search
Het prachtige verhaal achter de cocaïne-witte Ferrari uit 'Miami Vice'
Series / Featured

Het prachtige verhaal achter de cocaïne-witte Ferrari uit 'Miami Vice'

Ferrari en 'Miami Vice' waren tijdens de opnames in een juridische procedure verwikkeld.

Miami Vice was één van de meest iconische series uit de jaren '80. Naast de hoofdrolspelers Sonny Crockett en Ricardo Tubbs was er ook een belangrijke rol weggelegd voor de auto waarin zij reden.

Gedurende de eerste twee seizoenen reden de heren rond in een replica van de Ferrari 365 GTS die was gebouwd op een chassis van een Chevrolet Corvette C3.

Ferrari bemoeit zich ermee


In latere seizoen reden de detectives rond in een witte Ferrari Testarossa. Maar waarom? De reden achter de wisseling is behoorlijk interessant.

Ferrari heeft destijds namelijk een rechtszaak aangespannen tegen Miami Vice. Ferrari beschouwde het gebruik en de verkoop van replica's als een inbreuk op haar merknaam en intellectuele eigendom.

Populair


Omdat de serie zeer populair was en er op deze wijze natuurlijk ook reclame werd gemaakt voor Ferrari is er gewerkt aan een oplossing. Ferrari heeft daadwerkelijk twee nieuwe Testarossa Monospecchios geschonken, die zwart waren gespoten met beige leren interieurs, voor gebruik in de serie.

Miami Vice-producent Michael Mann vroeg echter om de auto's cocaïne-wit over te laten spuiten, zodat ze beter zichtbaar zouden zijn tijdens de vele nachtscènes in de serie. Dit zijn de auto's die je vanaf seizoen 3 dus in de serie langs ziet komen.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen