search
'Star Trek: Strange New Worlds': de vertrouwde Klingons zijn terug en dit is waarom

'Star Trek: Strange New Worlds': de vertrouwde Klingons zijn terug en dit is waarom

De makers kiezen voor de traditionele Klingons, maar niet vanwege protesten van fans!

Valeria Milić
In Star Trek: Discovery kwamen we een totaal ander type Klingons tegen. Hun identiteit was bijna dierlijk te noemen, met een spraak die uit de nodige keelklanken bestond.

In Star Trek: Strange New Worlds zien we echter de bekende Klingons terug. Regisseur Chris Fisher legt uit dat de reden vrij eenvoudig is, en het heeft niets met onvrede van de fans te maken. Teveel make up hindert nu eenmaal bij het fatsoenlijk uitbeelden van een personage.

Ander verhaal


In Star Trek: Discovery lag uiteraard de nadruk op de Klingon-identiteit als vijand van de Federation. In die context is het begrijpelijk dat de angstaanjagende kant van de Klingon-cultuur op de voorgrond wordt gezet.

Andere nadruk


In de podcast The 7th Rule gaat Fisher wat dieper in op het terugdraaien van deze weergave. In seizoen 2 zullen de Klingons een belangrijke rol spelen, met de nodige karakter-ontwikkeling. Dit is totaal anders dan de wezens die we zagen in Star Trek: Discovery. Fisher: "Het reïntroduceren van de Klingons was een behoorlijke uitdaging voor me".

"We hebben Klingons nodig die emoties over kunnen brengen via hun gezichtsuidrukking. Met teveel make up en allerhande visuele effecten gaat dat niet. Gedurende het seizoen zullen de kijkers zien hoe hun gewelddadige, bloeddorstige kant wat minder de nadruk heeft gekregen".

Ongeacht het vormgeven van de Klingons, het is onwaarschijnlijk dat kijkers de Klingon-cultuur als bezadigd gaan ervaren. De bijzondere mix van filosofie en krijgersmentaliteit op Qo'noS is daar te levendig en te complex voor.

Kijk Star Trek: Strange New Worlds op SkyShowtime.
Aanbevolen artikelen