Deze grote twist in 'The Wheel of Time' zou alles kunnen veranderen in seizoen 2

Het lijkt erop dat 'The Wheel of Time' steeds meer van de boeken gaat afwijken.

Nina Beerendonk, 11-06-2023 18:44

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Er staat ons een hoop te wachten in seizoen 2 van The Wheel of Time. De Loial-twist die we in seizoen 1 zagen, zal het nieuwe seizoen waarschijnlijk drastisch veranderen.
The Wheel of Time heeft een aantal wijzigingen moeten doen ten opzichte van de boeken. Dat is logisch, want de boekenreeks bevat maar liefst 14 romans. Toch bestaat er onder fans veel verdeeldheid over deze keuzes, aangezien deze soms grote gevolgen hebben.

Tar Valon

Het verhaal van Loial heeft tot nu toe relatief weinig veranderingen ondergaan, maar dat lijkt drastisch te veranderen nadat hij aan het einde van seizoen 1 werd neergestoken. In de boeken vergezelt Loial Rand en de anderen terwijl ze Padan Fain en de Horn of Valere achtervolgen.

Maar nadat hij is neergestoken door de vervloekte dolk van Shadar Logoth, moet hij naar Tar Valon worden gebracht om genezen te worden door Aes Sedai. Dat betekent dat hij meer dan waarschijnlijk de jacht op de Horn of Valere zal missen. Hoewel het mogelijk is dat hij op een andere plek door Aes Sedai is genezen, lijkt het hoogst onwaarschijnlijk dat er ergens anders genoeg Aes Sedai aanwezig is om zo'n wond te genezen.

Egwene en Nynaeve

Als Loial uiteindelijk naar Tar Valon gaat voor genezing, zal hij waarschijnlijk deel gaan uitmaken van de verhaallijn van Egwene en Nynaeve. Dit is een behoorlijk grote verandering ten opzichte van het bronmateriaal, aangezien Loial het overgrote deel van zijn tijd in de boeken doorbrengt met Rand, Mat en Perrin.


Loial hoeft echter niet de hele serie deel uit te maken van de verhaallijn van de Aes Sedai. Hij zal zich waarschijnlijk een seizoen lang aansluiten bij het verhaal van Egwene en Nynaeve, voordat hij zich weer aansluit bij Falme of de Stone of Tear.

Perrin

En er is nog iets waar de verandering invloed op heeft. Mat is alleen in Tar Valon, Loial lijdt aan een ernstige verwonding en Rand dwaalt alleen door de Blight. Hierdoor blijft alleen Perrin achter om de Horn na te jagen. Het feit dat Mat hier niet meer bij is, is het meest schokkend. Hij zou namelijk degene moeten zijn die uiteindelijk op de hoorn blaast.


Deze verhaallijn zou kunnen verschuiven naar Perrin, die de enige lijkt te zijn die beschikbaar is om de Horn op te sporen. The Wheel of Time seizoen 2 is vanaf 1 september te zien op Prime Video.
Lees meer over: The Wheel of Time, Amazon, Prime Video, Rosamund Pike

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Explosieve trailer actiehit 'Sleepers' seizoen 2

Explosieve trailer actiehit 'Sleepers' seizoen 2

Populair nieuws

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader