Deze 'House of the Dragon'-scène in seizoen 2 zou de hele serie kunnen ruïneren

Als deze scène niet goed gedaan wordt, mislukt heel seizoen 2 van 'House of the Dragon'.

Nina Beerendonk, 03-06-2023 15:36

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Fans die het verhaal van House of the Dragon voor het eerst meemaakten in de HBO-serie kijken ongeduldig uit naar het tweede seizoen. De fans die de boeken hebben gelezen zijn echter wat voorzichter, want zij weten wat we kunnen verwachten in het nieuwe seizoen…
Hoewel zij net zo enthousiast zullen zijn om hun favoriete personages weer op het scherm te zien, zijn de boekenfans zich er maar al te bewust van dat er een paar essentiële momenten zijn die seizoen 2 vanaf het begin kunnen maken of breken. De wraak van Team Black op Lucerys is daar een van.

Wraak

In het boek zijn zowel Daemon als Rhaenyra vastbesloten om Team Green te wreken voor de dood van Lucerys, een van Rhaenyra's bastaardzonen, verwekt door Harwin Strong. Hoewel zijn dood in de serie tot een ongeluk werd gemaakt, zit een wraakactie er nog steeds aan te komen, zoals is bevestigd door castingnieuws en gelekte foto's van de set.

Om Luce te wreken, neemt Daemon contact op met zijn mensen in King's Landing en beveelt hij hen een van de kinderen van Helena en Aegon te vermoorden. Twee huurmoordenaars genaamd Blood en Cheese voltooien de missie en onthoofden de jonge Jahaerys, wat de teams alleen maar verder uit elkaar drijft en zorgt voor meer oorlog.

Vermenselijken

Aangezien de serie elk personage meer vermenselijkt dan de oorspronkelijke bron deed, zijn fans enigszins bezorgd dat de scène minder gruwelijk zal worden gemaakt. Als House of the Dragon besluit dezelfde route te volgen en Rhaenyra minder betrokken te maken of de methode te veranderen, zou haar karakter de nodige wreedheid en kracht missen om de oorlog voort te zetten.Hoewel de wens van de schrijvers om de hoofdpersonages sympathieker en herkenbaarder te maken voor het publiek begrijpelijk is, is er een grens als het gaat om de gebeurtenissen die worden beschreven in de boeken van George R.R. Martin.

Groot belang

Fans zijn er in elk geval klaar voor om Rhaenyra meer losgeslagen en machtiger dan ooit te zien, haar de familie te zien wreken en de troon terug te winnen. Het is in ieder geval van groot belang dat dit goed in beeld wordt gebracht.House of the Dragon is te zien op HBO Max.
Lees meer over: House of the Dragon, Game of Thrones, Emma Darcy, Matt Smith, HBO, HBO Max

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'Wednesday' is de vervanger van 'Stranger Things'

'Wednesday' is de vervanger van 'Stranger Things'

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie