search

Ons nieuws van woensdag 21 juni 2023

Deze nieuwe 'Black Mirror'-aflevering is eigenlijk al realiteit
Series / Nieuws

Deze nieuwe 'Black Mirror'-aflevering is eigenlijk al realiteit

Het concept van de echte serie 'The Show About the Show' lijkt wel heel erg op iets dat we in het nieuwe seizoen van 'Black Mirror' zien.

De Black Mirror-aflevering 'Joan is Awful' is een van de meest intrigerende afleveringen van dit nieuwe seizoen. Dit verhaal staat namelijk helemaal niet zover af van de huidige realiteit.

De aflevering draait om een AI-parallel universum binnen een supercomputer, waar tv-managers iemands leven transformeren tot een sensationeel tv-programma. Hoewel het uitgangspunt te bizar lijkt om op de realiteit te zijn gebaseerd, hebben enkele opvallende overeenkomsten met een realityserie de aandacht van kijkers getrokken.

The Show About the Show


Caveh Zahedi, filmmaker en ster van de serie The Show About the Show, zag griezelige parallellen tussen zijn eigen creatie en deze aflevering. Zahedi zag overeenkomsten in het verhaal, de thema's en zelfs de naam van een personage.

Hoewel hij niet zeker wist of de makers van Black Mirror zijn serie hadden gezien, waren de overeenkomsten te opmerkelijk om over het hoofd te zien. The Show About the Show kwam uit in 2015. Het is een mix van een documentaire en een indie-komedie over Zahedi en zijn leven.

Overeenkomsten


Kort samengevat gaat iedere aflevering over het achter de schermen-proces van de vorige aflevering. Dit gebeurt via interviews, re-enactments en echte beelden. Net als bij 'Joan Is Awful', creëren de repercussies van elke aflevering een kettingreactie, die leidt tot emotionele turbulentie in de levens van de betrokkenen.



In zowel The Show About the Show als 'Joan Is Awful' ervaren de hoofdpersonen omwentelingen in hun romantische leven. Joans verloofde beëindigt hun relatie na het bekijken van de tv-show die gebaseerd is op haar leven, terwijl Zahedi's huwelijk onder druk komt te staan en een centrale verhaallijn wordt in zijn serie.

Negatieve reacties


The Show About the Show heeft behoorlijk wat kritiek gekregen, met beschuldigingen van onethische praktijken en sinistere ondertonen. Zahedi's ex-vrouw dreigde zelfs met juridische stappen om de serie stop te zetten. 'Joan Is Awful' roept ook een sterke negatieve reactie op binnen zijn fictieve wereld.



Een groot verschil is natuurlijk dat Zahedi zijn serie vrijwillig maakte, terwijl Joan hiervoor technisch gezien wel toestemming heeft gegeven maar er absoluut niet bewust aan mee wilde werken. Toch blijkt maar weer dat Black Mirror vaak akelig dicht bij de realiteit zit. Bekijk het nieuwe seizoen op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk beelden van het langverwachte tweede seizoen van 'Squid Game'
Series / Nieuws

Eindelijk beelden van het langverwachte tweede seizoen van 'Squid Game'

Netflix heeft op verrassende wijze aandacht geschonken aan het tweede seizoen van 'Squid Game'

We hebben er best even op moeten wachten maar eindelijk is daar dan nieuws over het tweede seizoen van de Zuid-Koreaanse hitserie Squid Game. Netflix heeft een zogeheten teaser-trailer vrijgegeven van het tweede seizoen.

Tijdens het recente Tudum-evenement heeft Netflix enkele details van het tweede seizoen met het publiek gedeeld via deze trailer.

Inhoud trailer


In de trailer van het tweede seizoen van Squid Game worden beelden uit het eerste deel van de serie getoond en wordt duidelijk welke personages terugkeren in het nieuwe seizoen. Opvallend hierbij is dat volgens de trailer slechts vier acteurs hun rol behouden.

De trailer toont Lee Jung-jae (Seong Gi-hun), Lee Byung-hun (De Leider), Wi Ha-joon (Hwang Jun-ho) en Gong Yoo, die de man speelt die de spelers rekruteert. Zie hier de trailer:



Nieuwe castleden


Daarnaast heeft Netflix enkele nieuwe castleden van Squid Game getoond. Yim Si-Wan, Kang Ha-Neul, Park Sung-Hoon en Yang Dong-Guen zijn de nieuwe acteurs in Squid Game in het tweede seizoen.

Onduidelijk is nog wanneer we het tweede seizoen kunnen gaan kijken. Voor de hand lijkt te liggen dat we toch nog moeten wachten tot 2024.

Kijk tot die tijd het eerste seizoen nog eens terug op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix reageert pijlsnel op felle kritiek op trailer van haar populairste serie
Series / Nieuws

Netflix reageert pijlsnel op felle kritiek op trailer van haar populairste serie

Netflix komt snel met een statement om kritiek te laten verstommen.

Afgelopen weekend heeft Netflix enkele nieuwe acteurs aangekondigd voor het tweede seizoen van Squid Game. Direct na de aankondiging ontstond er kritiek omdat de cast alleen uit mannen bestaat. Netflix heeft de fans inmiddels gerustgesteld.

Tijdens het Tudum-evenement heeft Netflix veel details gedeeld over de series die we kunnen verwachten op de streamingdienst. Eén van de series waar het meest naar uitgekeken wordt is het tweede seizoen van de populaire Zuid-Koreaanse serie Squid Game. Voor dit seizoen werden enkele nieuwe acteurs aangekondigd, maar deze aankondiging werd niet door iedereen positief ontvangen.

Kritiek


Deze nieuwe namen werden door velen positief onthaald, maar er kwam ook meteen kritiek. Het gaat namelijk enkel om mannelijke acteurs en ook de terugkerende cast is uitsluitend mannelijk.

Daarbij verwijzen heel wat criticasters ook naar Kang Sae-byeok (Jung Ho-yeon) die al snel uitgroeide tot een fan favorite, maar die grensoverschrijdend heeft gehandeld tegenover een actrice.



Statement


Netflix reageert nu op die kritiek in een statement: “Dit was nog maar de eerste bekendmaking van de cast voor het tweede seizoen van Squid Game. We kijken ernaar uit om binnenkort meer castingnieuws te brengen, waaronder de vrouwelijke hoofdrolspeelsters."

Kijk tot die tijd het eerste seizoen nog eens terug op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix maakt zich volkomen belachelijk door deze fantasyserie te cancelen na slechts 2 seizoenen
Series / Featured

Netflix maakt zich volkomen belachelijk door deze fantasyserie te cancelen na slechts 2 seizoenen

De serie Warrior Nun is gestopt na twee seizoenen: wat dacht Netflix?

De stekker gaat regelmatig uit geliefde tv-series van Netflix. De streamer heeft namelijk zo'n enorm arsenaal aan series dat het niet anders kan dat er een paar sneuvelen. Ook goede. Dit geldt bijvoorbeeld voor Warrior Nun die in 2020 startte en in 2022 werd gecanceld.

De serie komt van Simon Barry en is gebaseerd op het Amerikaanse manga-achtige stripboek 'Warrior Nun Areala' van Ben Dunn. De hoofdrol was voor de Portugese actrice Alba Baptista, met aanvullende rollen voor Toya Turner, Thekla Reuten, Lorena Andrea, Kristina Tonteri-Young, Sylvia De Fanti en Tristán Ulloa.

Warrior Nun


In de fantasyserie ontwaakt een weesmeisje in een lijkenhuis. Ze ontdekt dat ze superkrachten heeft als uitverkoren aureooldrager voor een geheime sekte van op demonen jagende nonnen.

De ontvangst van het eerste seizoen van Warrior Nun was netjes met 69 procent (34 reviews) op de Tomatometer van Rotten Tomatoes. Het tweede seizoen staat op 100 procent (11 reviews).

Slechts 2 seizoenen


Op 13 december werd de serie door Netflix gecanceld. Fans reageerden woedend op onder meer Twitter en binnen een maand werden er 121.000 handtekeningen verzameld met een petitie om de serie te redden.



Of Warrior Nun snel terugkeert valt te betwijfelen. Maar weinig series van Netflix krijgen een tweede leven op een andere dienst of zender. Zeker door de huidige schrijversstaking in Hollywood zou een eventuele revival nog langer op zich laten wachten.

Geweldige personages


"Ik vond seizoen 1 ijzersterk en wat een geweldige personages zitten erin. Vooral de vechtscènes met Beatrice en Mother Superion zijn heel gaaf. Seizoen 2 krijgt bij moviemeter een hoger cijfer maar daar ben ik het niet mee eens," aldus movie freak84 op Moviemeter.



En: "Werd bij seizoen 2 iets teveel fantasy, nu kan ik dat best hebben maar die monsters vond ik grafisch niet heel sterk neergezet. Het einde vond ik dan wel weer gaaf."

Nu op Netflix
Wil je de twee seizoenen graag nog even meepikken, dan vind je deze gewoon op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe trailer laatste seizoen 'High School Musical: The Musical: The Series' nu te zien
Series / Trailer

Nieuwe trailer laatste seizoen 'High School Musical: The Musical: The Series' nu te zien

Het laatste seizoen van 'High School Musical: The Musical: The Series' komt er nu echt aan en de eerste trailer is zojuist gedropt.

De teaser trailer voor het vierde seizoen van High School Musical: The Musical: The Series is zojuist gedropt en geeft alvast een voorproefje van wat we kunnen verwachten.

De serie was meteen een hit op Disney+ en het aankomende seizoen is binnenkort ook beschikbaar om te streamen. Het laatste seizoen bestaat uit 8 afleveringen en is vanaf 9 augustus te zien op de streamingdienst.

Teaser trailer


In de trailer krijgen we al een glimp te zien van zowel opwindende als emotionele momenten in het laatste seizoen. Bekijk de teaser trailer hieronder.



Alle personages keren voor de laatste keer terug naar East High voor hun afstudeerjaar, maar tot hun verbazing ontdekken ze dat de school wordt gebruikt als set voor de langverwachte film High School Musical 4: The Reunion en dat ze allemaal als figuranten meespelen in de film.

Bekende gezichten


Daarnaast kunnen we ook een aantal acteurs uit de oorspronkelijke High School Musical-films verwachten in de serie.

In de trailer zien we namelijk dat Corbin Bleu, Monique Coleman, Lucas Grabeel, Bart Johnson, Alyson Reed en Kaycee Stroh allemaal terugkeren voor een rol.



Stream het laatste seizoen van High School Musical: The Musical: The Series vanaf 9 augustus op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze films en series moet je zien voorafgaand aan 'Secret Invasion' op Disney+
Series / Nieuws

Deze films en series moet je zien voorafgaand aan 'Secret Invasion' op Disney+

Als je deze Marvel-producties hebt gezien ben je helemaal klaar voor 'Secret Invasion'.

Voor Marvel-fans is het moment dan eindelijk aangebroken: sinds 21 juni staat de eerste episode van de nieuwe Marvel-serie Secret Invasion op Disney+.

Secret Invasion is verre van de eerste Marvel-productie, en de hoofdpersonages verschenen dan ook al eerder in andere films of series. Als je de volgende producties hebt gezien, ben je helemaal klaar voor de invasie.

Captain America


In de tweede Captain America-film, The Winter Soldier, is er een belangrijke rol weggelegd voor Nick Fury en de ondergang van zijn organisatie S.H.I.E.L.D. In Secret Invasion zal Fury ook weer een hoofdrol spelen.

De volgende Captain America-film, Civil War introduceert Everett Ross, de CIA-agent gespeeld door Martin Freeman. Ross zie je later ook nog in actie in beide Black Panther-films.

The Avengers


Nick Fury (Samuel L. Jackson) zien we eigenlijk al in de eerste Iron Man-film, maar in het tweede deel heeft hij voor het eerst een grotere rol. Natuurlijk verscheen hij later in een vracht andere films, waaronder alle Avengers-delen.

Het eerste deel van de Avengers-film is daarnaast ook belangrijk omdat Cobie Smulders daarin verschijnt als Nick Fury's rechterhand, Maria Hill. In Secret Invasion zal agent Hill een belangrijke rol spelen.



De eerste episode van Marvel's Secret Invasion kun je nu bekijken op Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe poster Marvel-serie 'Secret Invasion' belooft onheilspellend plot
Series / Posters

Nieuwe poster Marvel-serie 'Secret Invasion' belooft onheilspellend plot

Valt Nick Fury wel te vertrouwen in de nieuwe serie op Disney+?

Vlak voor het debuut van de Marvel-serie Secret Invasion werd door de makers de nieuwe poster uitgebracht. Het kondigt een onheilspellende serie aan, die niet geheel volgens de normale regels van Marvel lijkt te willen spelen.

Op het officiële account van de serie op Twitter werd de poster gedeeld. Op de afbeelding is Nick Fury te zien, gespeeld door Samuel L. Jackson, in het silhouet van een gedaanteverwisselende Skrull. Hij is omringd door een document met doorgestreepte regels met een cryptische boodschap erin.

Plot


De synopsis van de serie luidt: "In het hedendaagse MCU ontdekt Fury een clandestiene invasie van de aarde door een factie van gedaanteverwisselende Skrulls."


De synopsis gaat verder: "Fury sluit zich aan bij zijn bondgenoten, waaronder Everett Ross, Maria Hill en de Skrull Talos, die een leven voor zichzelf heeft opgebouwd op aarde. Samen racen ze tegen de klok om een dreigende Skrull-invasie te verijdelen en de mensheid te redden."

Team


In de serie vormt Jackson een team, samen met Captain Marvel's Ben Mendelsohn, die terugkeert als de pseudo-leider van de Skrulls, Talos. Daarnaast zie je de nieuwkomers Kingsley Ben-Adir als de antagonist Gravik, Oscarwinnares Olivia Colman als MI6-agent Sonya Falsworth en Emilia Clarke als Talos' volwassen dochter G'iah.



Op 21 juni zie je Secret Invasion bij Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
‘Extraction 2’ laat je nu al uitkijken naar aangekondigde derde deel
Films / Nieuws

‘Extraction 2’ laat je nu al uitkijken naar aangekondigde derde deel

'Extraction 3' is officieel bevestigd door Netflix op Tudum: A Global Fan Event. Netflix heeft veel vertrouwen in de toekomst van deze franchise en ze zijn vastbesloten om de bloederige en meedogenloze avonturen van Tyler Rake voort te zetten.

Sinds een paar dagen kunnen we Extraction 2 streamen bij Netflix. Dat de film populair is weten we wel zeker want de film staat op nummer 1 in de Netflix Top 10 sinds deze te zien is bij de dienst.

Gebaseerd op de graphic novel Ciudad van Ande Parks, Joe Russo, Anthony Russo, Fernando León González en Eric Skillman, richt de Extraction-franchise zich op Black Ops-huurling Tyler Rake vertolkt door Chris Hemsworth.

Franchise


In de eerste Extraction-film, te zien op Netflix vanaf 2020, krijgt Rake de taak om de ontvoerde zoon van een Indiase misdaadbaron te redden. In Extraction 2 zien we hoe Rake wordt ingehuurd om het gezin van een Georgische gangster uit de gevangenis te bevrijden.



De films zijn uitermate succesvol voor Netflix dus was het nieuws dat Extraction 3 onderweg is niet verrassend. Het nieuws werd dan ook met groot enthousiasme ontvangen.

Hargrave en Hemsworth


Regisseur Sam Hargrave heeft gezegd dat er zoveel ruimte is voor uitbreiding van de franchise. Hij wist ook het volgende over het derde deel te vertellen. "Ik heb een idee, maar ik zal het hier niet weggeven." Waarschijnlijk weten we pas echt meer over een derde deel wanneer er een eerste teaser of trailer beschikbaar komt.



Hemsworth heeft zelf het volgende aangegeven over zijn aandeel voor de derde film. "Ik speel graag het personage en het is verfrissend om iets anders buiten Marvel te hebben. We zouden nalatig zijn als we niet nog een poging wagen."

Hoe staat het er nu voor?


Extraction 3 bevindt zich nog in de beginfase van ontwikkeling en heeft nog geen bevestigde releasedatum. De première van Extraction 2 op Netflix kwam iets meer dan drie jaar na de releasedatum van de eerste film. Als hetzelfde schema voor de volgende film wordt aangehouden, kan Extraction 3 in de zomer van 2026 of uiterlijk in de herfst verwacht worden.



De eerste twee delen van de franchise zijn momenteel te streamen bij Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bryan Cranston keert onder één voorwaarde terug als Walter White
Series / Nieuws

Bryan Cranston keert onder één voorwaarde terug als Walter White

Bryan Cranston heeft onthuld of we hem ooit nog terug gaan zien als de bekende Walter White uit Breaking Bad.

Gaan we Bryan Cranston ooit nog terugzien als Walter White uit Breaking Bad? De acteur beantwoordt deze interessante vraag...

Soms is het maar beter als een franchise het een keer voor gezien houdt, maar stiekem willen we toch allemaal onze helden van voorheen weer terug zien keren als onze favoriete personages. Zo geldt dat ook voor Bryan Cranston, die ooit Walter White speelde.

Bryan Cranston als Walter White


Het is alweer tien jaar geleden sinds het einde van de onwijs populaire AMC-serie Breaking Bad. Sindsdien heeft Bryan Cranston niet stilgezeten, en keerde hij zelfs nog een paar keer terug om de antiheld te spelen.

Eerst voor de Jesse Pinkman-film El Camino: A Breaking Bad Movie en daarna voor een van de laatste afleveringen van Better Call Saul. Verder zagen we Cranston ook nog in een aantal reclames verschijnen.



Bryan Cranston over Walter White-terugkeer


Maar zou de acteur er voor open staan om nogmaals terug te keren voor de rol die hem wereldberoemd maakte? Hij beantwoorde de vraag in een recent interview.

"Ik onderschat Vince Gilligan nooit. Ik dacht toen we 10 jaar eerder onze laatste productiedag van Breaking Bad hadden... 10 jaar geleden! Toen nam ik afscheid van iedereen, en ik dacht dat dat het was. Toen kwam El Camino naar voren. ‘Oh, ik denk dat ik weer Walter White zal zijn. En toen kwam Better Call Saul: 'Oh, ik denk dat ik er weer bij ben'. En dan komt de Pop Corners-commercial. ‘Jullie willen het samen spelen?’ ‘Natuurlijk!’ Het is gewoon leuk."

"Dus nu zou ik gek zijn om te zeggen: 'Ja, we zijn klaar.' Ik plan niets in, maar laat me verrassen. Maar als er iets is waarvan Vince wakker wordt uit een droom en denkt: 'Oh mijn God', en hij vraagt het aan me, en ik heb ook de 'Oh mijn God'-reactie, dan zou ik het overwegen."

"Het komt niet vaak voor dat je een 'Oh mijn God'-reactie krijgt als je een pitch leest of hoort. Als je ergens door verbijsterd en verbaasd bent, moet je opletten. Dus als dat gebeurt, en ik neem niet aan dat dat zal gebeuren - maar als dat ooit zou gebeuren, dan zou ik luisteren."

Een Breaking Bad-terugkeer is dus nog steeds niet uitgesloten voor Bryan Cranston, maar het project moet wel écht iets speciaals zijn voordat hij het zal overwegen.

Momenteel werkt Vince Gilligan echter aan andere projecten, dus een Walter White-terugkeer laat sowieso nog een paar jaar op zich wachten. Mocht het ooit nog gebeuren...

Breaking Bad is te zien op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een voorproefje op de epische seriefinale van 'Gotham Knights'
Series / Nieuws

Een voorproefje op de epische seriefinale van 'Gotham Knights'

De seriefinale van Gotham Knights zit eraan te komen. Check hier alvast de preview!

Na slechts één seizoen loopt het verhaal van The CW-serie Gotham Knights al ten einde. De aankomende dertiende aflevering belooft in ieder geval een spannend, spectaculair einde te worden.

In de laatste aflevering van het eerste en laatste seizoen van Gotham Knights staat veel op het spel. In "Night of the Owls" kunnen "tienduizenden mensen sterven", en kan Gotham "kaboom" gaan.

Gotham Knights seriefinale


Kortom, er staat een hoop op het spel voor de laatste aflevering van Gotham Knights. Een passend einde voor deze korte serie zit er wellicht dus aan te komen.

Jeffrey Hunt heeft de aflevering, die door Chad Fiveash en James Stoteraux geschreven is, geregisseerd.



Gotham Knights geannuleerd


Eerder deze maand maakte The CW bekend dat ze Gotham Knights al na een seizoen cancellen. De kijkcijfers en ratings waren blijkbaar niet overtuigend genoeg om een vervolg te verantwoorden.

Showrunners James Stoteraux en Chad Fiveash gaven op social media aan dat het ze tevens niet gelukt is om een nieuw thuis te vinden voor de serie, om een tweede seizoen mogelijk alsnog waarheid te maken.

Gotham Knights is nu te zien op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Een Moord Kost Meer Levens' van Peter R. de Vries komt tot leven in nieuwe spannende serie op Videoland
Series / Nieuws

'Een Moord Kost Meer Levens' van Peter R. de Vries komt tot leven in nieuwe spannende serie op Videoland

Monic Hendrickx en Melody Klaver zijn onder andere in de serie te zien.

Onlangs is de nieuwste Videoland-serie aangekondigd over een speciaal onderwerp: het boek van Peter R. de Vries Een Moord Kost Meer Levens. Ook de cast is bekendgemaakt, waaronder Chris Peters, Jacob Derwig, Melody Klaver en Monic Hendrickx.

Het boek van Peter R. de Vries is geschreven in 1994 door de misdaadverslaggever en vertelt over het tragische leven van Paul Spruit.

Plot


Het bestaan van de familie Spruit is voor eeuwig verstoord wanneer de vader van Paul wordt opgepakt wegens de moord op twee kinderen. De situatie wordt alleen maar erger wanneer een ex van Pauls moeder intrekt.

De man blijkt losse handjes te hebben, waardoor Paul op een zeker moment het recht in eigen hand neemt en zijn stiefvader vermoordt. Zo vader, zo zoon, blijkt op gruwelijke wijze. Het is de bron van enkel nog meer rampspoed voor de familie.

Rollen


Door RTL werd eerder al gedeeld dat Chris Peters de rol van Paul op zich zal nemen. Jacob Derwig speelt diens vader Gerard.

Voor Monic Hendrickx en Melody Klaver is nog niet duidelijk wie zij zullen spelen. Logischerwijs zou Hendricx de moeder van het gezin spelen, maar daar is nog geen zekerheid over.

Release


De verwachting is dat de serie zal uitkomen in het najaar bij Videoland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bekende horrormeester Ryan Murphy verruilt Netflix voor Disney+: Wat betekent dit voor jouw bingelijst?
Series / Nieuws

Bekende horrormeester Ryan Murphy verruilt Netflix voor Disney+: Wat betekent dit voor jouw bingelijst?

Disney is bezig haar portfolio uit te breiden en de bekende horrormeester kan daar vast aan bijdragen.

De bekende maker van meerdere angstaanjagende titels als American Horror Story, The Watcher en Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story Ryan Murphy gaat zijn biezen pakken bij Netflix en vertrekt naar Disney.

Sinds Murphy bij Netflix aan de slag ging was het nagenoeg succes na succes, zeker gezien de enorme populariteit en controverse die gepaard ging met het uitbrengen van de Dahmer-serie. Maar daar komt nu een eind aan.

Netflix probeerde grote namen binnen te halen


Murphy was samen met Brad Falchuk al jarenlang bekend om hun succes met American Horror Story. Netflix besloot een aantal jaren terug om grote namen binnen te halen om grote producties af te leveren, en besloot daar flinke sommen geld voor neer te leggen.

Nadat Netflix besloot de samenwerking aan te gaan met Murphy werden er goed bekeken titels gemaakt als de One Flight Over the Cuckoo's Nest spin-off Nurse Ratched, het spannende The Watcher en natuurlijk de Dahmer-serie.

Nu breidt Disney uit


De stap om naar Disney te gaan is enigszins te verklaren. Hij maakte voor televisienetwerk FX al American Horror Story. En laat het nou Disney zijn dat tegenwoordig ook eigenaar is van FX on Hulu.



Misschien meer middelen en meer budget voor Murphy om aan zijn project te werken? We zullen het binnenkort vast horen. Vooralsnog kijk je alle projecten van Murphy, waaronder die van Monster - Dahmer: The Jeffrey Dahmer Story, op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit personage zou het gehele MCU wel eens drastisch kunnen veranderen
Series / Nieuws

Dit personage zou het gehele MCU wel eens drastisch kunnen veranderen

'Secret Invasion' heeft potentiële implicaties voor het MCU in zijn geheel.

De langverwachte miniserie Secret Invasion komt eraan. Nick Fury (Samuel L. Jackson) is terug, en hij staat oog in oog met oude bekende Gravik (Kingsley Ben-Adir). Hij heeft een appeltje met Fury te schillen, en dit gaat terug tot aan de gebeurtenissen in Captain Marvel.

In een interview met Screen Rant geeft Ben-Adir echter aan dat er meer aan de hand is. Fury is bepaalde beloftes aan de Skrull niet nagekomen. Gravik wil inderdaad wraak nemen, maar zijn plan heeft potentieel consequenties voor het gehele MCU.

Meer dan verwoesting


De Skrull bouwt een destructieve machine die de mensheid zal verwoesten. Nadat de Skrulls een nieuwe thuiswereld beloofd werd nadat hun eigen wereld werd verwoest, is hier jaren later niets van terechtgekomen. Gravik wil echter meer dan alleen verwoesting brengen, Fury moet hier getuige van zijn.

Herkenbaar en echt


Ben-Adir: "Wat telkens terugkomt is dat Gravik wil dat Fury ziet wat hij doet. Dat is het zieke element, en ik denk dat hij er in het geval van Fury een schepje bovenop wil doen. Hij heeft zoveel moeten slikken door de jaren heen, dat hij bij zichzelf denkt 'ik ben er klaar mee, nu moeten jullie het maar eens voelen'".

"Ik denk dat heel veel mensen dat gevoel wel eens hebben, en eens goed terug willen slaan. Dit geeft Gravik een duistere kant, maar het houdt hem ook herkenbaar en echt," besluit Ben-Adir.

Hoe Gravik's plannen zich zullen ontvouwen kun je zelf bekijken: Secret Invasion kun je streamen vanaf 21 juni op Disney+





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Haley Lu Richardson wordt "de echte schurk" in 'The White Lotus' genoemd en ze is er kapot van
Series / Nieuws

Haley Lu Richardson wordt "de echte schurk" in 'The White Lotus' genoemd en ze is er kapot van

De actrice schrok van de reacties die fans gaven op haar personage.

Fans van de vlijmscherpe satire The White Lotus zijn sinds seizoen twee bekend met de verwende Portia, gespeeld door actrice Haley Lu Richardson. De Gen Z-er houdt zich onder andere bezig met klagen over haar ontbrekende levenszin.

Op sociale media lieten veel fans weten wat ze van het personage vonden. Daaruit bleek dat het personage enorm veel irritatie opriep. Voor velen was de onuitstaanbare Portia zelfs de echte 'villain' van de serie.

Podcast


In de podcast van het Amerikaanse Variety ging de actrice in op die meningen. Ze zit er blijkbaar nogal mee dat haar personage die hatelijke status heeft.

''Ik werd er verdrietig om'', zei de actrice. ''Ik nam het persoonlijk en wist niet hoe ermee om te gaan. Ik vond het ook oneerlijk. Hoe kun je naar alle personages in deze serie kijken en Portia de ergste vinden?''

HBO Max


Wil je de 'superschurk' zelf eens in actie zien en zelf oordelen? Bekijk dan The White Lotus op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze Marvel-acteur is onverwacht te zien als Nederlandse kok in 'The Bear' seizoen 2
Series / Nieuws

Deze Marvel-acteur is onverwacht te zien als Nederlandse kok in 'The Bear' seizoen 2

De eerste recensies staan online, en deze Marvel-acteur doet het volgens de critici prima.

Volgende maand zien we in Nederland hoe het verder gaat met Carmen 'Carmy' Berzatto (Jeremy Allen White). De kok is naar Chicago gekomen om het restaurantje van zijn familie te redden.

Naast de vaste castleden zien we ook een optreden van Will Poulter, oftewel Adam Warlock uit Guardians of the Galaxy Vol. 3. Zijn personage is een Nederlandse kok die Marcus (Lionel Boyce) een en ander moet bijbrengen.

Gouden godheid


Eerder zagen we Poulter als nieuwskomer in het MCU, en wel als gouden godheid Adam. Hij kruist hierin meerdere malen het pad van de Guardians, met onverwachte gevolgen.



Vriendelijke en artistiek


In The Bear is hij een ander soort godheid, en wel in de keuken. Marcus is verantwoordelijk voor de patisserie maar hij moet nodig zijn vaardigheden bijspijkeren. Hiertoe vertrekt hij naar het Deense Kopenhagen waar hij een Nederlandse mentor krijgt. Poulter's personage zal Marcus de fijne kneepjes van het maken van gebak bijbrengen.

Poulter krijgt goede kritieken voor zijn rol: de naam van zijn personage wordt niet genoemd, maar The Daily Beast is complimenteus. Marcus krijgt een "vriendelijke, artistieke en accurate" docent patisserie. Vanity Fair noemt Poulter's optreden "intens op een magnetische manier".

Naast Bob Odenkirk (Breaking Bad, Better Call Saul) heeft de onverwacht populaire komedieserie bij deze nog een bekend gezicht aan de cast toegevoegd voor het nieuwste seizoen.

In Nederland kun je seizoen 2 van The Bear vanaf 19 juli bekijken op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Strange New Worlds': de vertrouwde Klingons zijn terug en dit is waarom
Series / Nieuws

'Star Trek: Strange New Worlds': de vertrouwde Klingons zijn terug en dit is waarom

De makers kiezen voor de traditionele Klingons, maar niet vanwege protesten van fans!

In Star Trek: Discovery kwamen we een totaal ander type Klingons tegen. Hun identiteit was bijna dierlijk te noemen, met een spraak die uit de nodige keelklanken bestond.

In Star Trek: Strange New Worlds zien we echter de bekende Klingons terug. Regisseur Chris Fisher legt uit dat de reden vrij eenvoudig is, en het heeft niets met onvrede van de fans te maken. Teveel make up hindert nu eenmaal bij het fatsoenlijk uitbeelden van een personage.

Ander verhaal


In Star Trek: Discovery lag uiteraard de nadruk op de Klingon-identiteit als vijand van de Federation. In die context is het begrijpelijk dat de angstaanjagende kant van de Klingon-cultuur op de voorgrond wordt gezet.

Andere nadruk


In de podcast The 7th Rule gaat Fisher wat dieper in op het terugdraaien van deze weergave. In seizoen 2 zullen de Klingons een belangrijke rol spelen, met de nodige karakter-ontwikkeling. Dit is totaal anders dan de wezens die we zagen in Star Trek: Discovery. Fisher: "Het reïntroduceren van de Klingons was een behoorlijke uitdaging voor me".

"We hebben Klingons nodig die emoties over kunnen brengen via hun gezichtsuidrukking. Met teveel make up en allerhande visuele effecten gaat dat niet. Gedurende het seizoen zullen de kijkers zien hoe hun gewelddadige, bloeddorstige kant wat minder de nadruk heeft gekregen".

Ongeacht het vormgeven van de Klingons, het is onwaarschijnlijk dat kijkers de Klingon-cultuur als bezadigd gaan ervaren. De bijzondere mix van filosofie en krijgersmentaliteit op Qo'noS is daar te levendig en te complex voor.

Kijk Star Trek: Strange New Worlds op SkyShowtime.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit epische nieuwe scifi-universum komt steeds dichterbij en krijgt steeds meer updates
Films / Video/clip/featurette

Dit epische nieuwe scifi-universum komt steeds dichterbij en krijgt steeds meer updates

In 2021 zagen we de eerste grote film van regisseur Zack Snyder welke hij voor Netflix maakte. Na deze zombiefilm, 'Army of the Dead', kunnen we aan het einde van dit jaar een nieuw spektakel verwachten van de regisseur en Netflix.

Op 22 december zal Netflix na een korte beperkte theatrale run dan eindelijk Rebel Moon releasen op de dienst.

Nog niet alle castmembers zijn vrijgegeven maar we weten wel dat Sofia Boutella heldin Kora speelt, Ray Fisher vertolkt de rol van Blood Axe en Djimon Hounsou is te zien als generaal Titus. Anthony Hopkins horen we in de film als een robot genaamd Jimmy.

Over het verhaal


Rebel Moon gaat zich afspelen in een ver sterrenstelsel. Met Balisarius gepositioneerd als een tirannieke regent die de vreedzame kolonie wil veroveren, zou dit Kora en de krijgers die ze rekruteert naar haar zaak kunnen leiden om een ​​basis op te zetten om hun strategie tegen de troepen van Balisarius uit te stippelen.



De wereld waar Kora en haar bondgenoten leven, zou het laatste bolwerk in de melkweg kunnen zijn tegen de oorlog die Balisarius van planeet tot planeet voert. In ieder geval is de intergalactische schaal van Rebel Moon extreem groot.

Glimps van een nieuw universum


Terwijl een glimps van de film werd getoond in een eerdere Netflix-preview-videoteaser, kwamen er meer Rebel Moon-updates binnen tijdens het Netflix Tudum-evenement met een video die een kijkje achter de schermen geeft bij de film.



In een first-look artikel van Vanity Fair werd onthult dat Rebel Moon niet alleen wordt beïnvloed door Star Wars maar ook door Dune. De film gaat over Veldt, een maan die rijkdom, politieke macht en een immens leger heeft vergaard, en de inwoners gebruiken dit om zichzelf te beschermen tegen de heersers van de moederwereld.

Tweede deel


Een deel van het laatste Rebel Moon-nieuws ging over het vervolg. De belangrijkste opnames en fotografie van de film was eigenlijk een back-to-back-shoot, met Rebel Moon 2 als voltooid onderdeel van de productie. Snyder staat al bekend om zijn lange speelduur van de films die hij maakt, nu heeft hij mogelijk de langste film tot nu toe gemaakt.



Ook interessant is dat er ook uitgebreide R-rated versies van de film zullen komen. De wereld zal voor nu echter moeten wachten op welke versie dan ook tot de kerstvakanties om het eerste hoofdstuk van de Rebel Moon-franchise te zien en om te ontdekken hoe groot het universum zal zijn.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 heftige thrillerseries op Netflix laten je niet meer los
Series / Featured

Deze 4 heftige thrillerseries op Netflix laten je niet meer los

Pas op: deze heftige Netflix-series zijn niet voor iedereen bedoeld.

Soms iets te gewelddadig, dan weer wat te pikant - deze heftige Netflix-series zoeken allemaal een randje op. Check hieronder of je ze alle vier al gezien hebt, en zo niet, welke jij gaat opzetten vanavond.

Fake Profile | Netflix | 10 afleveringen



Met behulp van een nepaccount slaat Camilla haar droomprins aan de haak op een datingapp. Maar haar zorgvuldig gesponnen web aan leugens komt steeds meer onder druk te staan wanneer hun relatie anders begint te lopen dan ze had verwacht.

Lees de recensie van SerieTotaal.



Unseen | Netflix | 6 afleveringen



Een huishoudelijk werkster gaat in Zuid-Afrika op zoek naar haar vermiste echtgenoot en komt in aanraking met de kopstukken van de lokale onderwereld. Tijdens haar zoektocht lukt het haar verder niet om haar eigen handen ook schoon te houden.

Lees de recensie van SerieTotaal.



Obsession | Netflix | 4 afleveringen



De affaire tussen een chirurg en de verloofde van zijn zoon neemt enorme proporties aan en slaat om naar een ongezonde obsessie. De man zet zijn huwelijk en zijn carrière op het spel, maar waarvoor nou echt?

Bekijk de trailer.

Suburra | Netflix | 3 seizoenen



In een kustplaatsje vlakbij Rome wordt er een bloederige strijd ontketend tussen de lokale maffia, corrupte autoriteiten en zelfs het Vaticaan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze actrice keert na 4 jaar van afwezigheid weer terug in 'American Horror Story'!
Series / Video/clip/featurette

Deze actrice keert na 4 jaar van afwezigheid weer terug in 'American Horror Story'!

Ze is een tijdje afwezig geweest, maar Emma Roberts is terug van weggeweest in 'American Horror Story'.

Een nieuwe achter de schermen video heeft onthuld dat Emma Roberts na vier jaar van afwezigheid weer terugkeert in American Horror Story.

Roberts maakte haar debuut in American Horror Story: Coven, waarin ze de rol speelde van Madison Montgomery. Daarna heeft ze nog in vier andere seizoenen meegespeeld, zowel in kleine als grotere rollen.

She's back


Ze was voor het laatst te zien in American Horror Story: 1984, maar ze maakt nu weer haar terugkeer voor een rol in American Horror Story: Delicate.

In een recente video van The AHS Zone zien we de opnames van het nieuwste seizoen van AHS en daarin staat Roberts volop in de schijnwerpers. Bekijk de video hieronder:



Wat te verwachten


Er wordt gezegd dat Roberts een personage gaat spelen met de naam Anna Alcott. Volgens het boek waarop het nieuwe seizoen is gebaseerd, is Alcott een actrice die wanhopig zwanger probeert te worden.

In de video kunnen we ook zien dat Roberts wordt omringd door een groep vrouwen, maar we zullen nog even moeten afwachten wat dat precies betekent.



Kijk in de tussentijd alle andere seizoenen van American Horror Story op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bijna bij de NPO: het nieuwe seizoen van de sinistere advocatenthriller 'Top Dog'
Series / Nieuws

Bijna bij de NPO: het nieuwe seizoen van de sinistere advocatenthriller 'Top Dog'

In de advocatenthriller moet een ongewoon duo een grimmige zaak oplossen.

Eerder dit jaar kwam het eerste seizoen van de ijzige advocatenthriller Top Dog uit in Nederland bij de NPO, maar heel gauw zullen fans van Nordic Noir kunnen genieten van het tweede seizoen. Deze zal vanaf 22 juni te bingen zijn op NPO Plus. Wat voor jou?

Gebaseerd op het gelijknamige boek van Jens Lapidus wordt in de Zweedse serie het verhaal van advocate Emily Jansson verbeeld, die hogerop wil klimmen bij advocatenkantoor Leijnon & Partners.

Plort


In de zaak, die Emily's carrière belooft te lanceren, moet ze achterhalen hoe de jonge CEO van een succesvol familiebedrijf ontvoerd heeft kunnen worden.



Met de hulp van Najdan "Teddy" Maksumic, een ex-gevangene met spijt van zijn daden, gaat Emily op pad om de waarheid boven water te krijgen. Het duo raakt al gauw verstrengeld in een groter complot, dat meerdere seizoenen behoeft om te worden ontrafeld.

Release


Vanaf 1 juli zal de serie te vinden zijn op NPO Start en zal hij wekelijks te zien zijn op NPO3. Voor wie niet zolang kan wachten, is de serie ook vanaf 22 juni te bingen op NPO Plus.

Bekijk het eerste seizoen van Top Dog alvast op NPO Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit personage gaan we officieel niet meer zien in 'Fear the Walking Dead'
Series / Interview

Dit personage gaan we officieel niet meer zien in 'Fear the Walking Dead'

Er werd al naar gehint dat Morgan misschien 'Fear the Walking Dead' zou verlaten, maar nu is het officieel bevestigd.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Lennie James, bekend van zijn rol als Morgan Jones in Fear the Walking Dead, heeft nu officieel bevestigd dat hij de serie zal verlaten tijdens het achtste seizoen.

In de laatste aflevering konden we zien dat Morgan samen met zijn dochter Mo op weg was naar de Alexandria Safe-Zone om Rick op te sporen. Terwijl hij terugblikt op zijn reis tot nu toe, wordt er al gehint dat dit mogelijk zijn laatste zou kunnen zijn.

Einde in zicht


In een recent interview met ComicBook bevestigt James dat de zoektocht naar Rick inderdaad het einde betekent van Morgan's tijd in Fear the Walking Dead.



Zo liet hij weten dat kijkers zijn personage niet meer zullen zien in de laatste 6 afleveringen van The Walking Dead spin-off. Bekijk zijn uitspraak hieronder.

Klaar is klaar


"Je zult hem niet meer zien," begon James. "Ik denk dat het gewoon de manier was waarop het verhaal zich ontvouwde voor het laatste seizoen. Het had te maken met de timing en met wat de makers Andrew Chambliss en Ian Goldberg wilden vertellen in het slotseizoen."

Daarna zei hij nog: "Ze wilden een aanzienlijk deel van de eerste zes afleveringen besteden aan Morgan's verhaal en daarna op dezelfde manier verdergaan."



Stream alle afleveringen van Fear the Walking Dead op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 splinternieuwe films zetten Netflix en Disney+ in lichtelaaie
Films / Featured

Deze 3 splinternieuwe films zetten Netflix en Disney+ in lichtelaaie

Chris Hemsworth is terug als huurling, de pikante geschiedenis van chippies, en een scherpe kijk op Spanje.

Chris Hemsworth keert weer terug naar zijn oude rol als huurling in de Extraction-reeks, terwijl Jesse Garcia de geschiedenis van pittige chips verbeeldt. Deze gloednieuwe films, en meer, kwamen deze week uit bij Netflix en Disney+, waarover de recensenten van FilmTotaal wederom hun oordeel vellen.

Extraction 2 | Netflix



Ietsjes beter is dit vervolg dan zijn voorganger Extraction, oordeelde recensent Thierry Verhoeven. De film met Chris Hemsworth is weer helemaal volgestouwd met keiharde actie, en voldoet daarmee ruim voldoende aan de criteria voor een prima avond op de bank.

De film kreeg 2.5 ster van Verhoeven, die deelde: "Net als in het vorige deel is het absolute hoogtepunt een langdurige actiescène die volledig in één take lijkt te zijn opgenomen. Dat daar ongetwijfeld wat digitale hulpmiddelen aan te pas zijn gekomen doet weinig af aan de prestatie; het is een knap staaltje filmmaken met genoeg variatie om de volle twintig minuten te blijven boeien."

Lees de rest van de recensie.

Flamin' Hot | Disney+



De geschiedenis van pikante chips wordt in een grappig fictiejasje gestoken met een poederlaagje maatschappijkritiek erop. Helaas een tikje te flauw, vond Terence Shea, maar desalniettemin een luchtige film die de verschillende smaken van racisme in de VS laat zien.

Shea gaf de komedie 3 sterren, en lichtte toe: "Het camerawerk is soepel en de acteurs voeren de soms soapachtige dramascènes uit zoals het past bij de dialogen. Het is waargebeurd, het is de overwinning van een underdog. Goed dat de film is gemaakt en dat het verhaal verteld is. Zoals altijd is het een combinatie van een goed idee, motivatie om door te zetten en de gunfactor. "

Lees de rest van de recensie.

La Mala Familia | Netflix



In deze unieke film, die op het dunne lijntje tussen fictie en non-fictie balanceert, spelen zes vrienden een ingrijpende gebeurtenis na, die hen enkele jaren geleden is overkomen. Op een intieme en genuanceerde wijze weten de makers het verhaal van de vriendengroep eer aan te doen volgens Sjoerd van Wijk.

Daarom kreeg de film 3.5 ster van hem. Van Wijk vertelde: "In hun debuutfilm schept het filmmakerscollectief BRBR… een veilige plek voor de vrienden om hun verleden te bespreken. In alle onderonsjes voelt de aanwezigheid van tegenwerkende instanties nooit ver weg. Het tekent alle besproken problemen over werk zoeken of op het rechte pad blijven. De sociale kritiek op een Spaanse samenleving waar men maar moeilijk een tweede kans krijgt, kruipt zo subtiel binnen."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe is het tegenwoordig toch met met de knappe en charismatische strandwacht 'Matthew Brody' uit 'Baywatch?
Series / Featured

Hoe is het tegenwoordig toch met met de knappe en charismatische strandwacht 'Matthew Brody' uit 'Baywatch?

De rol van Matthew Brody werd gespeeld door de Franse acteur David Charvet.

In de jaren negentig was Baywatch één van de meest iconische tv-series ter wereld. De prachtige stranden, de onverschrokken en er zeer goed uitziende strandwachten en de meeslepende verhalen maakten het een enorm succes. Eén van de voornaamste personages in de serie was Matthew Brody, gespeeld door David Charvet.

Matthew Brody was een knappe strandwacht met en charmante mix van zelfverzekerheid en een vleugje humor. In de serie laat hij ook menig dameshart sneller kloppen.

David Charvet


David Charvet is een Fransman die werd geboren op 15 mei 1972 in Lyon. Toen hij negen jaar oud was verhuisden hij en zijn gezin naar de Verenigde Staten. Na een carrière als zanger en fotomodel nam hij de rol aan van Matthew Brody in Baywatch en werd hij echt een internationale ster.

Naast zijn rol in Baywatch, heeft Charvet ook nog in andere series gespeeld. Zo deed hij twee seizoenen mee in Melrose Place als Craig Field. Verder is hij ook in de muziek actief gebleven en nam hij duetten op met grootheden als Bryan Adams en Seal.



Privé-leven


Charvet was sinds 2011 getrouwd met Brooke Burke, een actrice die ook in Baywatch heeft gespeeld. Zij hebben samen twee kinderen. Een paar jaar geleden zijn zij gescheiden. Hij heeft momenteel een relatie met Oksana Rykova.

Charvet is ook privé een echte womanizer. In het verleden had hij ook korte relaties met Pamela Anderson, Yasmine Bleeth en Bar Rafaeli.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Deze langlopende scifi-serie eindigde met één van de meest gehate finales aller tijden

  2. 2. Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

  3. 3. "Sherlock, ontmoet je gelijke": critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast over dit gloednieuwe moordmysterie

  4. 4. Met de beruchte 0% op Rotten Tomatoes is dit de slechtste Netflix-serie aller tijden

  5. 5. Duistere Netflix-thriller trapt over een paar dagen af: is dit de volgende hit?

Bekijk alle artikelen