search
Deze fantasyfilm van Netflix is zo slecht: waarom is deze gemaakt?
Films / Featured

Deze fantasyfilm van Netflix is zo slecht: waarom is deze gemaakt?

Als we kijken naar Netflix en naar de vele Originals die de streamer heeft uitgebracht, zien we dat een van slechtste ook toevallig het vervolg is op een van de beste vechtsportfilms ooit gemaakt.

We hebben het over de film Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny uit 2016 van regisseur Woo-Ping Yuen. De film deed het een stuk slechter dan het eerste deel uit 2000.

Een vechtsportmeester brengt een grote groep meestervechters met verschillende vaardigheden samen om een legendarisch 400 jaar oud zwaard te beschermen tegen een gruwelijke krijgsheer en zijn Hades Dai clan aan angstaanjagende vechtersbazen.

Eerste deel


De film Crouching Tiger, Hidden Dragon uit 2000 wordt door velen een van de meest cultureel invloedrijke films aller tijden genoemd. De film wist meer Academy Award nominaties op zijn naam te zetten en wist er ook een aantal van te verzilveren.



Voor het tweede deel keerde Oscar-winnende actrice Michelle Yeoh terug om haar rol als Yu Shu Lien op te pakken. Helaas mocht dit het plot niet redden want daar lijkt men de mist in gegaan te zijn.

Een van de slechtste


Doordat het plot van de film in verhouding tot de eerste film zo slecht bevonden wordt, maakt het daarom dat Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny tot een van de slechtste Netflix Originals is benoemd.



Op IMDb doet de film het nog redelijk met een 6.1/10. Bij Moviemeter zien we dat de film 2,86/5 scoort na 165 stemmen. "De vechtscènes waren aardig tot goed. Maar wat een slap verhaal zeg. Absoluut geen topper," aldus Kliko_Green.

Supersimplistisch


Hydraulix weet het volgende over de film te zeggen: "Wat een aanfluiting ten opzichte van de eerste Crouching Tiger Hidden Dragon. Supersimplistisch en cliché. Waar de 'originele' CTHD vrij gestileerd was met goed acteerwerk en een prachtige score, was hier niks van te merken."

Mocht je toch zelf willen beoordelen of de film goed of slecht is, dan kan dat natuurlijk. Wie weet kan je dan antwoord geven op de vraag, waarom is deze film gemaakt? Of misschien ook wel niet. Stream de film bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen