search
Trailer Netflix-docuserie 'Quarterback' laat zien hoe sport en showbusiness samenkomen
Series / Trailer

Trailer Netflix-docuserie 'Quarterback' laat zien hoe sport en showbusiness samenkomen

Drie beroepsatleten worden gevolgd in het NFL-seizoen 2022-2023 van American football.

American football is naast een sport ook een cultureel fenomeen in de VS. Netflix komt met een docuserie over drie sporters die de centrale positie in het team innemen: die van quarterback.

De quarterback is degene die de aanval leidt, wat tevens de meest prestigieuze positie is. Netflix komt met een docuserie waarin drie quarterbacks worden gevolgd.

Bijna filmster


Patrick Mahomes, Kirk Cousins, en Marcus Mariota komen aan het woord en delen hun passie voor de sport. Deze drie spelers hebben een andere status: Mahomes is een superster. Cousins is een veteraan, die al een tijdje meedraait. Mariota is een zogeheten journeyman: dit betreft een competente atleet die in zekere zin nog zoekende is. Hij wisselt bijvoorbeeld relatief vaak van club.

Wat opvalt is hoe enorm de sport is. Dit betreft niet alleen het spel zelf, waar de nodige strategie bij komt kijken. Het is een ongelooflijk evenement waarbij de spelers sowieso bijna filmsterren zijn. Je zou kunnen zeggen dat dit de meest Amerikaanse sport ooit is, waarbij Quarterback een blik achter de schermen gunt.

Kijk Quarterback vanaf 12 juli op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen