search
Cancelmania: Apple TV+ cancelt zeer grote scifi-serie zelfs al voordat ze is begonnen
Series / Nieuws

Cancelmania: Apple TV+ cancelt zeer grote scifi-serie zelfs al voordat ze is begonnen

Apple TV+ cancelt de serie 'Metropolis' helaas al voordat de opnames zijn gestart.

Een scifi-serie met een zeer groot budget die in de pijplijn zat, is helaas al weer gecanceld. Het gaat om een serie op basis van de filmklassieker Metropolis. De film die uitkwam in 1927 zou door Sam Esmail, bekend van Mr. Robot, worden bewerkt tot serie.

De serie was al helemaal uitbedacht en zou acht afleveringen gaan beslaan. De serie die door Apple TV+ zou worden uitgezonden, was al begonnen met de eerste voorbereidingen voor opnames in Australië.

Plot


De oorspronkelijke film speelde zich af in een futuristische stedelijke dystopie, waar de rijke elite van de stad genoot van een weelderig leven vol comfort en gemak in penthouses en lusttuinen, terwijl talloze arbeiders werkten bij gevaarlijke machines in de diepten van de stad om alles draaiende te houden.

Ook waren de hoofdrolspelers al bekend: Briana Middleton en Lindy Booth waren hiervoor al gecast.

Kostenkwestie


Een vertegenwoordiger van het productiebedrijf achter de serie verklaarde dat de beslissing is genomen vanwege de stijgende kosten en onzekerheid als gevolg van de lopende schrijversstaking. De scripts waren nog net niet voltooïd toen de schrijversstaking begon.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen