search
Deze rare eigenschap van Sheldon stond niet in 'The Big Bang Theory'-script
Series / Nieuws

Deze rare eigenschap van Sheldon stond niet in 'The Big Bang Theory'-script

De iconische gewoonte van Sheldon Cooper ontstond op de set.

Fans van The Big Bang Theory zijn natuurlijk bekend met de vele rare eigenschappen en gewoonten van het personage Sheldon Cooper. De nerd liet door de jaren heen een hele reeks aan bizarre gewoontes zien aan het publiek.


Misschien wel de meeste iconische eigenschap was het ritueel dat hij had voor op de deur kloppen. Sheldon klopte altijd driemaal, om vervolgens de naam van de persoon te noemen die binnen was.

Trauma


Later in de serie werd de droevige oorsprong van het ritueel onthuld. Toen hij jong was stormde Sheldon ooit zonder te kloppen een kamer binnen en betrapte zijn vader die vreemd ging met een andere vrouw.

Opvallend genoeg is recentelijk onthuld dat het rare ritueel niet in het script stond. In een interview heeft producent Lee Arohnson laten weten dat het ontstond tijdens het filmen van seizoen 2.

Op de set


Tijdens het draaien van de scene zijn Arohnson opeens: ''Wat als hij niet eenmaal klopt, maar driemaal? Het ritueel toonde aan wat voor persoonlijkheid Sheldon heeft. Mensen zoals hij houden van patronen en structuren.''



Het klop-ritueel en alle andere gewoontes van Sheldon Cooper kun je zien in The Big Bang Theory op HBO Max.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen