Netflix heeft een nieuwe nummer één tv-serie aller tijden

De grootste streaming-aanbieder berekent streaminguren anders voor een eerlijkere weergave.

Valeria Milić, 23-06-2023 07:55

Gezien de hevige wereldwijde concurrentie streeft Netflix er naar om zijn toppositie te behouden. Het aantal streaminguren blijft ongelooflijk belangrijk, wel heeft men onlangs de berekening veranderd.
Sinds de nieuwe berekening kijkt Netflix naar de zogeheten 'views'. Hierdoor is de Top Tien Aller Tijden van Engelstalige Series gelijk veranderd. De fantasy-hitserie Wednesday heeft seizoen 4 van Stranger Things van de troon gestoten en staat nu op de eerste plaats.

Wat is er veranderd?

Bij het berekenen van 'views' zijn er twee dingen veranderd. Men neemt ook het aantal uren dat een seizoen duurt mee in de berekening. Een seizoen met meer afleveringen telt nu eenmaal meer uren, wat een voorsprong kan geven qua streaminguren.

Verder keek Netflix eerder naar het aantal abonnees dat een serie binnen 28 dagen afkijkt, dit is nu 91 dagen geworden. Een verlengde periode geeft een serie meer ruimte om te groeien.

Waarom is dit veranderd?

Netflix streeft ernaar om een helder beeld te krijgen van het aantal abonnees dat naar een serie kijkt. Wat men nu dus doet is kijken naar het aantal uren dat een serie gestreamd is binnen een bepaalde periode (91 dagen). Dit cijfer wordt gedeeld door het aantal uren dat een seizoen duurt.

Wat is het gevolg?

Wednesday staat als gevolg van de nieuwe berekening op de eerste plaats in de Top 10 Aller Tijden van Engelstalige Series. Het eerste seizoen van de hitserie duurt in totaal ongeveer 7 uur, en is 1,71 miljard uur gestreamd.

Seizoen 4 van Stranger Things duurt in totaal ongeveer 13 uur en is maar liefst 1,83 miljard uur gestreamd. Netflix' berekening komt uit op 252 miljoen views voor Wednesday, wat hoger is dan Stranger Things seizoen 4.

Klopt dit ook?

De aanpassingen maken de cijfers nauwkeuriger. De berekening laat echter niet zozeer het aantal abonnees zien dat heeft gekeken, maar het aantal malen dat een serie is bekeken.

Netflix heeft immers rond de 232 miljoen abonnees. Het cijfer van 252 miljoen views houdt dus in dat Wednesday door menig Netflix-abonnee meer dan één keer is bekeken. De wijziging laat wel zien dat het bedrijf streeft naar transparante cijfers die een realistisch inzicht geven wat de streaminguren betreft.

Kijk Wednesday op Netflix.

Lees meer over: Wednesday, Jenna Ortega, Emma Myers, Catherine Zeta Jones, Javier Guzman

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Deze aflevering van 'Stranger Things' is barslecht

Deze aflevering van 'Stranger Things' is barslecht

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in