'Star Trek: Strange New Worlds' zorgt voor een belangrijke correctie in de franchise

Deze spin-off brengt een cruciaal element van de Star Trek-mythologie weer naar voren.

Valeria Milić, 29-05-2023 11:11

De Star Trek-franchise, ooit begonnen door Gene Roddenberry, heeft door de jaren heen voor het nodige vermaak gezorgd. Hierin verdween Roddenberry's oorspronkelijke idee wel een beetje naar de achtergrond.
De allereerste serie ging namelijk over het ontdekken van het heelal. Een bemanning die uit allerlei verschillende types bestond zocht nieuwe beschavingen. De prequelserie gaat in dat opzicht terug naar de basis.

Verrassende wendingen

Het is alleen maar logisch dat je je bij het maken van series aanpast aan het steeds veranderende tv-landschap. Spin-offs zoals Star Trek: Deep Space Nine en Star Trek: Picard volgden deze wat meer hedendaagse aanpak. Er was sprake van een uitgebreidere verhaallijn met verrassende wendingen en dramatische momenten.

Star Trek: Strange New Worlds gaat terug naar de basis. De afleveringen zijn meer episodisch, maar de passie voor onderzoeken en verkennen staat op de voorgrond. De bemanning staat te trappelen om te ontdekken wat het heelal te bieden heeft en duidelijk met veel succes. In de woorden van Noonien Sing: "We zijn ontdekkers".

Wat de vele fans betreft mogen ze daar nog lang mee doorgaan.

Je kunt seizoen 2 van Star Trek: Strange New Worlds streamen vanaf 15 juni op SkyShowtime.

Lees meer over: Star Trek Strange New Worlds, Ethan Peck, Anson Mount, Melissa Navia, Celia Rose Gooding, Paul Wesley, Jess Bush, Christina Chong

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Kinderen 'GOT'-actrice moesten zwijgen over rol

Kinderen 'GOT'-actrice moesten zwijgen over rol

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie