search
Cillian Murphy gapte de rol van Tommy Shelby in 'Peaky Blinders' voor de neus van déze acteur weg
Series / Nieuws

Cillian Murphy gapte de rol van Tommy Shelby in 'Peaky Blinders' voor de neus van déze acteur weg

Dit is hoe Murphy schrijver Steven Knight overtuigde voor de iconische Tommy Shelby.

De mysterieuze en ondoorgrondelijke Tommy Shelby is een droomrol voor menig acteur. Scenarioschrijver Steven Knight (Eastern Promises) was in eerste instantie niet overtuigd wat Cillian Murphy betreft.

Bij de audities waren uiteindelijk Cillian Murphy en actieheld Jason Statham de laatste twee kandidaten. Knights voorkeur ging uit naar Statham, die mede door zijn lengte en bouw imponerend overkomt.

Jongensachtig voorkomen


Murphy heeft nu eenmaal een jongensachtig voorkomen. Een dergelijke verschijning legt niet zoveel gewicht in de schaal. Wat dat betreft had Knight zo zijn bedenkingen.

In The Guardian legt Murphy uit dat hij behoorlijk moest knokken voor zijn rol. Volgens een gerucht zou hij Knight een bericht hebben gestuurd met de woorden "bedenk wel dat ik een acteur ben". Knight zou hierdoor overtuigd zijn geraakt. Murphy weerlegt dit verhaal: "Als ik echt zo kort van stof was, dan was dat mooi geweest," aldus de acteur.

Sterk en dreigend


De sterke en ietwat dreigende aanwezigheid die we kennen van Tommy Shelby heeft bewezen dat Murphy de juiste keuze was. De acteur heeft in de zes seizoenen dat hij Tommy Shelby speelde een complexe man neergezet die een ontwikkeling doormaakt waar je u tegen zegt.

Kijk Peaky Blinders op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen