search
Het einde van de scifi-film 'Interstellar' was bijna veel eenvoudiger
Films / Video/clip/featurette

Het einde van de scifi-film 'Interstellar' was bijna veel eenvoudiger

De film van regisseur Christopher Nolan uit 2014 had er zomaar heel anders uit kunnen zien. De bijna drie uur lange film kan je streamen bij HBO Max.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De film heeft een hoop prijzen in de wacht weten te slepen. De film won een Oscar, een BAFTA en verschillende Saturn Awards.

Allemaal erg mooie prestaties voor de film waarin we Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain en Mackenzie Foy zien. Of dit er ook zo uit had gezien met een heel ander en eenvoudiger einde, kunnen we niet voorspellen.

Waar gaat de film precies over?


In de toekomst zijn regeringen en economieën over de hele wereld ingestort. Voedsel is schaars, NASA bestaat niet meer en de 20e eeuw is de grote schuldige. Kortom, de aarde is niet meer in staat om voor zichzelf te zorgen.

Wanneer een mysterieus wormgat in de ruimtetijd opengaat is het aan een groep overblijvende onderzoekers van NASA om op verkenning te gaan en op zoek te gaan naar een plek in de ruimte waar de mensheid kan voortbestaan.

Totaal anders


Het scheelde niet veel of Steven Spielberg had de film geregisseerd. Hij besloot te stoppen met het project. Jonathan Nolan was verantwoordelijk voor het script van de film en besloot na de keuze van Spielberg om zijn broer Christopher te vragen om de verantwoordelijkheid van de film op zich te nemen. Dit leidde tot de film zoals we deze nu kennen.



In 2015 legde Jonathan uit dat zijn oorspronkelijke einde er een stuk eenvoudiger uit zag. Het zou een wormgat hebben zien instorten op Cooper, waardoor vermoedelijk de tesseract-scène uit de definitieve versie werd geëlimineerd, evenals Cooper's hereniging met een oudere Murph. Dit klinkt als een stuk donkerder einde maar was waarschijnlijk makkelijker te begrijpen geweest voor sommigen.

Toch nog een keer kijken


Met deze nieuwe informatie over de grandioze scifi-film is nu wel het moment om de film nog een keer te gaan kijken. Of om deze überhaupt te gaan zien als je dat nog niet hebt gedaan. Kijk de film bij HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen