search
De nieuwe 'Harry Potter'-serie onthult een groot probleem binnen de franchise

De nieuwe 'Harry Potter'-serie onthult een groot probleem binnen de franchise

De 'Fantastic Beasts'-films hadden de toekomst van de 'Wizarding World'-franchise moeten zijn...

Nina Beerendonk
Het nieuws dat er een nieuwe Harry Potter-serie komt maakt duidelijk dat er al een tijdje een probleem gaande was binnen de franchise. Dit bewijst namelijk hoe slecht de Fantastic Beasts-films de fout in zijn gegaan.

De prequelfilms begonnen relatief sterk, maar de belangstelling van het publiek daalde met iedere film. Dit in combinatie met de aankondiging over de nieuwe remake van de boeken, toont wel aan dat het verhaal van Newt Scamander zijn doel heeft gemist.

Uitbreiden


Nadat de Harry Potter-boeken en films ten einde waren, was het duidelijk dat de tovenaarswereld nog genoeg verhalen te bieden had. Fans hadden veel ideeën voor spin-offs, waaruit de Wizarding World-franchise werd geboren. De eerste stap hierin waren de Fantastic Beasts-films. Deze hadden de perfecte manier kunnen zijn om de wereld uit te breiden, maar niets bleek minder waar.

Naarmate de filmserie vorderde, verschoof de focus steeds meer van hoofdpersonage Newt naar Dumbledore en Grindelwald. Dit verwarde fans en zorgde ervoor dat het verhaal uit de nieuwe films gevaarlijk dicht bij de verhalen in de boeken en originele films kwam. Het plot voelde geforceerd, en in combinatie met verschillende controverses begon de populariteit van de films sterk te dalen.

Geen nieuw deel


Op het moment is er nog maar verdacht weinig nieuws over Fantastic Beasts 4 uitgekomen. Zelfs Eddie Redmayne (Newt Scamander) heeft aangegeven nog geen informatie te hebben ontvangen. Nu de nieuwe Harry Potter-serie is aangekondigd, lijkt de focus volledig daarheen te zijn gegaan. Het lijkt dus onwaarschijnlijk dat er een nieuwe Fantastic Beasts-film komt.De nieuwe Harry Potter-remake kan alle problemen die Fantastic Beasts had omzeilen. De serie kan meer diepgang bieden in Harry's verhaal, waarvoor in de originele films simpelweg geen tijd was. De HBO-serie kan profiteren van de nostalgie van de tovenaarswereld en tegelijkertijd genoeg inhoud bieden.Aanbevolen artikelen