search
Eén van de beste oorlogsfilms ooit gemaakt staat gewoon op Netflix
Films / Video/clip/featurette

Eén van de beste oorlogsfilms ooit gemaakt staat gewoon op Netflix

In het aanbod van de verschillende streamingdiensten vinden we een hoop mooie, indrukwekkende en gave films terug. We hebben er eentje voor je uitgezocht waarvan we denken dat je die zeker een keer gezien moet hebben.

Het is niet altijd even makkelijk om weer een nieuwe film te vinden die net in jouw straatje past. We helpen je graag op weg en hebben voor jou een oorlogsfilm gevonden waarvan we overtuigd zijn dat je hem gezien moet hebben bij Netflix.

Beasts of No Nation was de eerste film die in opdracht van Netflix werd geproduceerd en is daarmee de eerste Netflix Original Film. De film was vanaf 16 oktober 2015 te zien bij de streamer.

Ontberingen


Agu is een van de jongens in een West-Afrikaans land die gedwongen wordt om zich bij een groep militanten te voegen. Zijn moeder en zus verdwijnen zonder een spoor achter te laten en zijn vader wordt bruut vermoord.

Samen met zijn dove vriend Strika proberen zij het hoofd te bieden aan alle misdaad en ontberingen van de oorlog.



Tijdens en rondom het filmen


Deze indrukwekkende oorlogsfilm is opgenomen in Ghana, het opnemen van de film heeft in totaal 35 dagen gekost. Tijdens het filmen moesten er lokale mensen gevraagd worden voor de film omdat sommige acteurs gearresteerd waren op verdenking van het zijn van huurlingen.

Regie en cast


De film is geregisseerd door Cary Joji Fukunga. Zijn eerste grote film in 2011 was Jane Eyre. Daarna regisseerde hij acht afleveringen van True Detective en al snel daarna Beasts of No Nation.

We zien in de film onder meer Idris Elba, Abraham Attah, Ama K. Abebrese, Kobina Amissah Sam en Fred Nii Amugi.

Krachtig


De film weet op IMDb een mooie 7.7/10 te pakken. Het publiek en de critici op Rotten Tomatoes zijn erg eensgezind want ze scoren de film 91% en 92%. "Een urgente, meedogenloze en aangrijpende visie op oorlog door de ogen van een kind, gemaakt door een filmmaker met een zeldzame visie en talent." aldus een van de critici op de site.

De film wordt door velen omschreven als indrukwekkend, krachtig en emotioneel en als film van hoog kaliber.

Kijken


Stream deze indrukwekkende film nu bij Netflix. Zeker als je dit soort films op je watchlist hebt staan, dan mag Beasts of No Nation zeker niet ontbreken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen