12) - Animatie / Avontuur / Mysterie - In het jaar 2024 is de wereld verwoest. In de ruïnes van Japan liggen er afschuwelijke monsters op de loer en moeten de overlevenden alles bij elkaar zien te schrapen om te overleven.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix deelt de eerste cijfers: wat is de invloed na invoeren wachtwoord-restricties op abonnees?
Series / Nieuws

Netflix deelt de eerste cijfers: wat is de invloed na invoeren wachtwoord-restricties op abonnees?

De nieuwe aanpak zou het streaming-platform een toename in het aantal abonnees opleveren.

In Nederland begint Netflix langzaam maar zeker het delen van wachtwoorden in te perken. Eerder berichtten wij hier al over. In de VS deelt Netflix de eerste cijfers.

Het onderzoeksbedrijf Antenna heeft gekeken naar het aantal nieuwe abonnees in de maand mei. Naar verluidt stijgt het aantal abonnees, maar het aantal mensen dat opzegt wordt hierin niet meegenomen.

Gunstige verhouding


Variety bericht dat er een sprake is van een toename van abonnees in de maand mei. Vergeleken met de 60 dagen daarvoor gaat het om 102%. Omgerekend is dat ongeveer 73.000 nieuwe klanten. Volgens Antenna is dat een grotere toename dan het aantal nieuwe klanten aan het begin van de Covid-pandemie in 2020.

De factor die niet volledig is meegenomen is het aantal abonnees dat heeft opgezegd. Wel geeft Antenna aan dat de uiteindelijke groei zo'n 25,6 % betreft wanneer je kijkt naar de verhouding tussen de nieuwe abonnees en de opzeggingen.

Nederland


De cijfers in de VS laten een gunstige uitkomst voor de streaming-gigant zien. Aangezien Nederland pas is begonnen met de wachtwoord-restricties is er op dit moment nog niets met zekerheid te zeggen. Het is een redelijke aanname dat over een aantal maanden meer over de Nederlandse situatie bekend zal zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fan-favoriete 'American Horror Story'-ster komt terug voor het 12e seizoen
Series / Nieuws

Fan-favoriete 'American Horror Story'-ster komt terug voor het 12e seizoen

Naast dat hij weer in het canon van de serie verschijnt is hij ook te spreken over een ander AHS-lid.

De Amerikaanse acteur en ster van het eerste uur uit American Horror Story komt terug voor het twaalfde seizoen. Hij bevestigt dat hij ook komend seizoen te zien zal zijn en deelt ook nog eens complimenten uit.

Quinto is misschien het meest bekend om zijn rol als Spock uit de Star Trek-films, maar was er in het eerste seizoen American Horror Story: Murder House al bij. In seizoen twaalf, American Horror Story: Delicate, zal hij een gastrol vervullen.

Hij was onder de indruk


Tijdens de opnames van zijn gastrol leerde hij een aantal nieuwe gezichten van de AHS-familie kennen. Een daarvan was Kim Kardashian. Zij zal in het nieuwe seizoen een vaste rol spelen en Quinto was erg over haar te spreken.

Hij vertelt hierover: "Ik ging een cameo voor dit seizoen van American Horror Story doen en toen heb ik haar ontmoet. Ze was zo lief en warm en ik denk niet dat ze mijn advies nodig heeft. "Ik denk dat ze een uitstekende prestatie gaat neerzetten."


AHS breekt met traditie


Waar elk seizoen van American Horror Story een apart verhaal, dat specifiek wordt geschreven voor de serie, is dit seizoen gebaseerd op bronmateriaal van de nog te verschijnen roman Delicate Condition van schrijfster Danielle Valentine.



Kijk tot het nieuwe seizoen uitkomt alle afleveringen van American Horror Story op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het wordt een grootse afsluiting van 'The Crown' op Netflix met de terugkeer van drie iconische sterren
Series / Nieuws

Het wordt een grootse afsluiting van 'The Crown' op Netflix met de terugkeer van drie iconische sterren

Het laatste seizoen zal een ultiem eerbetoon geven aan wijlen Queen Elizabeth.

De spraakmakende hit voor Netflix The Crown is inmiddels over de hele wereld bekend, en fans zullen vast verheugd zijn bij de terugkeer van drie actrices die in het verleden een hoofdrol in de serie hebben gespeeld.

De productie van het zesde, en laatste, seizoen is inmiddels bezig en langzaamaan komen steeds meer details naar buiten. Zo is bekend geworden dat de producenten al scènes hebben opgenomen met de drie sterren, en er wordt een nieuwe actrice toegevoegd.

Drie koninginnen


De producenten van de serie hebben namelijk besloten om actrices Claire Foy, Olivia Colman en Imelda Staunton terug te halen voor een laatste seizoen. Zij hebben in de serie allen eens de rol van Queen Elizabeth gespeeld.

De 39-jarige Foy speelde een jonge versie van Elizabeth en de 49-jarige Colman speelde haar op middelbare leeftijd. Imelda Staunton, 67, speelde de vorstin in haar latere jaren. Naast de terugkeer van deze drie, is er ook een compleet nieuwe Elizabeth gecast.

Nog jongere Elizabeth


Er wordt namelijk ook een nieuwe actrice toegevoegd, in de persoon van Viola Prettejohn. Zij zal een hele jonge Elizabeth spelen ten tijde van de oorlog. Dit idee was blijkbaar ontstaan na het overlijden van Queen Elizabeth in september van vorig jaar.



Het laatste seizoen staat gepland om later dit jaar uit te komen. Kijk tot die tijd alle vijf seizoenen van The Crown op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Deze langlopende scifi-serie eindigde met één van de meest gehate finales aller tijden

  2. 2. Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

  3. 3. "Sherlock, ontmoet je gelijke": critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast over dit gloednieuwe moordmysterie

  4. 4. 18+ LEGO-set met bijna 1.400 steentjes beloont de nostalgische gevoelens helemaal

  5. 5. Met de beruchte 0% op Rotten Tomatoes is dit de slechtste Netflix-serie aller tijden

Bekijk alle artikelen