Slecht nieuws voor de 'Yellowstone'-franchise: spin-off '1923' uitgesteld voor onbepaalde tijd

Veel series hebben te kampen met vertragingen, maar deze lijkt definitief uitgesteld.

Glenn Walsh, 18-06-2023 09:21

De steeds groter groeiende Yellowstone-franchise krijgt te maken met een tegenslag. De populaire spin-off 1923 met acteurs Harrison Ford en Helen Mirren komt voorlopig niet terug door aanhoudende problemen met de schrijversstaking.
De staking ging van start op 2 mei en tot op heden is er nog steeds geen oplossing in het conflict. 1923 was al begonnen met de productie en keerde terug naar filmlocatie Butte, Montana, maar moet nu diep in de buidel tasten.

Elke dag zonder oplossing kost geld

Los dat elke filmmaker en fan wil dat er zo snel mogelijk een oplossing komt, en er weer prachtige series gemaakt kunnen worden, is het voor de productie ook een kwestie van geld. Zij hebben namelijk een overeenkomst met de uitbaters van de filmlocatie.

Het eerste seizoen werd opgenomen in het pittoreske Butte, en daar moest men naar terug. Afgesproken werd dat per maand $75.000 betaald moest worden om het centrum van Butte te kunnen gebruiken. Een dure grap nu er niks wordt opgenomen.

Iedereen staat paraat

De manager van het Butte Civic Centre begrijpt de problematiek maar steunt ook de staking. Hij geeft in ieder geval aan dat iedereen klaar staat en alle logistiek gereed is om gelijk weer aan de slag te gaan als er een oplossing voor het schrijversconflict is gevonden.


Kijk alle afleveringen van 1923 op SkyShowtime.
Lees meer over: Yellowstone, 1923, Harrison Ford, Helen Mirren, SkyShowtime

Populair nieuws

Laatste serienieuws

4 internationaal bekroonde series op NPO Plus

4 internationaal bekroonde series op NPO Plus

Populair nieuws

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader