search
Beroemde topregisseur maakt peperdure scifi-serie voor Netflix
Series / Nieuws

Beroemde topregisseur maakt peperdure scifi-serie voor Netflix

Dit is er absoluut een die je nauwlettend in de gaten wil blijven houden.

Spike Jonze is een filmregisseur die nogal mysterieus is. In de laatste 24 jaar heeft hij ook maar vijf films gemaakt, namelijk Being John Malkovich, Adaptation, Where the Wild Things Are, Her en de documentaire Beastie Boys Story.

Buiten dat heeft de kritisch bejubelde Jonze echter ook een hele hoop muziekvideo's geregisseerd en is hij schrijver/producent van de Jackass-franchise.

Grootschalige comeback


Maar na jaren stilte lijkt Jonze nu terug te keren. Vorig jaar juli werd al via Puck News gemeld dat Jonze een ambitieuze serie zou maken voor Netflix, en daar lijkt nu meer over bekend te zijn.

Filmroddelaar Daniel Richtman, die het vaak bij het juiste eind heeft, weet nu te melden dat het zou gaan om een grootschalige scifi-serie.

Alleskunner Jonze


Jonze zou het project niet alleen moeten regisseren, maar ook het script voor zijn rekening nemen.



Afgezien daarvan zou Her-acteur Joaquin Phoenix zijn benaderd voor de hoofdrol. Of de Oscarwinnaar bereid is om in een serie mee te spelen, is echter nog onbekend.

Hoe zit het nou?


Er lijkt verder nogal wat verwarring te zijn over de aard van de serie. Zo wordt er gespeculeerd dat het een animatieserie betreft, maar ook dat het een live-action project kan zijn.

Netflix en Jonze hebben zelf nog niks officieel gemaakt over de samenwerking. Beschouw dit dan ook vooralsnog als een gerucht.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen