search
Is de opvolger beter dan het origineel? Tien series die je moet zien om erachter te komen
Series / Nieuws

Is de opvolger beter dan het origineel? Tien series die je moet zien om erachter te komen

Niet alle revivals zijn even succesvol, toch zijn er zeker enkele juweeltjes die eruit springen

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het nieuw leven inblazen van geliefde franchises brengt altijd risico's met zich mee, maar sommige series stijgen op briljante wijze boven hun oorspronkelijke werken uit.

10. Night Court


1 seizoen, 16 afleveringen (lopend)

Het originele Night Court was een komedie die bijna 200 afleveringen produceerde in negen seizoenen.

De nieuwe serie volgt Abby Stone (Melissa Rauch), de dochter van wijlen Harry Stone (Harry Anderson) uit de oorspronkelijke serie.

Abby volgt in de voetsporen van haar vader als rechter met nachtdienst, waar ze te maken krijgt met veel onconventionele personages.

Night Court creëert leuke, meeslepende zaken, maar er is ook uitstekende karakterontwikkeling, inclusief Dan Fielding (John Larroquette) die terugkeert, dit keer als een openbare verdediger.



9. Duck Tales


3 seizoenen, 69 afleveringen

DuckTales (2017) kan volledig bekeken en gewaardeerd worden zonder enige voorkennis van de originele serie uit de jaren negentig.

Het doet uitstekend werk met zijn interpretatie van Dagobert Duck (ingesproken door niemand minder dan Doctor Whos David Tennant) en de nieuwe avonturen die Huey, Dewey, en Louie beleven.

DuckTales zit vol speelse chaos, net als het origineel, maar het presenteert ook een diepere verhaallijn die verder gaat dan alleen het verhaal en de wereld waarin we worden meegezogen.



8. Samurai Jack


1 seizoen, 10 afleveringen

Genndy Tartakovsky boekte succes met series als Dexter's Laboratory, Star Wars: Clone Wars en Samurai Jack. Samurai Jack werd voortijdig stopgezet na vier seizoenen, maar Tartakovsky kreeg de kans om de losse eindjes van de serie af te ronden in 2017.

De nieuwe serie afleveringen van Samurai Jack kunnen op zichzelf worden bekeken, maar ze worden gepresenteerd als het vijfde en laatste seizoen van de serie.

Samurai Jacks nieuwe thuisbasis op Adult Swim geeft de serie meer vrijheid en de mogelijkheid om volwassener thema's te verkennen.



7. Dynasty


5 seizoenen, 108 afleveringen

De series op het CW netwerk worden vaak bekritiseerd vanwege te veel melodramatische momenten.

Deze melodramatische instincten van het netwerk lenen zich eigenlijk perfect voor een revival van een primetime soap uit de jaren tachtig.

Dynasty uit 2017 staat op gelijke voet met het origineel met de familievete die groeit tussen Fallon Carrington en haar nieuwe stiefmoeder, Cristal.

Elizabeth Gillies levert ook een extreme acteerprestatie als Fallon, wat altijd leuk is om naar te kijken.



6. Beavis & Butt-Head


2 seizoenen, 46 afleveringen, 1 film (lopend)

Het is gemakkelijk om Beavis and Butt-Head te onderschatten, maar er zit een echte kunst in de komische talenten van deze twee personages.

Beavis and Butt-Head kreeg eerder een revival voor een achtste seizoen in 2011 op MTV, dat grotendeels genegeerd werd.

Paramount+ heeft de absurdistische humor van Beavis and Butt-Head warm omarmd met de steun die het verdient, met een volledige speelfilm en twee lange seizoenen.



5. The Outer Limits (1995)


7 seizoenen, 152 afleveringen

The Outer Limits is een anthologieserie die griezelige genre-inhoud verkent en vaak wordt genoemd als een hedendaagse tegenhanger van The Twilight Zone.

Niet elk verhaal in The Outer Limits is een hit, maar de serie heeft een sterke staat van dienst en de revival uit 1995 bevat zelfs enkele vervolgen op iconische afleveringen uit de originele serie uit 1963.



4. Animaniacs


3 seizoenen, 36 afleveringen

Animaniacs was een geliefde tekenfilmserie uit de jaren 90 die zowel voor volwassenen als kinderen even leuk was.

Sommige personages uit de originele Animaniacs ontbreken misschien, maar de humor en het schrijven zijn net zo scherp en zelfs nog moediger dan het origineel.



3. iCarly


3 seizoenen, 33 afleveringen (lopend)

Miranda Cosgrove keert terug als haar iconische personage, Carly Shay, bijna een decennium na de gebeurtenissen van de oorspronkelijke serie uit 2007.

Carly herstart haar titulaire webshow iCarly, maar de revival heeft een zwaardere toon. Naast genoeg hilariteit, heeft de nieuwe serie ook meer serieuzere momenten.

In deze nieuwe serie komen veel oude bekenden tegen, maar er is één personage dat schittert als grote afwezige en dat is , Samantha "Sam" Puckett (gespeeld door Jennette McCurdy).

Wél zien we Nathan Kress als Freddy Benson en Jerry Trainor als Carly's broer Spencer.



2. W/ Bob & David


1 seizoen, 5 afleveringen

Bob Odenkirk en David Cross hebben illustere carrières, maar hun vierseizoenensketchserie uit de jaren 90, Mr. Show with Bob and David, wordt nog steeds geprezen als een van het beste werk van het duo en als een baanbrekende sketchserie.

Netflix brengt Mr. Show onofficieel tot leven als W/ Bob & David, een sketchserie waarin een groot deel van de oorspronkelijke cast en creatief talent herenigd wordt.



1. Reno 911!


2 seizoenen, 36 afleveringen, 1 film

Reno 911! liep zes seizoenen op Comedy Central als een moeiteloze parodie op COPS en andere ongescripte politieseries.

Reno 911! zou een ramp zijn in minder bekwame handen, en decennia geschiedenis tussen de cast van de show helpt hen perfect om deze semi-improviserende chaos overtuigend neer te zetten.

De revival is zo sterk dat het de originele serie overtreft en bewijst dat Reno 911! nog steeds relevant en hilarisch is.



Dit zijn slechts enkele voorbeelden van tv-revivals die erin slagen om de originele show te overtreffen.

Hoewel niet alle revivals even succesvol zijn, zijn er zeker enkele juweeltjes die eruit springen en de moeite waard zijn om te bekijken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen