search
Deze 3 splinternieuwe films zetten Netflix en Disney+ in lichtelaaie
Films / Featured

Deze 3 splinternieuwe films zetten Netflix en Disney+ in lichtelaaie

Chris Hemsworth is terug als huurling, de pikante geschiedenis van chippies, en een scherpe kijk op Spanje.

Chris Hemsworth keert weer terug naar zijn oude rol als huurling in de Extraction-reeks, terwijl Jesse Garcia de geschiedenis van pittige chips verbeeldt. Deze gloednieuwe films, en meer, kwamen deze week uit bij Netflix en Disney+, waarover de recensenten van FilmTotaal wederom hun oordeel vellen.

Extraction 2 | Netflix



Ietsjes beter is dit vervolg dan zijn voorganger Extraction, oordeelde recensent Thierry Verhoeven. De film met Chris Hemsworth is weer helemaal volgestouwd met keiharde actie, en voldoet daarmee ruim voldoende aan de criteria voor een prima avond op de bank.

De film kreeg 2.5 ster van Verhoeven, die deelde: "Net als in het vorige deel is het absolute hoogtepunt een langdurige actiescène die volledig in één take lijkt te zijn opgenomen. Dat daar ongetwijfeld wat digitale hulpmiddelen aan te pas zijn gekomen doet weinig af aan de prestatie; het is een knap staaltje filmmaken met genoeg variatie om de volle twintig minuten te blijven boeien."

Lees de rest van de recensie.

Flamin' Hot | Disney+



De geschiedenis van pikante chips wordt in een grappig fictiejasje gestoken met een poederlaagje maatschappijkritiek erop. Helaas een tikje te flauw, vond Terence Shea, maar desalniettemin een luchtige film die de verschillende smaken van racisme in de VS laat zien.

Shea gaf de komedie 3 sterren, en lichtte toe: "Het camerawerk is soepel en de acteurs voeren de soms soapachtige dramascènes uit zoals het past bij de dialogen. Het is waargebeurd, het is de overwinning van een underdog. Goed dat de film is gemaakt en dat het verhaal verteld is. Zoals altijd is het een combinatie van een goed idee, motivatie om door te zetten en de gunfactor. "

Lees de rest van de recensie.

La Mala Familia | Netflix



In deze unieke film, die op het dunne lijntje tussen fictie en non-fictie balanceert, spelen zes vrienden een ingrijpende gebeurtenis na, die hen enkele jaren geleden is overkomen. Op een intieme en genuanceerde wijze weten de makers het verhaal van de vriendengroep eer aan te doen volgens Sjoerd van Wijk.

Daarom kreeg de film 3.5 ster van hem. Van Wijk vertelde: "In hun debuutfilm schept het filmmakerscollectief BRBR… een veilige plek voor de vrienden om hun verleden te bespreken. In alle onderonsjes voelt de aanwezigheid van tegenwerkende instanties nooit ver weg. Het tekent alle besproken problemen over werk zoeken of op het rechte pad blijven. De sociale kritiek op een Spaanse samenleving waar men maar moeilijk een tweede kans krijgt, kruipt zo subtiel binnen."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen