search
Waarom was de lift in 'The Big Bang Theory' nou altijd kapot?

Waarom was de lift in 'The Big Bang Theory' nou altijd kapot?

Iedereen nam altijd de trap omdat de lift het nooit deed.

Bas de Kramer
De cast van The Big Bang Theory was natuurlijk geniaal uitgezocht. Eén van de niet gecaste elementen in de serie, die wel een belangrijke rol speelde, was de lift!

De lift is in de serie altijd kapot. Tijdens een fanbijeenkomst onthulden de makers van de serie hierover: "We hebben geprobeerd om ruimtes te creëren waar de personages met elkaar konden praten, maar dat was best ingewikkeld, ook de set met een lift erin. Toen ontstond het idee: wat als ze altijd de trap zouden moeten nemen? Zo ontstond het idee van de trap."

Sitcomsfeer


Het bleek dat wanneer de personages buiten de vertrouwde setting kwamen, de sitcomsfeer verloren ging. Daarom kozen Prady en Lorre ervoor om de lift in de serie nooit te laten repareren, zodat de personages altijd de trap zouden moeten gebruiken.

Gedurende de serie bleef de verborgen betekenis van de kapotte lift grotendeels onopgemerkt. Pas in de laatste aflevering werkte de lift weer - tot grote verrassing van de personages en de kijkers. Deze onverwachte wending van de schrijvers symboliseerde dat het leven nooit meer hetzelfde zou zijn voor de personages die jarenlang de trap hadden genomen.

Bekijk op instagram


Einde tijdperk


Voor de kijkers markeerde dit moment tevens het einde van een tijdperk - de lift functioneerde eindelijk en het was helaas tijd om afscheid te nemen van de geliefde personages.

Bekijk op instagram


Kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max







Aanbevolen artikelen