search
Section 31: déze 'Star Trek'-captain treft een ander lot dan Kirk en Picard
Series / Nieuws

Section 31: déze 'Star Trek'-captain treft een ander lot dan Kirk en Picard

De lichamen van Picard en Kirk worden bewaard op Daystrom Station van Section 31.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Section 31 is een onaangenaam onderdeel van de United Federation of Planets. De organisatie is een geheime dienst die operaties uitvoert voor de Federation, maar die wel een hoge mate van autonomie heeft.

Section 31 werd geïntroduceerd in Star Trek: Deep Space Nine, en voerde lugubere experimenten uit op Daystrom Station. Verder bleek in Star Trek: Picard dat de lichamen van Picard en Kirk hier bewaard worden.

Geen beslag


Er is de nodige speculatie over de reden, maar vast staat dat captain Sisko dit niet zal overkomen. Gezien het einde van Star Trek: Deep Space Nine is het niet erg waarschijnlijk dat Section 31 beslag zal kunnen leggen op zijn lichaam.

Transformatie


Aan het einde van de serie kwam Benjamin Sisko er achter dat hij Bajoraans DNA had. Er was echter meer aan de hand dan half-Bajoraan zijn. Sisko was een van de zogehetern Prophets. Dit betreft een groep goddelijke wezens in de wereld van Bajor, die in een aparte dimensie wonen in een wormgat van het Gamma Kwadrant.

Sisko transformeert uiteindelijk en voegt zich bij de overige Prophets. Hij is met andere woorden een soort 'godheid' geworden. Mocht hij in de toekomst terugkeren in Star Trek, dan zal dit duidelijk niet in menselijke vorm zijn. Section 31 kan met andere woorden fluiten naar uitbreiding van de 'collectie'.

Project Phoenix


De categorisatie van Kirk's lichaam als onderdeel van Project Phoenix, zoals te zien is in Star Trek: Picard, wekt wel de nodige nieuwsgierigheid op. Section 31 staat niet bepaald positief te boek. Zoals in seizoen 3 van Picard duidelijk werd, was Project Proteus te gruwelijk voor woorden. Hierdoor ontstaat het vermoeden dat Project Phoenix niet veel beter zal zijn.

De diefstal van Picard's lichaam geeft daarnaast aan dat genetisch materiaal wel degelijk misbruikt kan worden. Door dit alles is het mogelijk dat Project Phoenix terugkeert in een toekomstig Star Trek-verhaal.

Je kunt Star Trek:The Original Series en Star Trek: Deep Space Nine bekijken op Netflix. Star Trek: Picard is te zien op Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen