search
Waarom 'zombie' een verboden woord is in 'The Walking Dead'
Series / Featured

Waarom 'zombie' een verboden woord is in 'The Walking Dead'

Niemand heeft het in de serie en al haar spin-offs ooit over zombies.

Voor de vaste volgers van The Walking Dead en al haar spin-offs is het misschien geen verrassing, maar is het je wel eens opgevallen dat het woord 'zombie' eigenlijk nooit valt in de series? Terwijl er toch heel wat zombie-achtigen rondlopen!

Binnen het idioom van The Walking Dead zijn er talloze namen voor zombies bedacht, zoals walkers, geeks, lurkers, empties, biters, creepers, roamers, geïnfecteerden, maar nooit zombies.

Verbod op het Z-woord?


Maar wat is nu eigenlijk de reden achter dit verbod op het 'Z-woord'? Het blijkt dat er een vrij eenvoudige verklaring is. In een interview met Conan O'Brien onthulde de bedenker Robert Kirkman zelf in 2016 de achterliggende gedachte.

Toen Kirkman het concept bedacht voor het universum van The Walking Dead, wilde hij een wereld creëren waarin zombies simpelweg niet bestonden. Het idee was dat de personages in de strips en de daaropvolgende tv-series geen kennis hadden van het concept 'zombies'.



Geen zombies in de film


Ze waren nog nooit geconfronteerd met een zombiefilm of hadden er ooit van gehoord. Het besef dat de enige manier om een zombie uit te schakelen was door het vernietigen van de hersenen, was volledig afwezig. Dit gebrek aan kennis dwong de overlevenden om al doende te leren, waardoor hun reis des te uitdagender en spannender werd.

Zoals Kirkman zelf uitlegde: "Binnen The Walking Dead heeft niemand ooit een Romero-film gezien, dus ze kunnen daar niet op terugvallen. We dachten dat als mensen dat woord niet gebruikten, het een scheiding zou creëren en de zaken iets duidelijker zou maken."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen