search
Rhaenyra krijgt een flinke make-over in 'House of the Dragon' seizoen 2
Series / Nieuws

Rhaenyra krijgt een flinke make-over in 'House of the Dragon' seizoen 2

Na alles wat Rhaenyra Targaryen in het vorige seizoen heeft meegemaakt, was het wel te verwachten dat ze er in seizoen 2 net wat anders uit zal zien.

Als er één ding is dat veel lof verdient in House of The Dragon, naast alle tijd en moeite die is gestoken in het creëren van alle verschillende draken, dan is het wel de haar- en make-upafdeling. En die moet het komende seizoen uiteraard ook weer aan de bak voor Rhaenyra.

Aangezien House Targaryen bekendstaat om zijn prachtige zilverblonde haar, moest het productieteam zich tot het uiterste inspannen om pruiken in deze kleur te creëren met verschillende texturen, stijlen en lengtes. Hoewel sommige pruiken beter waren dan andere, werden deze over het algemeen het middelpunt van de aandacht gedurende de serie.

Onmiddellijke transformatie


Hoewel sommige acteurs, zoals Matt Smith (Daemon Targaryen), een absolute hekel hadden aan het proces om ze op te zetten, vonden anderen, zoals Paddy Considine (Viserys) en Emma D'Arcy (Rhaenyra Targaryen), dat ze het perfecte hulpmiddel waren voor een onmiddellijke transformatie.

Voor D'Arcy, die meestal een korter kapsel heeft, werden Rhaenyra's lange blonde lokken een belangrijk onderdeel om in de rol te komen: "Pruiken zijn geweldig. Ze veranderen alles aan je gedrag".

Nieuwe look


"Ze veranderen hoe je door de wereld wordt gelezen en ontvangen. De wereld buiten de make-uptrailer is anders en reageert anders dan degene die je 's ochtends verliet", zei D'Arcy in hun meest recente interview voor AwardsWatch.



De acteur onthulde ook dat hun personage Rhaenyra in seizoen 2 een nieuwe look zal hebben. Met alle uitdagingen waarmee het personage aan het einde van seizoen 1 te maken kreeg, is het alleen maar passend dat deze er anders uit zal zien.

Geweldige pruik


D'Arcy trad verder niet in detail, om het plezier voor de fans niet te bederven, maar gaf wel toe dat de nieuwe pruik "geweldig" is. House of the Dragon seizoen 2 is momenteel in productie. De releasedatum is nog niet bekend. Bekijk het eerste seizoen op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen