search
Deze kleine dingen zorgden ervoor dat 'The Rings of Power' zo hard flopte

Deze kleine dingen zorgden ervoor dat 'The Rings of Power' zo hard flopte

De serie die beloofde het publiek te boeien met zijn epische verhaallijn en levensgrote personages, wist de verwachtingen helaas niet waar te maken.

Nina Beerendonk
Ondanks de hoge verwachting rond de release van de serie The Rings of Power, waren er verschillende problemen die er uiteindelijk toe leidden dat de serie flopte. En dit zat hem voornamelijk in de kleine details.

The Rings of Power werd helaas niet zo goed ontvangen als de makers gehoopt hadden. Hiervoor zijn een aantal grotere redenen, bijvoorbeeld het gebrek aan karakterontwikkeling van de personages. Ook had de serie een inconsistent tempo, met een plot dat enigszins doelloos leek.

Goedkope CGI


Afgezien van deze problemen waren het echter vooral de kleine details waar fans zich aan ergerden. Redditor Dry_Method3738 merkt bijvoorbeeld de afschuwelijke kostuums van de dwergen op, gecombineerd met de goedkope CGI, die de sfeer verpesten.

Volgens hem zijn deze in de serie nog slechter dan de gehate Erebor in The Hobbit. Een ander ding dat fans woedend maakt, is Celebrimbor en de manier waarop de makers van de serie hem veranderden van de legendarische ringmaker naar een eenvoudige smid.

Slechte personages


Andere fans begrijpen niet waarom de eerste drie ringen werden gesmeed voor de elfen om hen te genezen van een of andere obscure ziekte. Deze wezens zijn tenslotte onsterfelijk in de overlevering van Tolkien.Veel bewonderaars van de boeken missen bovendien Sauron. De makers van de serie merkten op dat ze van de belangrijkste schurk van Midden-aarde een antiheld wilden maken. Het publiek vond dat The Rings of Power er niet in slaagde om ook maar één succesvol personage te creëren.

Seizoen 2


Het is natuurlijk ook moeilijk concurreren met de films van Peter Jackson. Toch had The Rings of Power waarschijnlijk op een groter succes kunnen rekenen als de serie beter op de kleine details had gelet. Wie weet wordt dit beter in het tweede seizoen. De serie is te zien op Prime Video.Aanbevolen artikelen