search
'The Rings of Power' onthulde dit grote mysterie eigenlijk al in de eerste twee afleveringen

'The Rings of Power' onthulde dit grote mysterie eigenlijk al in de eerste twee afleveringen

De muziek van een serie betekent vaak meer dan je in eerste instantie doorhebt.

Nina Beerendonk
Seizoen 1 van The Rings of Power eindigde met de onthulling dat Halbrand, de vertrouwde bondgenoot van Galadriel, eigenlijk de hele tijd al Sauron was. Hoewel dit voor velen als een verrassing kwam, was dit via een slimme truc al te merken in de eerste twee afleveringen van de serie.

In een exclusief interview met Screen Rant legde componist Bear McCreary uit hoe de muziek in het seizoen een grote hint was naar de ware identiteit van Halbrand. Zelfs al in de eerste twee afleveringen van The Rings of Power.

Dezelfde melodie


Hij onthulde dat Sauron en Halbrand hetzelfde themalied delen, dat ook was gecomponeerd met de One Ring in gedachten:

"Het is interessant omdat ik het heb weggegeven, als je er maar goed genoeg op let. De melodie van Sauron is de omgekeerde melodie van Halbrand. Ze zijn hetzelfde. En ik ben er zo duidelijk over, ik zeg het gewoon keer op keer".

Misleiden


"De context is heel anders, maar de aanwijzingen zijn er. Elk personage heeft grote sprongen en gigantische zinnen die de lucht in vliegen, behalve Sauron. Hij is erg cirkelvormig; het is een ring. Het komt steeds weer terug op dezelfde toon waarop het begon", vervolgt McCreary."Dat van Halbrand ook, en ik denk dat zelfs je onderbewustzijn zou kunnen opmerken dat van al onze hoofdrolspelers dit het enige thema is dat klein is. Maar ik doe mijn best om je te misleiden. Ik gebruik harmonie en context en zeg: 'Nee, nee, nee, nee. Hij is een held. Let niet op de noten".

Seizoen 2


Hoewel we het technisch gezien dus hadden kunnen zien aankomen, kwam de echte onthulling van Saurons identiteit pas op het einde van het seizoen. Seizoen 2 van The Rings of Power verschijnt ergens begin 2024 op Prime Video.Aanbevolen artikelen