search
Tyrion Lannister is zo afschrikwekkend in de boeken van 'Game of Thrones' dat ze hem flink hebben aangepast voor de serie
Series / Nieuws

Tyrion Lannister is zo afschrikwekkend in de boeken van 'Game of Thrones' dat ze hem flink hebben aangepast voor de serie

De iconische rol die Peter Dinklage speelt als 'Tyrion Lannister' is een heel andere 'Tyrion' dan die uit de boeken.

De hitserie Game of Thrones is gebaseerd op de boekenreeks van George R.R. Martin. Fans weten wel dat de boeken beslist niet 1-op-1 zijn overgenomen. Dit geldt ook voor de rol van Tyrion Lannister, gespeeld door Peter Dinklage.

De rol van Tyrion is voor de serie-kijkers eigenlijk niet voor te stellen zonder dat je aan Peter Dinklage denkt, die echt een geweldige Tyrion Lannister neerzette. Toch lijkt Tyrion in de serie nauwelijks op de Tyrion uit het boek.

Tyrion Lannister


In de boeken wordt Tyrion namelijk beschreven als een dwerg met misvormde benen, korte vingers en een vooruitstekend voorhoofd. Gezien het feit dat zijn ogen verschillende kleuren hadden en zijn haar bijna wit was, is het niet verwonderlijk dat mensen in Westeros zelfs niet durfden naar hem te kijken.

In de serie daarentegen ziet Tyrion er natuurlijk helemaal niet afzichtelijk uit. Naast zijn afschrikwekkende uiterlijk raakt Tyrion in de boeken ook zwaar verminkt na de Slag van Zwartewater.. Hierdoor leek hij in de laatste delen van de boeken op een rottend lijk, en het feit dat HBO ervoor koos om Dinklage's gezicht niet te verminken in de serie, stoorde sommige boekfans.
Bekijk op instagram


Quote


"Als de serie trouw zou zijn aan het boek, denk ik eerlijk gezegd dat veel van het publiek minder aandacht aan hem zou schenken of gewoon bang voor hem zou worden en het moeilijker zou vinden om hem als 'normaal' te zien," merkte een fan op.

Kijk Game of Thrones op HBO Max.







Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen