search
Critici zijn lyrisch over het nieuwe pareltje van 'Yellowstone': de prequel '1923'
Series / Nieuws

Critici zijn lyrisch over het nieuwe pareltje van 'Yellowstone': de prequel '1923'

Critici gaan uit hun dak na het zien van 1923: dit is hoe een serie eruit moet zien.

Alle ogen hebben de laatste tijd op 1883 gestaan, maar wat vinden critici eigenlijk van de andere Yellowstone-prequel? Het eerste seizoen van 1923 is namelijk afgelopen februari geëindigd.

1923 is de prequel-serie van Yellowstone die zich chronologisch gezien later afspeelt dan 1883. Het volgt een andere generatie Duttons terwijl ze hun boerderij proberen te beschermen van externe gevaren.

Goed of slecht?


De verwachtingen voor de serie waren heel erg hoog, aangezien Yellowstone een score van 84% had op Rotten Tomatoes, terwijl 1883 89% scoorde.

Gelukkig vonden critici de serie een solide en duister vervolg met geweldige optredens. Ze hebben de serie dan ook beloond met de hoogste score tot nu toe, namelijk 90%.

Goede scènes


Er was vooral heel veel lof voor de manier waarop de inheemse Amerikanen werden geportretteerd. Clint Worthington schrijft dan ook op Rogerebert.com dat deze scènes "onweerstaanbaar krachtig" zijn opgenomen.

Uiteraard hadden critici ook veel positieve opmerkingen over de optredens van de cast. Zo schrijft Max Gao van AV Club dat Helen Mirren op een prachtige manier de "kracht van de matriarch" weet over te brengen.

Bekijk hieronder de trailer en stream 1923 op Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen