search

Ons nieuws van donderdag 22 juni 2023

Recensie Netflix-serie 'Break Point'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Break Point'

In deze vermakelijke tennisserie weten juist de tennisbeelden het minst te overtuigen.

Regie: Martin Webb | Afleveringen: 10 | Speelduur: 43-52 minuten | Jaar: 2023

De vlotte tennisserie Break Point komt op het perfecte moment met nieuwe afleveringen. Waar de vijfde aflevering, uitgebracht in januari, nog inzoomde op het (recent weer gespeelde) Roland Garros-toernooi, trappen de resterende afleveringen af met het rap naderende Wimbledon. Het is ideale marketing, waarbij de sterren van het voorbije tennisseizoen verstokte liefhebbers en nieuwe volgers warm mogen maken voor de toernooien van nu en later. Gelukkig is de serie energiek en vermakelijk genoeg om die stemmingmakerij te omarmen.

Break Point volgt de seizoensloop van de zogenoemde grandslamtoernooien, de vier jaarlijkse wedstrijden die elke tennisser wil winnen, en laat zien hoe mannelijke en vrouwelijke sterspelers op en naast de baan omgaan met hun hoogte-en dieptepunten. Door de knock-outopzet van de wedstrijdkalender moet elke prof leren om (veel) te verliezen: per ronde neemt de helft van het deelnemersveld afscheid. Toch is het merendeel van de in 2022 gevolgde tennissers ook dit sportjaar weer van de partij.

Een van de risico's bij documentaires over topsporters is dat topsportclichés afbreuk doen aan de geloofwaardigheid. Natúúrlijk wil iedere proftennisser nummer een van de wereld worden, vraagt het offers om de top te bereiken en kan het neerzetten van een zegereeks verslavend werken. Het is in dat kader extra intrigerend dat Break Point begint met een portret van Nick Kyrgios, een spraakmakende alles-of-niets-tennisser die zo'n beetje elke tenniscliché logenstraft. De temperamentvolle Australiër heeft lak aan voorbeeldgedrag en bouwt alleen trainingsritme op als er echt iets groots te winnen valt.

"Soms zie je hem ineens een paar maanden niet," klinkt het als de wisselende sportieve prestaties van Kyrgios in de eerste aflevering worden toegelicht. De Australiër is de thuisfavoriet op de Australian Open, het grandslamtoernooi dat in januari standaard het titelseizoen opent, maar van tevoren weet niemand of hij ook daadwerkelijk zal gaan uitblinken.

Kyrgios is een man met twee gezichten. Het ene moment slaat hij een briljante bal tussen de benen door, het andere moment begint hij aan een ellenlange tirade tegen de scheidsrechter, het publiek en iedereen die hem verder nog dwarszit. De zevende aflevering refereert kort aan het feit dat Kyrgios tijdens Wimbledon voor de rechter werd gedaagd, omdat hij in 2021 zijn toenmalige vriendin zou hebben mishandeld. Afgelopen februari pleitte hij schuldig en tot op heden keerde hij nog niet terug op niveau.

Het is onvermijdelijk dat de kennis van nu bij het kijken voor wat extra scepsis zorgt, maar dat betekent niet dat Netflix alsnog had moeten ingrijpen: kijkers kunnen zelf oordelen, en zien vervolgens ook dat Kyrgios lang niet als enige zijn racket vernielt. Agressie en mentale weerbaarheid is in Break Point een breder thema en zonder slechte voorbeelden loopt de discussie over de schaduwzijden van de sport bij voorbaat dood.

Het is jammer dat de meest persoonlijke fragmenten vaak maar kort duren, omdat tijdens een aflevering verschillende spelers worden gevolgd ("Filmt ze jou of mij?" glimlacht Paula Badosa richting een concurrente) en er natuurlijk in de eerste plaats getennist moet worden. Als je bedenkt dat een vijfsetter op een grandslamtoernooi uren duurt, is het een hachelijke uitdaging om alles in afleveringen van driekwartier te proppen. De makers hebben hun best gedaan om de momenten op en naast de baan in balans te houden, maar kunnen niet voorkomen dat de veredelde wedstrijdsamenvattingen eruitzien als goedkope prestatievideo's.

Door de spektakelgerichte manier van monteren (flitsende weergaves van beslissende punten, hooguit vertraagd door dramatische slowmotionbeelden) komt de ware wedstrijdspanning ironisch genoeg niét over. Die spanning ontstaat namelijk juist door de pauzes en ademruimtes tussen de punten, waarbij de druk richting het einde van de wedstrijd geleidelijk het kookpunt bereikt. De meest waardevolle beelden in Break Point komen vanachter de schermen, bijvoorbeeld als een grote wedstrijd net is afgelopen. De show is over en het masker gaat af. Nog meer van dat graag, in seizoen twee.

★★★☆☆

Break Point is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Matthew McConaughey in 'The Last of Us'?
Series / Nieuws

Matthew McConaughey in 'The Last of Us'?

De rol van Joel ging naar Pedro Pascal, maar er waren destijds kapers op de kust.

De rol van Joel in de populaire serie The Last of Us is voor Pedro Pascal. Die speelt het personage zo natuurlijk en goed dat we ons niet kunnen voorstellen dat iemand anders deze rol zou spelen. Toch scheelde dat niet veel.

Nadat er een aantal jaar geleden werd aangekondigd dat The Last of Us, een veelgeprezen videogame uit 2013, een tv-serie zou krijgen, hielden de fans van de game hun adem in. Een geslaagde adaptatie van een game was er in de televisiewereld eigenlijk nog niet geweest en wie zou toch de hoofdrollen op zich nemen.

Enige discussie


De aankondiging dat Pedro Pascal de rol van Joel zou spelen leidde destijds tot wat lichte discussie, veel mensen vonden dit perfect maar er waren ook fans die dit minder zagen zitten. Zodra de eerste aflevering werd uitgezonden, nam het aantal mensen dat sceptisch was over de acteur echter aanzienlijk af, aangezien Pascal de rol meer dan uitstekend invulde.
Bekijk op instagram

Craig Mazin, showrunner, onthulde recentelijk dat het allemaal anders had kunnen lopen. Ook Mahershala Ali en Matthew McConaughey waren mogelijke keuzes. Mc Conaughey was wel daadwerkelijk met de showrunners in gesprek geweest, maar dat is uiteindelijk niet rond gekomen.

McConaughey


McConaughey zal ongetwijfeld een geloofwaardige Joel hebben neer kunnen zetten, maar we kunnen ons eigenlijk niet voorstellen dat hij het beter zou hebben gedaan dan Pascal.

Kijk de serie op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Ahsoka' dient tevens als vijfde seizoen van 'Star Wars: Rebels'
Series / Nieuws

'Ahsoka' dient tevens als vijfde seizoen van 'Star Wars: Rebels'

Bedenker Dave Filoni heeft officieel bevestigd dat de live-action serie ook onderdeel uitmaakt van de bejubelde animatieserie.

De in augustus te verschijnen Star Wars-serie Ahsoka wordt officieel omschreven als Star Wars: Rebels seizoen 5. Lees er hieronder meer over.

Hoewel animatieserie Star Wars: Rebels eindigde met seizoen 4, waren er een hoop losse eindjes die in een vijfde seizoen aan elkaar geknoopt zouden kunnen worden. Dat kwam er echter nooit van.

Losse eindjes


Maar nu is er dus de live-action serie Ahsoka, die de kans om dit recht te zetten, zal benutten.

Hoofdrolspeler Rosario Dawson liet het volgende erover kwijt tijdens een interview met Total Film:

"Het is soms lastig om bij dingen die je online leest te bepalen of het feit of (fan)fictie is. Maar ik weet vrij zeker dat Dave Filoni heeft gezegd dat dit min of meer het vijfde seizoen van Rebels is.

Dus het is gaaf dat we verder kunnen gaan met de personages die zo'n rijke geschiedenis hebben. Ahsoka heeft een duidelijke missie om achter Thrawn aan te gaan en gelooft er heilig in dat hij nog leeft. En dan is er natuurlijk nog de geschiedenis die ze heeft met Ezra."

Speculatie niet langer nodig


Dawsons opmerkingen bevestigen wat al wordt gespeculeerd sinds we Ahsoka Tano voor het eerst in live-action vorm zagen in The Mandalorian seizoen 2.

Ahsoka is vanaf 23 augustus a.s. te streamen via Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe is het nu toch met het excentrieke jaren '90-icoon 'Kramer' uit 'Seinfeld'?
Series / Featured

Hoe is het nu toch met het excentrieke jaren '90-icoon 'Kramer' uit 'Seinfeld'?

'Cosmo Kramer', de gekke buurman uit 'Seinfeld' werd gespeeld door acteur Michael Richards.

Seinfeld, is één van de meest geliefde sitcoms aller tijden. De serie liep van 1989 tot 1998 en volgde het leven van Jerry Seinfeld en zijn excentrieke vriendengroep in New York City. Eén van de meest opvallende en geliefde personages in de serie was Cosmo Kramer, gespeeld door Michael Richards.

Cosmo Kramer, vaak simpelweg 'Kramer' genoemd, was de excentrieke buurman en vriend van Jerry Seinfeld. Zijn karakter was absoluut uniek en onvergetelijk. Kramer werd bekend om zijn wilde kapsel, het binnenvallen van Jerry's appartement zonder kloppen en zijn komische fysieke humor.

Onvoorspelbaar


Kramer was nogal onvoorspelbaar en maakte altijd bizarre avonturen mee die de kijkers veelal flink aan het lachen konden maken.

Michael Richards, geboren op 24 juli 1949, is de getalenteerde acteur die 'Kramer' speelde. Richards' vermogen om hilarische en soms onhandige situaties tot leven te brengen, maakte van hem een favoriet onder de kijkers. Zijn rol in Seinfeld leverde hem vele prijzen en nominaties op, waaronder drie Emmy Awards voor 'Outstanding Supporting Actor in a Comedy Serie'.
Bekijk op instagram

Leven na 'Seinfeld'


Na het einde van Seinfeld richtte Richards zich op verschillende andere projecten. Hij speelde kleinere rollen in films en series, maar het was een uitdaging om los te komen van het legendarische personage van Cosmo Kramer.

Richards keerde later terug naar het televisiescherm met zijn eigen komische serie genaamd The Michael Richards Show, hoewel deze het succes van Seinfeld bij lange na niet kon evenaren. Richards lijkt inmiddels te genieten van zijn pensioen.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Rhaenyra krijgt een flinke make-over in 'House of the Dragon' seizoen 2
Series / Nieuws

Rhaenyra krijgt een flinke make-over in 'House of the Dragon' seizoen 2

Na alles wat Rhaenyra Targaryen in het vorige seizoen heeft meegemaakt, was het wel te verwachten dat ze er in seizoen 2 net wat anders uit zal zien.

Als er één ding is dat veel lof verdient in House of The Dragon, naast alle tijd en moeite die is gestoken in het creëren van alle verschillende draken, dan is het wel de haar- en make-upafdeling. En die moet het komende seizoen uiteraard ook weer aan de bak voor Rhaenyra.

Aangezien House Targaryen bekendstaat om zijn prachtige zilverblonde haar, moest het productieteam zich tot het uiterste inspannen om pruiken in deze kleur te creëren met verschillende texturen, stijlen en lengtes. Hoewel sommige pruiken beter waren dan andere, werden deze over het algemeen het middelpunt van de aandacht gedurende de serie.

Onmiddellijke transformatie


Hoewel sommige acteurs, zoals Matt Smith (Daemon Targaryen), een absolute hekel hadden aan het proces om ze op te zetten, vonden anderen, zoals Paddy Considine (Viserys) en Emma D'Arcy (Rhaenyra Targaryen), dat ze het perfecte hulpmiddel waren voor een onmiddellijke transformatie.

Voor D'Arcy, die meestal een korter kapsel heeft, werden Rhaenyra's lange blonde lokken een belangrijk onderdeel om in de rol te komen: "Pruiken zijn geweldig. Ze veranderen alles aan je gedrag".

Nieuwe look


"Ze veranderen hoe je door de wereld wordt gelezen en ontvangen. De wereld buiten de make-uptrailer is anders en reageert anders dan degene die je 's ochtends verliet", zei D'Arcy in hun meest recente interview voor AwardsWatch.



De acteur onthulde ook dat hun personage Rhaenyra in seizoen 2 een nieuwe look zal hebben. Met alle uitdagingen waarmee het personage aan het einde van seizoen 1 te maken kreeg, is het alleen maar passend dat deze er anders uit zal zien.

Geweldige pruik


D'Arcy trad verder niet in detail, om het plezier voor de fans niet te bederven, maar gaf wel toe dat de nieuwe pruik "geweldig" is. House of the Dragon seizoen 2 is momenteel in productie. De releasedatum is nog niet bekend. Bekijk het eerste seizoen op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things'-actrice Maya Hawke heeft gemengde gevoelens over de toekomst van haar personage
Series / Nieuws

'Stranger Things'-actrice Maya Hawke heeft gemengde gevoelens over de toekomst van haar personage

Krijgt Robin eindelijk een vriendin in seizoen 5 van 'Stranger Things'? Dit is wat Maya Hawke erover zegt.

Toen Maya Hawke zich in het derde seizoen bij Stranger Things voegde als Robin Buckley, dachten veel kijkers dat ze de nieuwe liefde zou worden van Steve Harrington (Joe Keery), maar al snel werd onthuld dat ze lesbisch was. In seizoen 5 staat haar personage iets te wachten wat Hawke gemixte gevoelens oplevert.

In het vierde seizoen was Robin verliefd op een van haar bandleden, en de finale onthulde een mogelijke romance voor het duo in de toekomst. Eerder zei Hawke dat ze hoopt dat Robin volgend seizoen iemand mag zoenen, maar nu heeft ze gemengde gevoelens over het feit dat Robin een vriendin krijgt.

Vriendschap


Volgens Hawke mag vriendschap meer aandacht krijgen in series. Dit vertelt ze in een interview met Yahoo Entertainment:

"Het is allebei geweldig, en ik hou ook van personages waarbij hun liefdesleven niet het middelpunt van hun bestaan is. Die vriendschap met Steve is zo speciaal. En vriendschappen hebben me door mijn leven gedragen. Ik denk dat ze heel belangrijk zijn en dat ze hun zendtijd verdienen".

Met eer sterven


Aangezien het vijfde seizoen van Stranger Things het laatste zal zijn, heeft Hawke ook met Rolling Stone gesproken over de mogelijkheid dat Robin sterft:



"Nou, het is het laatste seizoen, dus er gaan waarschijnlijk mensen dood. Ik zou graag sterven en een heldenmoment krijgen. Ik zou graag met eer sterven, zoals elke acteur zou willen. Maar ik hou van de manier waarop de Duffer Brothers om hun acteurs geven".

Duffer Brothers zijn verliefd


"De reden dat ze zo mooi schrijven voor mij en voor alle anderen is omdat ze verliefd worden op hun acteurs en hun personages, en ze hen niet willen vermoorden. Ik denk dat dat een mooie eigenschap is die ze hebben, en ik zou niet willen dat het anders was", vervolgt Hawke.



De releasedatum van Stranger Things seizoen 5 is nog niet bekend. Kijk tot die tijd de vorige seizoenen op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Rings of Power' onthulde dit grote mysterie eigenlijk al in de eerste twee afleveringen
Series / Nieuws

'The Rings of Power' onthulde dit grote mysterie eigenlijk al in de eerste twee afleveringen

De muziek van een serie betekent vaak meer dan je in eerste instantie doorhebt.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Seizoen 1 van The Rings of Power eindigde met de onthulling dat Halbrand, de vertrouwde bondgenoot van Galadriel, eigenlijk de hele tijd al Sauron was. Hoewel dit voor velen als een verrassing kwam, was dit via een slimme truc al te merken in de eerste twee afleveringen van de serie.

In een exclusief interview met Screen Rant legde componist Bear McCreary uit hoe de muziek in het seizoen een grote hint was naar de ware identiteit van Halbrand. Zelfs al in de eerste twee afleveringen van The Rings of Power.

Dezelfde melodie


Hij onthulde dat Sauron en Halbrand hetzelfde themalied delen, dat ook was gecomponeerd met de One Ring in gedachten:

"Het is interessant omdat ik het heb weggegeven, als je er maar goed genoeg op let. De melodie van Sauron is de omgekeerde melodie van Halbrand. Ze zijn hetzelfde. En ik ben er zo duidelijk over, ik zeg het gewoon keer op keer".

Misleiden


"De context is heel anders, maar de aanwijzingen zijn er. Elk personage heeft grote sprongen en gigantische zinnen die de lucht in vliegen, behalve Sauron. Hij is erg cirkelvormig; het is een ring. Het komt steeds weer terug op dezelfde toon waarop het begon", vervolgt McCreary.



"Dat van Halbrand ook, en ik denk dat zelfs je onderbewustzijn zou kunnen opmerken dat van al onze hoofdrolspelers dit het enige thema is dat klein is. Maar ik doe mijn best om je te misleiden. Ik gebruik harmonie en context en zeg: 'Nee, nee, nee, nee. Hij is een held. Let niet op de noten".

Seizoen 2


Hoewel we het technisch gezien dus hadden kunnen zien aankomen, kwam de echte onthulling van Saurons identiteit pas op het einde van het seizoen. Seizoen 2 van The Rings of Power verschijnt ergens begin 2024 op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans speculeren: is er enige waarheid in de meest bizarre 'From' seizoen 2 theorieën?
Series / Nieuws

Fans speculeren: is er enige waarheid in de meest bizarre 'From' seizoen 2 theorieën?

Kunnen deze bizarre theorieën kloppen of is het pure onzin?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Seizoen 2 van From heeft heel wat bizarre fan-theorieën opgeleverd. Er zijn talloze ideeën over de waarheid van de stad en de wezens van het bos. Maar wat is nu eigenlijk de meest bizarre theorie?

De personages uit From komen tijdens hun reis vast te zitten in een mysterieuze Amerikaanse stad. Deze locatie zit vol met angstaanjagende monsters die ‘s nachts op mensen jagen.

Theorieën


Seizoen 2 introduceert enkele nieuwe personages en hierdoor zijn de mysteries verbeterd en complexer geworden. Door de onverwachte gebeurtenissen zijn er dan ook genoeg wilde theorieën bedacht.

Eén van deze theorieën gaat over de mysterieuze Boy in White die vaak wordt gezien door Ethan en Victor. Het kind zou volgens deze theorie eigenlijk de overleden zoon zijn van Jim en Tabitha Matthews.

Is dit mogelijk?


Als deze theorie inderdaad zou kloppen, dan zou er één plotgat uitgelegd moeten worden. Victor heeft de jongen namelijk al gezien voordat de familie Matthews in de stad aankwam en voordat de jongen zelfs maar was geboren.

Bekijk hieronder de trailer en stream From op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Die verrassende terugkeer in 'Just Like That' zal 'Sex and the City'-fans helemaal blij maken
Series / Nieuws

Die verrassende terugkeer in 'Just Like That' zal 'Sex and the City'-fans helemaal blij maken

Sarah Jessica Parker verbreekt haar stilte rondom de terugkeer van Kim Cattrall als Samantha.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De vervolgserie van de iconische Sex and the City genaamd And Just Like That had een hele grote verrassing voor de originele fans in petto. Namelijk de terugkeer van Kim Cattrall als Samantha Jones.

Sarah Jessica Parker, die de enthousiaste Carrie Bradshaw speelt, heeft in een recent interview met TVLine iets meer informatie gegeven over deze terugkeer.

Een geschikt moment


Samantha verscheen niet in seizoen 1 van And Just Like That. Haar afwezigheid werd verklaard door een ruzie tussen haar en Carrie. Na de dood van Mr. Big (Chris Noth) nemen de twee vriendinnen echter weer contact met elkaar op.

Parker legde uit dat iedereen het een leuk idee vond om zo de 25e verjaardag van de serie te erkennen. Bovendien was "dit een zeer geschikt moment in een heel specifiek verhaal".



Oud en vertrouwd


Het is de bedoeling dat het snelle telefoontje van Samantha "gewoon heel normaal aanvoelt". Het moet namelijk de "lange levensduur van de vriendschap" benadrukken.

Bekijk hieronder een interview met Kim Catrell over haar terugkeer en stream And Just Like That op Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Salma Hayek over het walgelijke moment in haar aflevering van 'Black Mirror'
Series / Nieuws

Salma Hayek over het walgelijke moment in haar aflevering van 'Black Mirror'

Salma Hayek twijfelde erg nadat zij het script las van aflevering van 'Black Mirror'.

Er is momenteel ene hoop te doen om het nieuwe zesde seizoen van Black Mirror. Een aantal wereldberoemde acteurs in te zien in dit zesde seizoen, zoals: Aaron Paul, Josh Hartnett, Michael Cera, Kate Mara, John Hannah, Daniel Portman, Zazie Beetz en natuurlijk Salma Hayek.

In de eerste aflevering van het seizoen, 'Joan Is Awful', speelt Hayek een komische en uitvergrote versie van zichzelf. Joan, de hoofdpersoon van het verhaal gespeeld door Annie Murphy, ontdekt dat Streamberry, de fictieve versie van Netflix, een met AI gecreëerde show is begonnen die is gebaseerd op haar leven en waarin Hayek haar speelt.

Samen de strijd aan


Nadat de boel flink uit de hand loopt, zoeken de vrouwen elkaar op en proberen zij samen om de serie te beëindigen.

Aan Radio Times vertelde Salma Hayek dat ze twijfelde om aan de aflevering deel te nemen: "Er zijn zoveel dingen in het script die me hebben geschokt," zei de actrice.
Bekijk op instagram


Het grote moment


Ze doelt hierbij op de scéne waar de geacteerde Hayek in de aflevering ook op aanslaat. "Er is één groot moment waar ik vrede mee moest vinden en dat me deed afvragen: 'Wil ik dit echt doen? Krijg ik problemen?'"

"Ik kreeg de mogelijkheid om de vooroordelen die mensen over mij hebben te laten onderzoeken en zelfspot te gebruiken," vervolgde Hayek. "Het is alsof ik een alter ego heb gecreëerd waarin ik de meest walgelijke, groteske dingen kan doen die ik in het echte leven nooit zou doen. En toestemming krijg om dat te doen."



Kijk de serie hier op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zijn ze gek geworden bij HBO? HBO is van plan series te verkopen aan Netflix??
Series / Nieuws

Zijn ze gek geworden bij HBO? HBO is van plan series te verkopen aan Netflix??

HBO Max verkocht al eerder series aan anderen, maar nog nooit eerder aan grootste concurrent Netflix.

Naar verluidt overweegt Warner Bros. Discovery om enkele van haar HBO-series te verkopen aan Netflix, zodat deze series op beide streamingsdiensten zouden kunnen worden uitgezonden.

HBO-series zoals Sex and the City, Entourage en The Sopranos werden eerder al verkocht aan andere kabelnetwerken. Wat nieuw zou zijn aan deze 'move' is dat er voor het eerst series worden gedeeld met een andere streamingsdienst. En niet zo maar een streamingsdienst maar gelijk de grootse concurrent die HBO heeft.

Insecure


Volgens de geruchten zou de serie Insecure onderdeel zijn van de deel en wordt er nog over meer series gesproken.

Binnen HBO zijn er wel degelijk bezwaren geuit tegen dit plan, maar Warner Bros. Discovery lijkt hier toch vooral de financiële voordelen van in te zien.

Netflix en HBO Max?


Indien de deal doorgaat, zal dit voor het eerst zijn dat een serie zowel op Netflix als op HBO Max te zien is.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Logo voor 'The Batman'-spinoff 'The Penguin' onthuld
Series / Nieuws

Logo voor 'The Batman'-spinoff 'The Penguin' onthuld

De eerste concrete beetjes info over de serie met Colin Farrell beginnen binnen te komen.

De wereld van superheldenhit The Batman wordt niet alleen uitgebreid met een vervolgfilm, maar ook een eerste spinoff-serie.

De serie in kwestie is The Penguin, die exclusief via HBO Max te streamen zal zijn. En vandaag hebben we het officiële logo van dit bijzondere project voor jullie. Je ziet 'm hieronder.

Terugkeer van een schurk


Colin Farrell speelt in The Penguin opnieuw de rol van notoire gangster Oswald Cobblepott, alias The Penguin.

En hoewel de productie van de serie momenteel is stilgelegd wegens de stakingen in Hollywood, is er dus toch een (klein) nieuwtje over de film vrijgegeven.

(HBO) Max


Het logo werd onthuld op de officiële landingspagina van The Penguin op de website van Max, zoals HBO Max nu al wordt genoemd in Amerika.



En hoewel we nog maar weinig weten over de exacte plot van The Penguin, is in elk geval duidelijk dat de gebeurtenissen zich afspelen in de nasleep van die in The Batman.

De cast van The Penguin bestaat naast Farrell uit namen als Cristin Milioti (als Sofia Falcone), Clancy Brown (als Salvatore Maroni), Rhenzy Feliz, Michael Kelly, Shohreh Aghdashloo en Deirdre O'Connell.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
The Weeknd zag alle negativiteit rond HBO's 'The Idol' al aankomen
Series / Nieuws

The Weeknd zag alle negativiteit rond HBO's 'The Idol' al aankomen

Volgens de zanger en uitvoerend producent houdt niet iedereen van de diversiteit aan genres.

Sinds het nieuwe The Idol begin juni in première ging zijn de kritieken niet bepaald mals. Ster en uitvoerend producent van de serie, zanger Abel 'The Weeknd' Tesfaye, vertelt dat hij de negativiteit eigenlijk al had verwacht.

Waar HBO gewoonlijk bekendstaat om het maken van series van hoge kwaliteit als The Sopranos, The Wire en Game of Thrones hebben ze volgens velen de plank bij The Idol flink misgeslagen.

We doen wat we wilden doen


In een interview vertelt Tesfaye meer over zijn nieuwe serie. Er werd hem gevraagd of hij ietwat ontmoedigd is geraakt door alle negatieve berichtgeving of dat hij het al had verwacht. Hij gaf hierop aan dat hij het inderdaad al had zien aankomen.

Ook vertelt hij over de inspiraties voor de serie: "Brian De Palma is een enorme inspiratie geweest, en natuurlijk ook Paul Verhoeven. Kijk, we zijn met genres aan het spelen in de show en we doen precies wat we wilden. Dit was allemaal geen verassing."

Waar gaat The Idol over?


De serie draait om de jonge Jocelyn, die bezig was met een tour en te kampen kreeg met een zenuwinzinking. Ze besluit niet bij de pakken neer te zetten en streeft ernaar om de grootste en meest sexy popster van Amerika te worden, met de hulp van Tedros.



Wel of niet eens met de kritieken? Bepaal het zelf en kijk alle afleveringen van The Idol op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel krijgt forse kritiek van ontwerpers: A.I. gebruikt bij 'Secret Invasion'
Series / Nieuws

Marvel krijgt forse kritiek van ontwerpers: A.I. gebruikt bij 'Secret Invasion'

Kritiek genoeg op de Marvel-franchise, en Marvel Studios heeft er nu een schepje bovenop gedaan.

Tot stomme verbazing en irritatie van velen gebruikte Marvel Studios A.I. om de intro te maken. Menigeen snapt niet waar dit voor nodig is.

Enerzijds vinden mensen dat je een beroepsgroep tekort doet, terwijl Marvel Studios zich de beste makers kan veroorloven. Verder vindt men de kwaliteit tekortschieten. Er is altijd wel iets aan A.I. waardoor je als kijker ziet dat het geen mensenwerk is.

In lijn met het verhaal


Denk hierbij aan personages met zes vingers, wat voor een kijker direct in het oog springt. Regisseur Ali Selim geeft echter aan dat dit juist prima aansluit op het verhaal van Secret Invasion. In een interview met Polygon vertelt Selim dat het juist de bedoeling is dat je je ongemakkelijk voelt.

Ongemakkelijk gevoel


In de serie zijn de Skrulls gedaanteverwisselaars. Hierdoor krijg je als kijker een paranoïde gevoel, aangezien je niet weet wie wie is. Het kan een mens zijn, of een Skrull die zich verborgen houdt tot de tijd daar is om zijn ware gezicht te laten zien.

Selim: "Het hele idee kwam voort uit de wereld van de Skrulls. Hun hele identiteit bestaat uit telkens maar veranderen. Toen we contact legden met A.I.-aanbieders, voelde dat als avontuurlijk, opwindend, en ergens ook onvermijdelijk". Het betreft met andere woorden geen kostenbesparing maar een creatieve keuze.

Als je wilt weten of de makers in hun opzet geslaagd zijn, Secret Invasion kun je streamen op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De dag dat Brad Pitt opdook in 'Friends' en fikse ruzie had met zijn vrouw Jennifer Aniston
Series / Featured

De dag dat Brad Pitt opdook in 'Friends' en fikse ruzie had met zijn vrouw Jennifer Aniston

Brad Pitt en Jennifer Aniston maakten samen ruzie in het achtste seizoen van 'Friends'.

In de hitserie Friends zaten door de jaren heen de nodige gastrollen. De grootste naam die plots langskwam in de serie was toch wel die van Brad Pitt. Nogal bijzonder, ook omdat hij op dat moment getrouwd was met hoofdrolspeelster Jennifer Aniston.

Pitt speelde een gastrol in de negende aflevering van het achtste seizoen van Friends. In deze aflevering genaamd 'The One With the Rumor' speelde hij een rol waarin hij het aan de stok had met Anistons' personage Rachel Green.

Appeltje te schillen


PItt speelde Will Colbert die nog een appeltje met Rachel te schillen had uit de tijd dat zij samen op dezelfde High School zaten. De fans vonden dit een fantastische aflevering nu ze Aniston en Pitt zagen als rivalen op het beeldscherm terwijl zij in het echte leven getrouwd waren.

Will en Rachel hadden ruzie omdat Rachel hem in het verleden had gepest met zijn gewicht, waarna Will de oprichter was geworden van de 'I Hate Rachel Green'-club.


Pitt was geweldig


Toen Aniston werd gevraagd naar wat ze nu eigenlijk van de deelname aan Brad Pitt aan de aflevering van Friends vond antwoordde ze: "De heer Pitt was geweldig!".

Uiteindelijk verliep het huwelijk tussen de twee helaas niet geweldig en zijn ze, zoals iedereen toch wel zal weten, niet meer samen.

Kijk de Friends-avonturen terug op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw seizoen van 'Our Planet' met Sir David Attenborough wordt helemaal grijs gedraaid op Netflix
Series / Nieuws

Nieuw seizoen van 'Our Planet' met Sir David Attenborough wordt helemaal grijs gedraaid op Netflix

Het tweede seizoen van 'Our Planet' wordt geweldig goed bekeken op Netflix.

Het tweede seizoen van Our Planet is inmiddels beschikbaar en wordt zeer goed bekeken. De documentaireserie met David Attenborough is nog maar pas beschikbaar en staat gelijk in de top 10 van de meest bekeken series op Netflix.

Alleen de stem van bioloog David Attenborough heeft voor veel mensen al iets magisch. De prachtige natuurbeelden die hij van commentaar voorziet zijn al even mooi.

97 jaar


Attenborough is inmiddels alweer 97 jaar maar heeft zijn liefde voor de natuur nooit verloren. Wel is zijn toon wat verandert. Verwondering heeft plaats gemaakt voor zorg, kan de prachtige natuur wel behouden blijven? Dat is een van de hoofdthema's van dit nieuwe seizoen waarin veel aandacht is voor zelfbehoud.

Hoe kunnen de verschillende dieren overleven in de steeds verder veranderende natuurlijke omgeving? Milieuvervuiling is zelfs op niet door mensen bewoonde eilanden aan de orde door het plastic dat via de zee naar de dieren toedrijft.



Kijken


Prachtige maar ook confronterende beelden dus in deze zeer bekijkenswaardige documentarie. Kijk hem nu op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 huiveringwekkende true crime-series op Netflix geven je de rillingen
Series / Featured

Deze 4 huiveringwekkende true crime-series op Netflix geven je de rillingen

Aan verhalen over moordenaars is er zeker geen gebrek op Netflix.

Voor true crime zit je bij Netflix helemaal goed. Hieronder staan 4 ijzersterke voorbeelden daarvan onder elkaar, die zeker de moeite van het kijken waard zijn.

I Just Killed My Dad | Netflix | 3 afleveringen



In deze waargebeurde documentaireserie is er geen twijfel aan dat een tienerjongen zijn eigen vader heeft vermoord en daarvoor is vastgezet. Maar wat een doodsimpele kwestie lijkt aan het oppervlakte, blijkt daaronder echter te bestaan uit een complex web van isolatie, misbruik en bedrog.



The Most Hated Man on the Internet | Netflix | 3 afleveringen



Een moeder is uit op wraak nadat foto's van haar dochter op een pornowebsite zijn beland. Ze start een online kruistocht om de dader te vinden en publiekelijk te ontmaskeren, met alle gevolgen van dien.



Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer | Netflix | 4 afleveringen



Het verhaal van de beruchte moordenaar The Night Stalker wordt in dit misdaadverhaal uit de doeken gedaan, samen met het verhaal van de twee rechercheurs uit Los Angeles die hem op de hielen zaten.



The Keepers | Netflix | 7 afleveringen



De lugubere moord op zuster Catherine Cesnik, die docente Engels en drama was op de Archbishop Keough High School, wordt aan de tand gevoeld in deze true crime-serie, die een vermoedelijke connectie heeft met een priester die van misbruik wordt beschuldigd.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Meer details over nieuwe 'Yellowstone'-serie met Matthew McConaughey
Series / Nieuws

Meer details over nieuwe 'Yellowstone'-serie met Matthew McConaughey

Nu Kevin Costner de succesvolle serie heeft verlaten, krijgen we een zeer passende vervanger als hoofdrolspeler.

Nu Kevin Costner de serie voortijdig heeft verlaten, moesten de makers van Yellowstone op zoek naar een hoofdrolspeler voor de spinoff-serie, die nu de hoofdtitel in de franchise wordt.

We hoorden eerder al dat Matthew McConaughey die hoofdrolspeler zal zijn, maar eerder werd ook gespeculeerd dat hij zal worden omringd door acteurs die ook in Yellowstone naast Costner te zien waren.

Hoe zit dat nu?


Bedenker Taylor Sheridan heeft nu meer duidelijkheid gegeven over deze kwestie.



Tijdens een interview met The Hollywood Reporter liet hij weten dat deze serie een geheel nieuwe cast en locatie heeft. Aldus Sheridan:

"McConaughey is een natuurlijke match. We voeren al jaren gesprekken over projecten die we samen kunnen maken. En toen ging hij Yellowstone kijken, waar hij een enorme fan van is. Hij wilde ook zo'n serie maken. En dat gaat nu gebeuren.

Mijn idee voor een spinoff is hetzelfde idee als dat van een prequel. Maak daarvan wat je wil.

Er zijn zoveel dingen die je kunt doen met locaties waar al 150 jaar oude gewoontes clashen met nieuwe manieren van leven. Maar de uitdagingen zijn altijd anders."

Het is nog onbekend wanneer we de Yellowstone-serie met McConaughey kunnen verwachten.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Secret Invasion' komt gelijk met schokkend einde aflevering 1: kijkers zijn overrompeld
Series / Nieuws

'Secret Invasion' komt gelijk met schokkend einde aflevering 1: kijkers zijn overrompeld

De schokkende aflevering heeft direct een schare aan geschokte fans om zich heen verzameld.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De eerste aflevering van Marvel's Secret Invasion sloeg direct in als een bom. In ieder geval, als we Twitter mogen geloven. Meerdere fans spraken zich overrompeld uit over wat er in de aflevering gebeurt.

Op 21 juni kwam de eerste aflevering uit van de nieuwe serie op Disney+, waarin Nick Fury het op moet nemen tegen de buitenaardse Skrulls.

Eerste aflevering


Dat er een hoop actie en drama aan te pas zou komen, viel te verwachten. Ook de terugkeer van enkele bekende gezichten was weinig verbazend.



Wat echter wel vele fans choqueerde, was de dood van het legendarische personage Maria Hill, gespeeld door Cobie Smulders. De rechterhand van Fury legt al direct in de eerste aflevering het loodje wanneer ze het, samen met Fury en Talos, moet opnemen tegen de schurk Gravik.

Dood


Op Twitter spraken meerdere fans zich uit over het verlies van Hill. Hieronder kan je enkele spraakmakende voorbeelden vinden.






Het is duidelijk dat Secret Invasion duisterder zal worden dan de meeste superheldenprojecten van Marvel. Op 28 juni zal de tweede aflevering uitkomen bij Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.